Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 28-hetes terhes vagyok!...

28-hetes terhes vagyok! Véleményeket szeretnék! Ki milyen pelenkát visz majd be a korházba a picinek? Milyet illik?

Figyelt kérdés
És mekkora méretet????
2009. márc. 31. 10:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A kórházban adnak pelenkát a kicsinek. Nálunk Liberót adtak, new born-t.
2009. márc. 31. 10:13
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk a kórházban kérik, hogy vigyünk be pelust, mert nem tudnak sokat adni (Flór F. kórház). Mi Pampers newborn-t viszünk egy csomaggal.

32 hetes km

2009. márc. 31. 10:16
 3/12 anonim ***** válasza:

mi libero 1-et vettunk, de jól megjartuk vele.

a korhazban libero 2-t hasznaltak.

kb 6 nap utan kicsi lett nekunk az 1-es, így áttértünk a kettesre, és elajándékoztuk az egyest.

A kórházban bevált libero 2est hasznalom még most is, marmint a baba használja :)) Azert jó, mert nincs benne semmi krém, meg ilyen anyag, néha a férjem meg én rosszul pelenkázzuk be( egyre kevesebbszer szerencsére), és akkor persze kifolyik az anyag, de az a mi hibánk, és nem a pelusé (amióta figyelünk, hogy a fodrok kivul legyenek, es elég szoros legyen a pocijan bekotve nincs gond).

ha at kene terni, akkor a pamperst próbálnám ki legközelebb, egyik ismerős kismama azt használja, és nagyon dícséri.

Ja, az istván kórházban voltam, ott napi 3 pelenkát adnak elméletileg, én a 3 napból egyszer kaptam, amikor az ötágyas szobában voltam, amikor átkerültem alapítványiba, nem kaptunk pelust, ami vegulis nem szamit, csak gondoltam megjegyzem :)

2009. márc. 31. 10:25
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk az első babánknál nagyon bevált a Pampers, én most is azt vettem, 1-est, de csak egy csomaggal. 2-es már 3 kilogrammtól jó, tehát ha 3 kg-nál nagyobb lesz a baba, 2-est fogunk használni, mert abból már kapható gazdaságosabb nagy csomag is.

2009. márc. 31. 10:30
 5/12 anonim ***** válasza:

A Flórban szültem én is, ott Háppy-t adtak ,ami nagyon vacak.

Szinte mindegyik piacon lévő újszülöttpelust kipróbáltuk, de nekünk a Huggies newborn(1) vált be leginkább, mert a tépőzárnál és a hátánál is jó rugalmas, ezért nagyon jól illeszkedik mindenféle alkatú újszülöttre.

(A libero inkább a ducibb, a pampers inkább a "sudárabb" babákra illik.

A Dm és Rossmann pelusok sztem eléggé merevek és ilyen kis méretben nem elasztikus a tépőzárnál, a 3-as mérettől már igen, azok már jobbak sztem.)

2009. márc. 31. 10:35
 6/12 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Mi is pamperst használtunk, nálunk is ez vált be, a pampers-sudár babához annyit, hogy a kisfiam 6 hónaposan 9,7 kilogramm volt...

Szerintem kedves kérdező a mai piacon annyi fajta pelenka van, hogy csak kitapasztalni lehet, hogy a Te babádnak melyik lesz a jó. Vegyél kis csomagolású pelenkát, és amelyik bevált, abból kell venni nagy csomagolást.

2009. márc. 31. 10:46
 7/12 A kérdező kommentje:
de egy újszülöttnek milyet kell?pl:2-5kg az jó???és mennyit hamar kinövi?
2009. márc. 31. 10:50
 8/12 anonim ***** válasza:
Szia, én pampers new bornból egy csomaggal veszek, azt is viszem be, utána meg otthonra 2-est , nehogy kicsi legyen.
2009. márc. 31. 10:54
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Minden fajta pelenkának vannak méretei, tehát hány kilogrammos gyerekre jó. Egy újszülöttnek 1-est kell venni, az a legkisebb méret, mert előre ugye nem tudhatod, hogy hány kg lesz, ha megszületik. Ne vegyél ebből sokat, mert pl. a pampers 2-ese már 3 kg.-tól jó. A legkisebb pelenkák 2 - 5 kg-os babákra jók általában.

2009. márc. 31. 10:59
 10/12 anonim ***** válasza:

10.46-osnak:

újszülött méretű pelusokról volt szó, te pedig 6 hós babához írtál súlyadatot.

A 2-5kg-ost elég hamar kinövik, abból kisebb csomagot érdemes venni, és ha nem extra nagy az újszülött, akkor ez jó a kórházba.

Otthonra inkább 3-6 kg-ossal érdemes készülni (és ha a baba mérete miatt ez csak később lenne jó, akkor még mindig lehet utólag vennji otthonra is 2-5 kg-ósat).

2009. márc. 31. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!