Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nálatok ez, hogy volt? Ki...

Nálatok ez, hogy volt? Ki volt ott?

Figyelt kérdés

Előre elnézést a buta kérdésért!

25 hetes kismama vagyok, és tegnap beszélgettünk anyósommal a szülésről. (akivel egyébként jóban vagyunk)

És mondta, hogy majd ő, meg a többi rokon kint vár, amíg én szülök. (apás szülés lesz)

Én ezt egyáltalán nem így képzeltem el. Úgy gondoltam, hogy megszületik, és utána jönnek be a rokonok. Nyilván attól függően, hogy melyik napszakban jön világra, vagy még aznap délután, vagy másnap.

Ez nálatok, hogy volt? Kint várt a család egy-fél napot, mire megszületett?

Az én elképzelésem rossz?

Köszönöm előre is! :)

2014. nov. 12. 13:24
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

7. Válaszoló vagyok.

Az én párom azt tervezte, hogy bent lesz végig. Aztán a kitolási szakasznál láttam rajta hogy full fehér és nem tudja mit kezdjen azzal hogy "szenvedek" így mondtam neki menjen ki. Szegény alig talált ki a folyosóra. Miután rendbe tettek minket vissza jött és hármasban voltunk míg le nem vittek a szobába a szülőszobából :)

2014. nov. 12. 13:53
 12/27 anonim ***** válasza:
64%

Első szülésemnél délelőtt 11kor vitt be anyu, 4kor jött a férjem, addig nem volt történés csak vizsgálgattak és fájás sem volt rendesen. Amikor megkaptam az oxit 4kor, akkor hívta fel anyu aput és tesómat hogy lassan meglesz a baba. Apu, öcsém és barátnője akkor jöttek be, 5-7ig vártak kint négyesben, amikor 7kor megszületett a kisfiam akkor egyesével be is jöttek hozzám.

Engem ez nem zavart.

Második szülésnél este fél7kor értünk be a férjemmel, anyu fél9-re jött be, rá 15 percre meg is szültem. A család többi tagja otthon próbálta ágyba imádkozni másfél éves kisfiúnkat.

Az nekem sem tetszett volna ha reggeltől estig ott unatkoznak a rokonok, anyósomnak valsz nem is örültem volna, sőt férjem tesójának sem, de a saját szüleimnek nagyon is örültem.

2014. nov. 12. 13:57
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak te gondolkodsz igy. Én se jópofiznék szülés után, volt elég bajom. Pláne hogy emberundorom volt, csak páromat és a családomat tűrtem meg a közelembe. Nálam anyu volt bent szülésnél, párom kint várakozott a folyosón. Már a khban voltam túlhordás miatt, amikor hajnalban bekerültem a szülőszobára. De ha ez nappal történt volna meg, akkor sem lett volna a folyosón senki a páromon kívül.
2014. nov. 12. 14:00
 14/27 anonim ***** válasza:
Mi apás szülésre készültünk.Amikor elfolyt otthon a magzatvizem akkor a férjem vitt be kocsival ez egy szerdai nap volt este 9:30.Végig ott volt velem a férjem pénteken reggel kaptam csak oxit de nem történt semmi csak fájásaim voltak. Anyósom meg anyu kb. óránként hívták a férjem telefonon. Végül anyósom már nem bírta otthon idegekkel felült a buszra és bejött a kórházba majd utána anyu is. Sajnos császár lett a vége így a férjem nem lehetett bent. Péntek este 19:30-kor született meg a kisfiam anyuék kb. 1 órát voltak a folyosón. Nem így terveztük de jól is esett hogy ennyire aggódtak értem és nem haragudtam rájuk hogy végül bejöttek. :-)
2014. nov. 12. 14:07
 15/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ, hogy leírták velük, hogy volt! :) Jó olvasni ezeket.

Van akinek ez jött be, van akinek meg az. Szerintem én kitartok annál, hogy nem kell kint várakozni, míg megszületik, hanem majd utána jöjjenek be.

Csak nem voltam ebben biztos, mert senki nem szült az utóbbi 8 évben a környezetünkben, így nincs tapasztalatunk.

2014. nov. 12. 14:45
 16/27 anonim ***** válasza:
49%

mikor anyósom (akit amúgy szeretek) bejelentette, hogy ők majd kinn várnak amíg én szülök, meg hogy megvárják míg vége és megnézik a babát..., hát, konkrétan ki voltam bukva. Ne nézegessen minket (engem) senki olyan lestrapáltan. Erre mondták, hogy nem engem néznek majd, hanem a babát. Erre mégjobban kiakadtam. Jah hogy rám senki nem kíváncsi....

Ehhez képest, ahogy megtudták, hogy esemény van, bejöttek, vártak, mire protekciót intéztek volna, meglett a baba. Alig voltak ott. Apuka kivitte nekik megmutatni amíg engem rendbetettek. Meg mikor kitoltak a szülőszobából, még egyszer megcsodálták a gyereket. Nekik életreszóló élmény volt, én akkor ott cseppet sem bántam hogy 2 percre még megálltunk. Meg jól is esett mikor mondták hogy milyen szép és milyen ügyesek voltunk.

2014. nov. 12. 14:57
 17/27 anonim ***** válasza:

mi apás szülést terveztünk, aztán úgy alakult,hogy anyósom és sógornőm is "bent ragadt" a szülőszobán. :) :)

olyan gyorsan zajlott le az esemény, és hát a szülészorvosunk is a család barátja, hogy kedves kis családi banzáj kerekedett - amit én nem bánok, mert a gyermekem vére az ő vérük is, így vagyunk egy család, aztán meg ők is nők, ők is szültek, én nem is voltam sose szégyenlős. :)

ez eddig vidám volt ...

de aztán beesett a párom fél családja, rokonsága, meg a tesóm is a két gyerekével a délutáni látogatásra...

(én 1:45-kor hoztam világra a kisfiam, 3-tól volt rendelés, 7-ig mindenki ott volt, a rendőr,a postás a villanyszerelőt kivéve, fúúú)

jött dédpapa, mama, nagyi, sógornő két gyerekkel, tesóm két gyerekkel... én nem tudtam romantikázni a gyerekkel és az apjával, szoptatni se nagyon szoptattam ... a kórterembe meg meg akartak lincselni - pedig kettesével jöttek be hozzám a szobába, de ugye ez azért akkor is sok...

tanácsom:

apukával szüljetek

kórházba csak az újdonsült nagyszülők járuljanak be, esetleg a nagybácsik, nagynénik, de gyerekek, és cimbik, barátok NE ZAVARJANAK.

mond meg nekik, nem bántó. mond meg, otthon szívesen fogadjátok őket. másokat is zavar ám a sok látogató.

az anya és a baba a szülés után pihenést és sok-sok összebújást igényel. szoptatni kell az újszülöttet folyamatosan cicin kell lennie, mert ő ezzel edz, gyakorol, és ezzel ingerli a cicit a tejtermelésre.ezek a napok nagyon fontosak a szoptatás megalapozására, szóval ne kelljen megszakítani a látogatók miatt. ja, és hát mint minden ifjú anya, te is folyton parázol a betegségektől, így azért zavarni is fog a sok látogató. barátnőmnek elmondtam a tapasztalataimat, és ő cselesen ügyesen már azt mondta a rokonoknak, hogy egészségügyi okokból a babát három hétig nem lehet látogatni. ha ügyes vagy, és a saját érdekedben bírsz így kamuzni, mond ezt, nem fogod megbánni, jó ilyenkor, ha az anya, apa és a baba nyugodtan, zavarás nélkül, idilli kis körben együtt tud lenni.

2014. nov. 12. 15:00
 18/27 anonim ***** válasza:

Szia

Egyetértek veled,mikor éppen vajúdok ott van a férjem és kész. Majd másnap ,vagy ha reggel születik délután-estefele bejönnek a rokonok..

Ez lenne számomra okés,tudok pihenni a szülés után,meg tudunk ismerkedni a babával.

Ahogy ismerem az anyósomékat,meg a sógornőmet,kint fognak várni a szülészeten amíg várjuk a babát,és felváltva fognak bejönni egyenként megnézni..

Az azt jelenti,hogy anyósom,apósom,sogornőm,és vőlegénye.. Édesanyámék valszeg másnap jönnek be,pontosan azért,hogy pihenjek..

34hkm

2014. nov. 12. 18:09
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
én rosszul lennék attól, hogy amíg én vajúdok és szüök, kis sereg rokon odakint tördelje a kezét, hallgassa a hangokat, és várja a "nagy pillanatot". jó, hozzá kell tennem, hogy én akkor se szeretnék körbetelefonálni mindenkit, ha bemegyünk a kórházba, elég, ha az tudja, aki a tesóra vigyáz addig (és én a "hát eljött az idő!?"-től is rosszul vagyok, szóval nem kell annyira komolyan venni a véleményem). szerintem a szülés minden külső tényező ellenére azért intim, ami az anyukára, a babára, és az apukára (vagy más, anyuka által felhatalmazott személyre) tartozik, senki másra. akárhogy fáj, én nem tudnám kizárni, hogy anyósom és az anyám odakint nagy izgatottan trécsel, miközben a doki épp a méhszájamat ellenőrzi... szóval ez nekem nagyon nem. főleg ha ne adj' isten, elhúzódna a szülés, nem kell hogy egy-másfél napig az egész rokonság és baráti társaság stresszben legyen, hogy "jaj, mikor szólal már meg a telefon?!"
2014. nov. 12. 20:19
 20/27 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!:-)

Megnyugodtam, hogy nem az én elképzelésem furcsa, és más is hasonlóan érez!

2014. nov. 12. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!