Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nálatok ez, hogy volt? Ki...

Nálatok ez, hogy volt? Ki volt ott?

Figyelt kérdés

Előre elnézést a buta kérdésért!

25 hetes kismama vagyok, és tegnap beszélgettünk anyósommal a szülésről. (akivel egyébként jóban vagyunk)

És mondta, hogy majd ő, meg a többi rokon kint vár, amíg én szülök. (apás szülés lesz)

Én ezt egyáltalán nem így képzeltem el. Úgy gondoltam, hogy megszületik, és utána jönnek be a rokonok. Nyilván attól függően, hogy melyik napszakban jön világra, vagy még aznap délután, vagy másnap.

Ez nálatok, hogy volt? Kint várt a család egy-fél napot, mire megszületett?

Az én elképzelésem rossz?

Köszönöm előre is! :)

2014. nov. 12. 13:24
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez egyén függő. Van aki igényli, hogy ott legyen a család a folyosón, van aki nem. Személy szerint én is a Te véleményedet osztom, legyen ott csak a férjem, másnap vagy pár órával később jöjjenek a rokonok, ha rendben lezajlott minden. Nem lenne jó még azon is agyalni, hogy kint várnak a rokonok...:)
2014. nov. 12. 13:29
 2/27 anonim ***** válasza:
35%

Én semmiképp nem engedném, hogy a férjem bent legyen a szülésnél. Annyi, de annyi olyat olvasni itt, hogy az apás szülést követően a férfi már nem tud nőként tekinteni a nőre.

A többi rokon nekem nem hiányzott és nem is hagytam, hogy jöjjenek, amíg már jól nem éreztem magam.

2014. nov. 12. 13:32
 3/27 anonim ***** válasza:

Jaj, mintha az én anyósomat hallanám. Neki is ez volt a mániája, hogy ő majd az egész rokonsággal ott vár a folyosón. Én mondtam, hogy ezt felejtse is el, meg azt is hogy mindenkit odacsődít nekem a kórházba egy újszülötthöz. Ha már pici megerősödtünk, akkor jöhet mindenki látogatóba.

Így is lett, anyós pedig azóta kétszer jött el az unokájához, aki öt hónapos. :(

2014. nov. 12. 13:34
 4/27 anonim ***** válasza:
Mi amikor beindult a szülésem szóltunk telefonon anyukámnak illetve apukáméknak (illetve elvittük hozzájuk a kutyánkat). Hajnal 4 órakor született meg a fiunk és reggel 8-kor jöttek be mindannyian (plusz keresztanyám) megnézni minket. Mondjuk ha nekik attól jobb lett volna, hogy a kórházban várnak, az sem zavart volna.
2014. nov. 12. 13:41
 5/27 anonim ***** válasza:

Mi azt tervezzük, hogy csak a férjem lesz ott. A szüleink, a testvéreink és az én keresztszüleim másnap, vagy mondjuk ha hajnalban szülök aznap délután már bejöhetnek látogatni, más rokon, barát ne jöjjön a kórházba.

Miután hazamentünk az első nap legyen a mienk, esetleg a második nap is és utána jöhet a szűk család, szintén szülők, tesók, keresztszüleim.

A távolabbi rokonok, barátok úgy 1,5-2 hét után.

Azt' majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

2014. nov. 12. 13:41
 6/27 anonim ***** válasza:

A férjem csak a vajúdás idején volt bent, szerintem sem férfinek való a többi. Ez off volt.

Viszont a rokonokat /beleértve a saját anyukámat/ egyáltalán nem igényeltük. Ez a férjem és a születendő babám közös melója. Senki ne tátsa ott a száját! Viszont másnaptól mindenkit fogadtam a kórházban.

2014. nov. 12. 13:43
 7/27 anonim ***** válasza:

Mikor én szültem a párom bent volt velem. Anyukám az ő anyuja és az apuja kint voltak. Ja meg a nővérem.

Jó volt hogy a párom bent volt. Az meg hogy kint mennyien vannak nem igazán számít de azért ilyenkor nem igazán illik a nagy családot össze hívni. Nagyszülők és ennyi. A kórházba is csak a párom, meg anyukám volt bent. És egyszer a dédi mama meg a párom kereszt apja de ő abban a kórházba orvos szóval csak rám nézett minden oké e. A tágabb családi kör ráér mikor már össze szoktál a picivel. Nekünk is így volt. Egy hónapos volt mikor csináltam egy baba köszöntőt. Pár óra alatt mindenki megcsodálta a babát persze nem egyszerre 50 ember.

2014. nov. 12. 13:44
 8/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Akkor nem csak én gondolom így. Szerencsére lehet vele beszélni, szerintem meg fogja érteni, hogy nem vágyom arra, hogy mindenki ott legyen. Én is úgy érzem, hogy eléggé ki leszek készülve, nem lesz akkor szükségem arra, hogy a rokonoknak "jó pofizzak".

Plusz szeretném az első pár órát hármasban tölteni. :)

Az apás szülést a párom szeretné. Nem aggódom amiatt, hogy megundorodik tőlem. Ha rosszul lesz, úgyis kimegy, és a tervek szerint nem telibe fogja nézni a dolgokat. :)

2014. nov. 12. 13:45
 9/27 A kérdező kommentje:
Persze a rokonokon belül én is a nagyszülőkre gondoltam, meg esetleg az én húgaimra.
2014. nov. 12. 13:48
 10/27 anonim ***** válasza:
77%

Nekem két szülésem volt és mind a kettő végül sürgősségi császárral fejeződött be.

Az első gyerkőcnél a fogadott orvosunk már 1 héttel hamarabb befektetett, mert volt egyéb probléma is, ami nem a terhességgel volt kapcsolatos.

A kora reggeli vizit előtt már az uh-ra küldtek. Épp, hogy beért a doki a kórházba, már toltak is át a műtőbe.

A férjem jött egyből a kórházba, anyósomék meg (jó a kapcsolatunk) szintén.

Utóbbit nem értem, hogy miért és a férjem se, mert totál felesleges volt. Igazából csak a férjemet idegesítették, hogy "mi van mááár?!" stb..

A gyermekünket egyből vitték az inkubátorba (kórházi protokoll sürgősségi császár esetén), senki sem láthatta, még én se, csak 1 pillanatra.

Engem egyből toltak a császáros szülőszobába és 24 óráig intenzíven voltam megfigyelésen. A férjem se jöhetett be hozzám, még a gyermekét sem láthatta.

48 óra elteltével hozták hozzám a lányunkat, 3. nap láthatták a rokonok/barátok, de csak üvegen keresztül beszélhettünk.

Semmi bajunk nem volt egyikünknek sem, de a kórház nem engedi ilyenkor, hogy érintkezzenek a gyermekkel.

Második lányomnál beindult a szülés reggel, de csak este mentünk be a kórházba. Végül éjszaka sürgősségi császároztak. Egyrészt az előző miatt is, másrészt itt nem volt fogadott orvosom, de az sztk-s akihez jártam, ő elnézte kicsit a dolgokat és aznapra mondta, hogy 38-39 hetes vagyok, közben már a 42+5 napot tapostam. Így azonnal császároztak és nem vártak se tágulásra se semmire. Sajnos totál zárt voltam, de a fájásoktól nagyon legyengültem.

Anyósoméktól ekkor már 130 km választott el. Viszont ahogy a férjem felhívta őket, hogy indulunk a kórházba .. 1 órán belül ott voltak.

Apukám amolyan "megmentő" volt, mert mindenkit elküldött. Hiszen, úgyse láthatnak minket utána.

A gyereket nem hozzák ki 24 órán belül, stb.

A legjobb bnőm fél évvel utánam szült. Du. 4-kor elfolyt a vize, akkor mentek be apukájával a kórházba (a párját épp a reptéren szedtem fel). Ahogy hívtak, mentünk mi is egyből a kórházba.

Este fél10-kor jöttünk el, mert akkor fektették be a szülőszobába, hogy most már akkor "szülünk és mindenki menjen haza".

A keresztlányom koraszülött lett és csak 24 órával később láthattuk őt is.

Megmondom őszintén, hogy nincs értelme várni. Úgyse tudnak semmit se csinálni. A szülés után az anyuka totál hulla. Császár után meg a legtöbb helyen nem is érintkezhet senkivel legalább 1 napig (nem is tud).

A gyereket nem tolják ki a rokonok elé, maximum az apuka nézheti meg, készíthet egy fényképet.

2014. nov. 12. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!