Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Igaz, hogy a sokadik gyerek...

Igaz, hogy a sokadik gyerek hamarabb meg születik, mint az első? Viszont a terhesség nehezebb?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy nem olyan hosszú a vajúdás és könnyebben tágul az anyuka?
2009. szept. 3. 16:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát, ebben bízom én is. Nagyon kíváncsi leszek a válaszokra, bár hasonló kérdést én is tettem fel nemrég, és kacifántos válaszok jöttek: mindenkinél más volt, volt, akinél könnyebb volt, volt, akinél nehezebb.

Mi a 3.-at várjuk, és a terhesség való igaz, hogy nehezebb. Legalábbis nekem. A nagy most 3,5 éves, ovit kezdi, a második 2 lesz októberben. Sok a teendő amúgy is velük.

Plusz mivel ennyire egymás után jöttek, a szervezetemnek se volt ideje regenerálódni. Úgy értem, elég lestrapáltnak érzem magam. És a 3. csak véletlenül csúszott be...

(Ráadásul júniusban diplomáztam, szakdogát 10 nap alatt írtam meg stb). Szóval míg tehettem, túl is hajtottam magam.

Nna, kíváncsi leszek a válaszokra, olyan jó volt ezt kiírni magamból, még ha nem is ide tartozik teljesen

38 hetes

2009. szept. 3. 17:33
 2/6 anonim ***** válasza:

előző vagyok

az elsőt 6,5 óra alatt szültem, a másodikat 2 óra alatt. A második igaz, h gyorsabb volt, de nehezebb is. Plusz gátvédelem. Fél órán keresztül nem nyomhattam. De utána könnyebb volt

2009. szept. 3. 17:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem. Lehet fordítva is.
2009. szept. 3. 17:43
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én pár napja teszteltem pozitívat és akarva,akaratlanul kicsit félek,hátha ez a baba is nehezen születik meg.A kislányommal sokat vajúdtam és maga a szülés is nagyon nehéz volt.Sajnos repedtem is,elég csúnya varrataim voltak.Nehezen épültem fel szülés után.

Kedves első válaszadó!

Gondolom,hogy fárasztó két pici gyerek,mellette tanulás stb...Gratulálok a 3.babátokhoz.Valamivel biztosan könnyebb lesz majd,hiszen a nagyobbik gyermeked tud majd segíteni,mert valószínűleg még az is sokat számít majd,ha játszik a húgival egy picit.Biztos vagyok benne,hogy amennyi energiát és lelkierőt is igényelnek a gyerekek,ugyanannyi örömet is okoznak neked.

Remélem lesznek még anyukák,akik megosztják velünk a tapasztalataikat!

Boldog babavárást neked!

2009. szept. 3. 19:05
 5/6 anonim ***** válasza:
32-34-36 évesen szültem.1 óra 45,1 óra 20,és 1 óra volt a szülések hossza,harmadszorra ikrekkel.:)Az első kettőnél gátmetszéssel, a harmadiknál nem vágtak,1cm-t repedt csak.A terhességeim pedig nagyjából egyformák voltak, a harmadik az ikrek miatt volt kicsit nehezebb.
2009. szept. 3. 20:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Anyu hármat szült, mind megvolt 1-2 óra alatt. ÉN az elsőt 3 óra alatt szültem, remélem a második könnyebb lesz. A terhesség jobb most, mint az elsővel volt. Vele az összes létező terhestünetet produkáltam, most nem is érzem, hogy terhes vagyok. 17. hét. Igaz, az első kislány lett, állítólag ők jobban meggyötrik az anyjukat. Remélem akkor most ez kisfiú. Vagy talán az is számított, hogy akkor még dolgoztam, most meg itthon vagyok az elsővel.
2009. szept. 3. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!