Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Háborítatlan szülést szeretnék...

Háborítatlan szülést szeretnék, ismertek olyan kórházat, ahol ez elképzelhető?

Figyelt kérdés
Nem akarok erős lámpafényt, 40 felesleges manuális vizsgálatot, gyógyszereket, kézzel tágítást, gátmetszést és hasonlókat, csak azért, mert adott helyen ez a rutin. Van még olyan kórház, ahol csak kísérik a szülést és nem vezetik és diktálják annak menetét? Ahol megválasztható a kitolási póz és az orvos nem katonaként diktálja, mikor levegő, mikor nyomás, és nem kell időre babát 'teljesíteni', különben császár?
2014. szept. 29. 08:20
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Kedves Edit! Nem vitatkozom veled, nincs rá okom. Még a téma sem egyezik, elmentél egy nagyon fura irányba. Otthonszülésről szó sem volt, hiába igyekszel ilyen releváns cikkeket hozni, mint a nőklapja café oldala.

A visszatérni az ősemberekhez és a felesleges vizsgálatok nélkülözése normális szülés esetén pedig két különböző dolog. Ahogy a rutin gátmetszés sem ment életeket, úgy a magas császárarány több, mint fele is csak a doki kényelmét szolgálja, még ha alá is támasztja az anyukának, hogy szüksége volt rá. Az életmentés ritkább, mint ahogy mondják. Meg van a maga helye és szerepe minden beavatkozásnak, csak épp nem kezelik őket megfelelően sok kórházban. Ezért érdekelt, hogy ki-hol-mit tapasztalt. Köszönöm a válaszokat a kórházakról, hasznosak voltak!

2014. szept. 29. 14:44
 22/28 A kérdező kommentje:
Ha pedig otthonszülés: A cikk sekélyes, hatásvadász és ítélkező. A nő meghalt, ez tény. Arra semmi bizonyíték nincs, hogy a kórházban túlélte volna. De lehet rázni a zászlót, hogy bezzeg ő nem ment be szülni. Arról, hogy hányan és milyen traumákat szenvednek el nap, mint nap a kórházi szülések kapcsán, egy szó sem esik. Rendszeres csoportok jönnek össze, sírnak és zokognak emberségükben, nőiességükben, anyaságukban megalázott nők, mert elvették tőlük a szép szülés lehetőségét, és szó sem volt életmentésről, csak az orvos kényelméről. De erről milyen keveset cikkeznek, ugye?
2014. szept. 29. 14:47
 23/28 edit1979 ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Attól függetlenül, amilyen módon lekezelsz engem (amúgy két diplomás nő vagyok - közgazdász), még kívánok Neked könnyű szülést. Csak két dolog még: nem az a lényeg, hogy a Nők Lapja Caféban jelent-e meg a cikk, hanem, hogy miről szól. Nyugodtan rákereshetsz a hölgy nevére, rengeteg angol nyelvű újság is foglalkozott a témával : természetes szülés / otthon szülés kontra kórház. Én elfogadom, hogy Te nem az otthonszülésről beszéltél, de az is arról szól, hogy háborítatlanul akarja a kismama a szülést.

Kettő: nem én írtam az ősemberes választ, így ne rajtam kérd számon.

2014. szept. 29. 14:51
 24/28 A kérdező kommentje:

Gratulálok a diplomáidhoz. Le a kalappal!

Tényleg nem vagyunk egy hullámhosszon, ne erőltessük! Szép napot!

2014. szept. 29. 14:56
 25/28 anonim ***** válasza:
Egyébként ha nem Istvánt szeretnéd,szerintem az is jó irány,ha dúlát fogadsz elsőként,ők nagyon sok kórházat,orvost,szülésznőt ismernek.
2014. szept. 29. 15:06
 26/28 anonim ***** válasza:

Imre sajnos mióta új főorvos van,teljesen más irányt vett.

István elvileg jó lenne,gyakorlatban én erősen csalódtam az orvosban,és a helyben is.

Róbert Klinikán szültem a második,ha lesz harmadik csakis oda mennék vissza.

Semmit sem erőltetnek,nincsenek felesleges beavatkozások,mindenre nyitottak.

Ha belefér anyagilag akkor mindenképpen őket ajánlom

2014. szept. 29. 15:49
 27/28 anonim ***** válasza:
Én otthon szültem volna, de a férjem nem tudott megbékélni a dologgal és ezért a Róbert Károlyban szültem. A harmadikat is ott fogom, immáron Molnár Gabinál, aki az Imréből jött át. Teljes szívemből ajánlom a kórházat!
2014. szept. 29. 18:02
 28/28 anonim ***** válasza:
Én egy megyeszékhelyen szültem. Volt fogadott dokim, szülésznőm. Abszolute jó volt mindkét szülészem. Minimális beavatkozás, amúgy hagytak békén vajúdni. Semmi gyorsítás. Úgy gondolom, hogy orvos és szülésznő függő a szülés.
2014. szept. 29. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!