Milyen jelei voltak a szules beindulasanak es milyen gyorsan zajlott le a szules?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Csak kivancsi lennek a tapasztalatotokra. 31 hetes vagyok es nagyon varom a szulest!!koszi elore is!2014. ápr. 22. 10:43
1/10 anonim válasza:
Elment a nyákdugó és beindultak a fájások. Innentől számítva 32 óra volt, mire meglett a baba.
2/10 anonim válasza:
Nekem mensziszerű görcsök jelentkeztek a szülés előtt 2 nappal (jóslófájások), ezután másfél napra rá éjjel elfolyt a magzatvíz (felébredtem rá), bementünk a kórházba, burkot kellett repeszteni mert felül repedt, ezután borotválás, beöntés, oxi éjjel fél 1-kor és hajnali 5 órakor természetes úton megszületett a kislányom :-) Boldog babavárást és könnyű szülést kívánok!
3/10 anonim válasza:
Nekem a magzatvíz folyt el. 14 óra múlva lett meg a baba.
4/10 anonim válasza:
Semmi jele nem volt. Vizsgálaton rendszertelen fájásokat mutatott a gép, és 2 ujjnyi volt a méhszáj. Visszahívtak későbbre, mert minden rendben volt, nekem pedig nem fájt semmim, a görcsöket sem éreztem. Még egy nst, utána már rögtön szülöszoba. Az első fájást burokrepesztés után éreztem. Innen 2,5 óra alatt lett baba.
5/10 A kérdező kommentje:
Koszonom az eddigi valaszokat, szerintem nekem nem lesz olyan hosszu szulesem. Nem tudom miert de allandoan azt erzem hogy konnyu lesz, jo tudom hogy fajni fog nagyon, de en ennek ellenere varom mar mert tudom hogy utana a kezemben tarthatom. Gatmetszes es varrasrol is tudnatok nekem irni? Van aki meguszta elso babanal ugy hogy nem csinalt semmit a terhesseg alatt? (Gatmasszazs, torna)
2014. ápr. 22. 12:34
6/10 anonim válasza:
Nekem volt gátmetszés és repedtem is, sokat kellett varrni de nekem ez nem fájt, úgy elérzéstelenítette a doki. Aranyérrel küzdöttem utána majdnem 1 évig, az kellemetlen volt. Erre van kenőcs, de azt mondták, hogy papír helyett mosás+ szárítás segít.
7/10 anonim válasza:
Egy görcsre ébredtem éjszaka, és hogy folyik a magzatvíz. 4 ujjnyi méhszájjal értem a kórházba, 3 óra múlva már varrtak. Repedtem, és vágtak is. A varrás nem fájt, érzéstelenítenek, de utána állva is sírtam, nemhogy ülve, egészen addig elég rossz volt, amíg ki nem potyogtak a varratok. Ez kb egy hét volt. A rohamszüléssel a szülésznő szerint az a gond, hogy a szervezet nem tud önmaga felkészülni rá, nem indulnak be a természetes fájdalomcsillapító mechanizmusok, így lehet, hogy rövid, de a legjavát kapod a fájdalomból. Bár szerintem inkább ez, mint tizenórákat szenvedni.
8/10 anonim válasza:
nekem szurkálódott a hasamalja derekam el el múlt majd 2 óránként újra , majd a derekamnál szúrt egyre esősebb mennem kellett wc-re majd mértük és 15-10 perces fájásokra beállt irány a korház de magzatviz még sehol.. nekem burkot repesztettek és onnantól nagyon sürün mondható 1-1,5 percenkénti fájdalmak voltak egyre esősebbek. 4.5 óra alatt meg lett a babám, Gyors szülés kívánok !!!
9/10 Julie S válasza:
Magzatviz folyassal indult (38+4 hetesen), 6,5 ora mulva lett meg a baba. Elso szulesem volt, gatvedelemmel. Belul minimalisan varrtak, kivul a doki szerint csak feluleti serules volt es meg tanakodott is a szulesznovel, hogy osszeoltse-e. Sajnos nem sporolta meg azt a ket oltest, pedig jobb lett volna nelkule. Terhesen nem nagyon csinaltam a gatmasszazst, mert tudtam, hogy nekem anelkul is megy. Utolag banom, hogy a vajudas alatt belementem a mehszajlazito szuriba, mert valoszinuleg kellett volna az a keves plusz ido a testemnek, hogy serulesmentesen tudjak szulni. Keso banat, igy sem volt azert gaz utana.
10/10 anonim válasza:
1. szülésemnél elfolyt a magzatvíz az éjszaka közepén. Rá 9 órára lett meg a baba, repedtem és vágtak is, majd' egy órán keresztül foltozott a doki.
2. szülésemnél este enyhe fájások kezdődtek, reggelig folyamatosan jöttek a fájások. Reggel bementem a kórházba, burkot repesztett a doki, rá 4 és fél órára meglett a babám. Nem repedtem, de minimális vágás volt, amit nagyjából 5 perc alatt összeöltött a doki.
Fejben is ott kell lenni, a 2. szülésemnél már nem csak sodródtam az eseményekkel, hanem maximálisan ott voltam. Sajnálom, hogy az elsőnél ez nem ment még. :(
Könnyű szülést kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!