Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés-Vajúdás antibiotikummal...

Szülés-Vajúdás antibiotikummal? Nálatok hogyan zajlott?

Figyelt kérdés
2 orvos 2 különböző kórházban vette le a tenyésztési mintát 1 hét eltéréssel a 36. és a 37. héten. Az első negatív a 2. pozitív lett. A fogadott orvoson ennek eredményeként azt mondta,hogy a vajúdás alatt 2x kell majd antibiotikumot kapnom. Próbáltam rákeresni,hogy ez pontosan mit jelent,de nincs valami sok infó. Valaki írta,hogy vénásan,infúzióba kapta ezt. Nekem viszont sajnos olyan mélyenülő a vénám és olyan vékony hogy többször volt hogy a vérvételről hazaküldtek mert a sokadik szúrásra sem sikerült vértvenni. Így kellett a terheléses cukrot 3 x is megismételni. Szóval ilyen esetben,hogy kötnek be infúziót és az antibiotikumot ? Vagy ilyenkor tablettát adnak ?

2014. szept. 28. 14:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Akkor kézfejbe vagy csuklóba kötik be.
2014. szept. 28. 14:43
 2/9 anonim ***** válasza:

Én is infúzióval kaptam vajúdás alatt az antibiotikumot.

Ha nem találnak máshol, akkor a kézfejnél biztos találnak vénát és ott szúrnak.

2014. szept. 28. 14:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Név szerint mit tenyésztettek? Mert van ezerféle baktérium, kórokozó.
2014. szept. 28. 15:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Streptococcus B
2014. szept. 28. 15:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Nálunk ha elfolyik a magzatvíz, mindenképpen adnak antibiotikumot. Én is kaptam, mert elfolyt a vizem. Kézfejembe szúrták az infúziót, ide ment aztán az oxitocin is, mert nálunk az is rutin sajnos. Én egyszer kaptam antibiotikumot l, mert gyorsan szültem, elég hamar lefolyt. Nem is próbáltak máshol vénát szúrni, pedig jók a vénáim, de a kézfej kényelmesebb a vajúdáshoz.
2014. szept. 28. 15:34
 6/9 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Most, hogy belegondolok, tényleg én is kézfejbe kaptam a tűt. Ez valóban kényelmesebb vajúdáshoz. Nekem is rossz a vénám, de egyből megtalálták.

2014. szept. 28. 16:30
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! Még azt kérdezném,hogy a szoptatás ilyenkor engedik ? Vagy amig nincs a babának is tenyésztés eredménye addig nem ?
2014. szept. 29. 07:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Túl vagyok a szülésen 😊 Minden rendben lezajlott. Megkaptam az antibiotikumot 2x a vajúdás alatt. A véna keresés nehezen ment, a mentősöknek nem sikerült találni. A kórházban végül a szülésznőm talált, de a könyök hajlatban. A kézfejemre azt mondta olyan a vénám mintha 30 éve dohányoznék,pedig még csak 25 vagyok és egy szál cigit se szívtam el soha. A lényeg hogy jól vagyunk és nem esett bajunk 😊
2014. dec. 3. 21:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező:) Gratulálok a kicsihez:)

Sok boldogságot és egészséget :)

2014. dec. 5. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!