A normális, hogy nem ad a kórház a szülésemmel tájékoztatást? Hárítottak, keressem az orvost, dehát nekem nem volt orvosom.
aki épp ügyeletben volt, az "foglalkozott velem" ami szinte a nullával egyenlő, ő egy gyakornok, szülésnél csak nézte a többieket, ott volt egy szülésznő, meg asszisztensek.
a nevüket sem tudom, csak a gyakornokét.
a szülészeten akit kapcsoltak, olyanokat mondott még azon kívül, hogy keressem az orvost, hogy nem né bele a gépbe, mert hát nekik dolguk van..
érdekelnének a megszült lepényem érettségi adatai, kaptam e fájdalomcsillapítást, mi az az episiotómia(zárón ez áll:normál szülés zajlott le episiotómiával, mit kaptam "perifériás"(?)infúióban, adtak e szülés előtt "szokásos"antibiotikumot(ami védi a magzatot az útján, hogy ne szedjen össze fertőzéseket ..elvileg), aztán CTG szülés alatt, ez is mi?
"amúgy az se semmi, mi lenne ha bajom lenne, meg vérmérgezés, akármi és nem lehet visszakeresni semmit, meg minek az..?
"
Akkor az nyilván benne lenne a zárójelentésedben. Azért nincs semmi extra benne, mert nem volt semmi extra. Ennyi.
Infúzióban meg folyadékot adnak, hogy ne száradj ki, meg ha kell, akkor oxit vagy egyéb gyógyszert.
Antibiotikum annak kell, akinek van valami hüvelyi fertőzése (jellemzően Str. agalactiae).
itt a kérdező is kapott, de látom mindenki másnak ismeretlen a dolog...
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
a következő babánál íratok fel.
legalább már ezt is tudom :)
Kimaradt az előzőből, hogy a magzatvízben, a baba belében, így a székletében pedig alapeseten nem lehetnek kórokozók, ha már ott vannak, akkor nagyon nagy a baj.
Ja, a gyógyszer, igen, a pozitív strepto miatt én is kaptam antibiotikumot még terhesség alatt.
De alapból elég nagy felelőtlenség lenne orvosi indok nélkül antibiotikummal tömni egy magzatot vagy egy újszülöttet. Kicsit tedd rendbe a bacifóbiádat, mert így nem csak a kórházban, de majd a gyerekorvosnál se fogod magad megszerettetni, aminek esetleg a gyerek issza meg a levét.
"Amúgy a hüvelyflóra éppenséggel erősíti a baba immunrendszerét. "
ezt az ökörséget
nagyon erősítheti ha 2 naposan már vinni kell infúzióra, mert megvan a kockázata ennek is
Hiába kardoskodsz, az előzőnek igaza van.
Azt, hogy a hüvelyben van-e ártalmas baktérium a babára nézve, azt kenetvizsgálat során nézik. Ha van, akkor kell antibiotikum, egyébként NEM kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!