Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az anya fellegekben érzi...

Az anya fellegekben érzi magát amikor megszületett várva várt gyermeke. illik ekkor közölni, hogy terhes vagy? Nem lehetne ez az ő napja?

Figyelt kérdés

ismerős, barát, rokon akárki, nem várhatna egy naot legalább a bejelentéssel?

mert speciel anno én nem dörgöltem a bnőmre a kórházban újszülöttjének megcsodálásakor, hogy de én is.nem akartam tőle elvenni, hogy most ő a minden, körülötte forog a világ.

viszont én meg ezt kaptam amikor szültem.

valahogy nem tudtam őszintén örülni, ami pedig természetesnek kellene lennie, hogy őszintén gratulálunk..

2014. okt. 11. 22:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
55%
Nagyon nem tudok semmit, kérdező? Hát ha nem teljesítménynek tartanád, meg életed nagy tettének, akkor nem bäszná a csőröd, hogy másnak is sikerül. Akkor nem kisebbítené az örömödet SEMMI. Mert önmagának az anyaságodnak, a gyerekednek örülnél. De mivel rájöttél, hogy másnak is sikerül, más is csinálja, ráadásul a közvetlen környezetedben, így nem akkora öröm a szemedben. Mégis akkor mi másról van szó, ha azért nem tudsz felhőtlenül örülni a gyerekednek, mert az ismerősödnek is lesz? Pontosan erről, hogy így nem a te egyedi nagy teljesítményed a gyerek, hanem "csak" egy gyerek és ez neked nem elég. Szánalom.
2014. okt. 14. 18:12
 62/73 A kérdező kommentje:

miért ne tudnék másnak örülni?

tökre nem erről van itt szó

meg utsó előtti is, hog ykiragad egy mondatot a szövegkörnyezetből..

fárasztó már reagálni is

bocsi

köszi a válaszokat

én vagyok a meg nem értett :D

2014. okt. 14. 18:26
 63/73 A kérdező kommentje:
*az időzítésről volt szó
2014. okt. 14. 18:26
 64/73 anonim ***** válasza:
52%

Fárasztó reagálni:) ez jó:)

Olyan ellenszenves az önzőséged...

2014. okt. 14. 18:37
 65/73 A kérdező kommentje:
provokatív válaszokra mit is mondhatnék...
2014. okt. 14. 19:01
 66/73 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező gondolkozz már el azon, hogy ennyi embert nem ért veled egyet de te csak hajtod a vélt igazadat.

Tudom mindenki hülye csak te vagy helikopter ugye?

2014. okt. 14. 19:43
 67/73 A kérdező kommentje:
írtam már, hogy elondolkozom azon, hogy nem ugyanaz a kettő.
2014. okt. 14. 19:50
 68/73 anonim ***** válasza:
58%

Most egy utolsó suttyónak fogtok tartani, de megtudom érteni a kérdezőt és pár kérdést bennem is felvetett.

Két szemszögből nézzük, akkor

1.

A barátnőd valószínűleg örült nektek és ő is boldog volt, hogy egyszerre fogtok babázni és láthatja, hogy miylen jó dolog történt veletek és megakarta osztani, hogy vele is ez fog történni. Nincs a te helyzetedben, nem tudja átértékelni és még az is lehet, hogy fordítva őt nem zavarná, ha azon a napon bombáznád jó hírekkel őt, ami rólad szólna. Ő ezt egy kicsit lazábban fogja fel.

2,

Te egy kicsit merevebben állsz a témához, de ez is teljesen érthető csak ne vedd zokon, hogy ő nem veszi észre magát, mert valószínűleg nem szándékos. A saját példámat leírom, hogy megértessem talán másokkal is, hogy a az én/mi szemszögünkből ez hogy néz ki (nem kell egyetérteni vele, ez nem arról szól szerintem, hogy kinek van igaza, hanem csak megérteni a másik szemszögét is). Nekem gyerekfóbiám volt és mindig is próbáltam ezt leküzdeni. Ha eljutok arra a szintre, hogy ne rettegjek a gyerekvárástól, szüléstől és még meg is szülök egy babát, akkor azt fogom érezni, hogy ez életem egyik legeslegnagyobb csodája, hogy ez sikerült. Nyilván ilyenkor az idilli képet nem akarom, hogy bármi is megzavarja. Ebben az esetbe én is harapós lennék szerintem. De valaki nem stresszel rá ennyire és lazán tudja kezelni és azokat is teljesen megértem, sőőt tök jó lenne, ha nekem is így menne. De sajnos nem és ez meg az én érzésvilágom, amit másnak is tiszteletben kell tartania. Csak te se haragudj meg a barátnődre és te is tartsd tiszteletben azt, hogy nem tudja beleképzelni magát a helyedbe.:)

Egyébként én már csak egy dolgot nem értek. Néha olyan ellentéteseket írnak ezen az oldalon az anyukák és magyarázzátok már el nekem, ha nem probléma. Nem támadós kérdés, hanem tényleg kíváncsi vagyok rá és bocsánat kérdező az offért.

Egy csomóan azt állítják, hogy ez nem olyan nagy dolog, millió ember átélte már és nem olyan, mintha "te találtad volna fel a spanyol viaszt". De más kérdések alatt meg olyanokat írtok, hogy ennél fájdalmasabb, rosszabb, borzasztóbbat nem éltetek át és óriási kín az egész, néhányan soha többet nem csinálnák meg újra, mert annyira borzasztó volt. Inkább rémtörténetnek néz ki azok a dolgok, amiket olvasok. De, ha valaki ezt tényleg nagyobb dolognak éli meg és úgy írja le, akkor jönnek a válaszok, hogy ugyan már hányan megcsinálták már.... utána meg máshol azt olvasom, hogy majdnem belepusztult a fájdalomtól. Valaki erre tudna komoly értelmes választ adni?

2014. okt. 15. 21:46
 69/73 anonim ***** válasza:
84%
Önmagában minden születés egy csoda, de attól hogy xy megszül még barátnő terhességének is kellene tudni örülni. Hisz barát/barátnő boldogsága jobb esetben a mi boldogságunk is. Hisz ezért is megyünk pl el az esküvőjére, hogy osztozunk a boldogságában. Ez olyan hogy a második gyerek születésével sem szűnik meg az első gyereket szeretni.
2014. okt. 15. 21:57
 70/73 A kérdező kommentje:

én örülök neki, csak akkor ott, totál nem voltam erre kíváncsi.nem úgy ért, nem úgy hatott.

miért kell ezt kiforgatni.

2014. okt. 15. 23:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!