Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Másnál is előfordult a sokadik...

Másnál is előfordult a sokadik terhesség végénél?

Figyelt kérdés
Ez a második terhességem. Eddig semmi félelem nem volt bennem nem foglalkoztam a szüléssel, de ma kikészültem. Elkezdtem zokogni, hogy én nem szeretném nem szeretném átélni azt a kegyetlen fájdalmat újra. Nem szeretnék kiabálni. Tudom, hogy ez normális megengedett meg szabad de én nem szeretném. Első terhességnél szülés közben többször is elájultam mert nem bírtam rendesen venni a levegőt. Nagyon kivagyok most :( Holnap leszek 40
2014. okt. 28. 19:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Ès mi lett az elsö terhesség vége? Császár?

Mert nem hiszem el, ha valaki elájul terhesség közbe oxigén hiány miatt azt tovább engedik vajúdni, tólni.

Vagy ez most császáros lesz? Mert oxigén ellátás a legfontosabb a szülés közben, ha te nem kapsz rendesen oxigént a baba sem.

2014. okt. 28. 19:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Majdnem császár lett. Túlhordtam ezért oxitocinnal szültem. Kb reggel 9kor kezdték adagolni és este 8ra lett meg. A vége felé úgy voltak hogy még várnak egy kicsit és ha semmi akkor császár de nem lett. Rá volt tekeredve a nyakára a köldökzsinór. Csak nagyon kicsi időre ájultam el. Sose voltam jó a jó levegő vételbe. Mondogatták is folyton hogy vegyem normálisan mert hogy a gyereknek nem jó de ez nem ilyen könnyen megy. Nincs fogadott orvosom és nincs semmi bajom ezért nem lesz császár ha csak nem lesz gond de remélem nem lesz
2014. okt. 28. 21:22
 3/6 anonim válasza:
100%
Nincs két egyforma szülés. Nekem az egyik könnyű és gyors volt,alig fájt,a másik az ellentéte volt.. lehet neked pont fordítva lesz és ez lesz a könnyebb. A második baba általában gyorsabban kibújik. Kitartás! Könnyű szülést!
2014. okt. 29. 00:46
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nah igen, nekem is a légzéssel voltak gondok, én is elájultam, szintén oxitocinos szülés volt, mert 16 óra alatt sem nagyon tágultam, a szuri után viszont 2 órán belül már babáztam. Együttérzek veled, de azért már tudod, hogy kell helyesen lélegezni, mert egyszer végigcsináltad. Menni fog! Ne aggódj! Ráadásul egyik szülés sem egyforma! Lehet, hogy most teljesen simán fog menni minden. Én azért a szülés előtt megkérném a szülésznőt, mutassa meg, hogyan lélegezzek helyesen. Az én szülésznőm akkor nagyon rendes volt, csak úgy éreztem, nem pont a szülés közben kellett volna megtanulnom a technikát, hanem még előtte.
2014. okt. 29. 08:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Kérj érzéstelenítést. Én EDÁval szültem az első gyerekemet és a napokban a másodikat is úgy fogom. Csak pozitív tapasztalataim vannak. Maga a szülés teljesen fájdalommentes, a fájásokat a műszer mutatja a doki mondja mikor kell nyomni. Nagyon könnyű és gyors szülésem volt, neked is ezt kívánom.
2014. okt. 29. 09:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Az első szülésemnél én is rosszúl vettem a levegőt, nagyon kapkodtam a levegőt és mégis úgy éreztem, hogy nem jutok elég oxigénhez. Be is görcsölt a lábam ettől az "eszetlen" légvételemtől.

Amúgy nekem mindkét szülésem oxitocinos volt.

Fogadott orvosom volt mindkét esetben, de szülésznőm nem.Nekem összességében szép emlékeim voltak az első szülésemről, de a második terhességem vége felé közeledve én is elkezdtem rettegni az egésztől, a fájdalomtól, mindentől. Majd ahogy elérkezett a nagy nap, valahogy a félelmeim megszüntek.

Második szülésemnél egy olyan tündéri szülésznőt fogtunk ki, aki részletesen elmagyarázta mikor mit érdemes tennem, és mivel segítem, illetve mivel hátráltatom a szülés természetes folyamatát. Elmondta, hogy a fájások alatt ne kűzdjek a fájdalom ellen, hanem próbáljak ellazúlni, had tudjon minél lejjebb haladni a baba. Figyeltünk a légzésre, teljesen ellazítottam magam, férjem sokkal profibban maszírozta a derekamat a fájások alatt, mint az első szülésemnél (ezt is a szülésznő mutatta meg, hogy hogyan érdemes csinálni), és mindezeknek köszönhetően egy olyan fegyelmezett, tanköny szerinti, csodálatos szülésem volt, hogy most már úgy érzem, hogy bármikor meg tudnám csinálni megint, egyáltalán nem félek már tőle, sőt.

Ja és még hozzátenném, hogy 4 kg-os gyermeket szültem, mégis sokkal jobban éltem meg ezt, mint az elsőt, pedig akkor 1 kilóval könnyebb babát kellett a világra hoznom.

Ne félj, most már tudod mire számíthatsz, tudod mit hogyan kell csinálni, mit nem csináltál teljesen tökéletesen az első esetben.

2014. okt. 29. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!