Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A normális, hogy nem ad a...

A normális, hogy nem ad a kórház a szülésemmel tájékoztatást? Hárítottak, keressem az orvost, dehát nekem nem volt orvosom.

Figyelt kérdés

aki épp ügyeletben volt, az "foglalkozott velem" ami szinte a nullával egyenlő, ő egy gyakornok, szülésnél csak nézte a többieket, ott volt egy szülésznő, meg asszisztensek.

a nevüket sem tudom, csak a gyakornokét.

a szülészeten akit kapcsoltak, olyanokat mondott még azon kívül, hogy keressem az orvost, hogy nem né bele a gépbe, mert hát nekik dolguk van..

érdekelnének a megszült lepényem érettségi adatai, kaptam e fájdalomcsillapítást, mi az az episiotómia(zárón ez áll:normál szülés zajlott le episiotómiával, mit kaptam "perifériás"(?)infúióban, adtak e szülés előtt "szokásos"antibiotikumot(ami védi a magzatot az útján, hogy ne szedjen össze fertőzéseket ..elvileg), aztán CTG szülés alatt, ez is mi?

2014. nov. 5. 15:58
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
77%
Megkérdezhetem, hogy miért érdekelnek ezek az adatok? Van valamilyen probléma?
2014. nov. 5. 17:45
 12/35 Vilcsianyuja ***** válasza:

A kórház rendszerében annyi adat van, amennyi a zárójelentéseden, de semmi több. Ha kinyomozod, kik voltak ott a szülésnél és megkérdezed őket, akkor se fognak már emlékezni, hogy milyen is volt a méhlepényed. Gondolom, csak akkor jegyzik fel, ha a normálistól eltérő az állapota. A szülésznő átnézi, nem szakadt-e, és ő nyilván látja, milyen állapotban van, de ennyi (én emlékszem, hogy mormolta a szülésznő, hogy ennek a gyereknek már ideje volt megszületni, a lepény nem bírta volna már soká, de nem mondott érettségi fokot). Kuka, és utána a kutya sem fog emlékezni rá. És nem is várhatod el tőlük, emberből vannak.

Fájdalomcsillapítót, gondolom, a gátvarrás előtt kaptál, már szülés után. Ha mást adtak volna, szülés közben, arról azért tudnál.

Szerintem amúgy ezt egy kicsit túlpörgöd. Remélem, amúgy minden rendben a babáddal, élvezd inkább az első együtt töltött napokat.

2014. nov. 5. 19:14
 13/35 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

ott akkor ezer már kérdésem volt, ezek eszembe sem jutottak

az eredményen elsősorban azon voltam kiakadva, hogy az áll köldöksinór egyszer a nyakon, én meg megijedtem, hogy akkor lehettek volna nagy bajok is szülésnél?erre mondták, úgy kell elképzelni, mint egy lazán átdobott sál, ami lelóg a dekoltázsra. utána meg azon akadtam ki, hogy a baba "közepesen táplált" de megnyugtatott, hogy igazi jó evő nőknek, akik egészségesen éltek(elmondásuk szerint, de látszik is rajtuk)nekik is "csak" közepesen táplált az újszülött, meg sorolhatnám, pont nem a méhlepényem boncolása volt előttem.

azért érdekelne, mert már kb a 33.héten I-II. fokban érettnek titulálták, mutatták is hogy a meszesedés már az "anyai test felé" van lerkódva(nem szétszórtan itt-ott)ami inkább II-fokra jellemző, na szóval kíváncsi voltam meddig bírta a placentám, átment e esetleg III.fokba is, vagy ügyes volt és II-nél megállt. csak mert ebből a genetikai hajlamomra(az "korai"érésre való hajlam - egésséges/káros életmód mellett is -nagyban genetikától függ inkább)mert "nagyon" 35 felett tudom vállalni a következőt csak és addig még jobban amortizálódok, kíváncsi voltam mit tud produkálni a szervezetem.

valamint úgy tudom pl antibiotikumot minden nő kap sülés előtt, (kivéve aki utolsó pillanatban ér be és nem lenne ideje felszívódni, így nem adják be)és így hogy nem volt fogadott senkim, kíváncsi vagyok, hogy akkor én ezt nem kaptam e, vgy de. (egy ápoló szülés közben mintha lidokaint említett volna, hogy az megy infúzión, amiről, hogy ilyet adnának soha sehol nem hallottam még..)

2014. nov. 5. 20:50
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de hülyeségeken agyalsz. A 3-as fokban érett lepény is megfelelő a terhesség végén.

Antibiotikumot tudtommal nem adnak mindig, csak ha indokolt.

Lidokaint meg biztosan nem kaptál infúzióban, mert azt nem adják úgy.

2014. nov. 5. 21:13
 15/35 A kérdező kommentje:

örülnék ha II fokban voltam érett(más asszonyok akár 0, I fokban érettek csak) és elvileg a nagyon érett lepény több kért csinál mint hasznot..

antibiotikumot magzatvédelem miatt adnak, elvileg mindenki kap(kivéve az utsó pillanatosok)rendkívül gyorsan fertőződhet a baba mire kibúlyik.

ugye, a lidokain? hát nekem is érdekes volt, hogy amikor rá kérdeztem ilyen választ kaptam...

2014. nov. 5. 21:31
 16/35 A kérdező kommentje:

*bújik :)

amúgy az se semmi, mi lenne ha bajom lenne, meg vérmérgezés, akármi és nem lehet visszakeresni semmit, meg minek az..?

2014. nov. 5. 21:39
 17/35 Vilcsianyuja ***** válasza:
Lidokaint kaphattál a gátmetszés előtt közvetlenül, oda a gátba. Mert hogy az helyi érzéstelenítő, nem adják infúzióba. Bocs, de nagyon félreérthettél valamit, vagy nagyon le akartak rázni, hogyha tényleg ilyen hülyeséget mondtak. Lehet, hogy ellenszenves vagy nekik, lehet, hogy mindenki így jár, akinek nincs fogadott orvosa és/vagy szülésznője, nem tudom... Ha ennyire foglalkoztat minden részlet, és ennyire szeretnél megbízható tájékoztatást, a következő szülésnél tényleg fogadj legalább szülésznőt.
2014. nov. 5. 21:50
 18/35 A kérdező kommentje:

megfogadom a tanácsod, majd fogadok szülésznőt, most is akartam csak azt mondták, későn szóltam, be vannak táblázva

amúgy az infúzióban akkor mi megy egyáltalán, minek van rákötve a ember, ha se antibiotikum, se fájdalomcsili..

utánanézek

2014. nov. 5. 22:28
 19/35 anonim ***** válasza:
oxytocin
2014. nov. 5. 22:45
 20/35 Vilcsianyuja ***** válasza:

Bár abszolúte nem vagyok eü-s, úgy gondolnám, hogy sima fizsót adagolnak alapból. Folyadékutánpótlás egy stresszes helyzetben. Aztán így szükség esetén villámgyorsan tudnak beadni más gyógyszert az infúzióba vagy a branülbe. Pl. oxitocint. Lehet, hogy ez kórházanként változik, egyiknél nem kötnek be automatikusan infúziót, másiknál kötelező protokoll. Ez a protokoll azt is jelenti, hogy lehet, hogy a személyzetnek fogalma sincs, miért kell bekötni, csak bekötik, mert ez az előírás. Ha a kismama rákérdez, az pedig automatikusan akadékoskodásnak minősül.

Hadd ismételjem magam a végén. Most próbálj meg a kicsidre összpontosítani, életed meghatározó élményén vagy túl, de ebből nehogy már az legyen a legfontosabb, hogy tudod-e értelmezni a záródat úgy, mint egy orvos. Éld meg az anyaságod, a kórházban történteket pedig raktározd el az emlékeid közé. Majd ha újabb babát vársz, lesz időd szépen felkészülni mindenre, akkor már tudni fogod, mire vagy kíváncsi, milyen szülést szeretnél, kereshetsz ennek megfelelően szülésznőt, orvost, de akár kórházat is!

Jó babázást!

2014. nov. 5. 22:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!