Nalotok hogy indult be a szules, hogy zajlott es milyen volt a terhesseg?
Szia! En 41+2 hetes voltam mikor beindult. Nem volt igazan elozmenye, meg voltam gyozodve, hogy inditani fogjak (2 napra ra lett volna). Emlekszem feszito erzes volt az alhasamban, azt hittem a babam feszkelodik, mar nem volt sok helye. 1 ora mulva elkezdtem merni, es kiderult, hogy 10 percenkent jon a feszito, enyhe menszi szeru feszulos fajdalom. Elmentem WC-re es a nyakdugom elment. Akkor biztos voltam benne, hogy megindult. A magzatvizem kicsit elkezdett szivarogni. Ez volt du. 2 korul. Ejfelig otthon vajudtam, kadba ultem, setaltam, pihentem. Ejfelre eleg feszultte valtam, 4 perces fajasaim lettek es bementunk a korhazba. Nagyon faradt voltam addigra es nem sok erom maradt setani, igy foleg pihentem az agyon es picit lelassultak a fajasok. Igaz addigra mar 6-7 cm-re ki voltam tagulva. 2-szer tusoltam, jolesett a meleg viz. Mikor mar nagyon fajt, kaptam gazt, az picit segitett, de nem sokaig, igy kesobb kaptam morfint, ami kb 2 orara kicsit elkabitott es enyhitette a fajdalmat. En 26 orat vajudtam, 9 cm-re kitagultam, de 1 cm-t mar nem ment, orakig voltam 9 cm, szivargott a magzatviz, ami a vegen elment hirtelen. Iszonyu faradt voltam es a vegen csaszarral szuletett meg a kislanyom. Minden rendben volt vele szerencsere.
A terhessegem nagyszeru volt, vegig dolgoztam, nem voltam rosszul egyaltalan. A szulesi fajdalmak mar elhalvanyultak es csak a szepre emlekszem foleg. :)
Konnyu szulest kivanok neked, izgalmas idoszakot elsz, picit hianyzik :) Szerintem meg egyszer tuti szeretnem atelni. :)
Egy 7 honapos kislany anyukaja
A terhességem nem volt probléma mentes, az utolsó trimeszterben feküdnöm kellett (veseprobléma+rövidült méhnyak miatt). Aztán a 37. héten egy este elfolyt a magzatvíz. Korábban féltem attól, hogy majd nem fogom tudni, mikor induljunk a kórházba. Hát ez egyértelmű jel volt.:-) Fájásaim ekkor még nem voltak. Emiatt a kórházban is azt mondták pihenjek, reggel lesz indítás. Aztán beindultak a dolgok 1óra körül. Először gyenge, majd egyre erősebb fájásokkal, de mindjárt 2-3 percesekkel. Nem tudom hogyan történt, de rekord sebességgel tágultam. Két vizsgálat közt 2 ujjnyiról 10-re, kb 2,5 óra alatt. 6 óra előtt megszületett a kislányom.:-)
Nekem csodálatos élmény maradt a szülés, neked is ezt kívánom.:-)
SZia!
Én 39+2-re szültem, pont a férjem szülinapján! A terhesség nem volt teljesen problémamentes, rövidült méhnyak és keményedések miatt. De a szülés jó volt :-) Pont ahogy elképzeltem, fájásokkal indult,a kórházba érkezés után 8 órával lett meg a baba, természetes szülés volt gátvédelemmel. A vajúdásból kb az utolsó 3 óra volt keményebb,akkor már nagyon fájt,de azért nem volt kibírhatatlan. Burkot repesztettek a vége felé, és utána fél óra múlva kint volt a babám :-) Szép szülést neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!