Akinek előre tudják, hogy császáros szülése lesz, attól még elképzelhető, hogy nem programozott lesz, hanem megvárják, hogy beinduljon?
Szerintem nem, mert nem akarnak kockáztatni. Programozott császár elvileg annak van, akinek indokolt, hogy úgy szülessen meg a gyermeke. Ha megvárják, míg beindul, nem lehet tudni milyen gyorsan folyik le, vagy mik történhetnek közben. Ezért megadnak egy időpontot, ami a személyzetnek is a leginkább megfelel és elvégzik a műtétet, nem szaladgálni kell, meg váratlanul készülni, összecsődíteni az orvost, anesztest stb.
(Az más kérdés, hogy nem indokolt esetben is a körültekintően megválasztott időpontban, előre tervezett, felkészülten nyugodtan végzett műtét nem jár nagyobb kockázattal, mint a természetes szülés. A sürgősségi császár viszont igen, ezért bolondok lennének kivárni, hogy hátha valami baj lesz.)
Nálam az első úgy volt, hogy megoperálnak, a kórházban voltam, de beindult. Vajúdtam is, utána császároztak. 38+6.
A másodikkal be kellett feküdnöm, de hazaküldtek, hogy megvárják a 40. hetet, akkor jöjjek vissza...:) Másnap beindult, sürgősségi lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!