Háborítatlan szülést szeretnék, ismertek olyan
kórházat, ahol ez elképzelhető?
Figyelt kérdés
Nem akarok erős lámpafényt, 40 felesleges manuális vizsgálatot, gyógyszereket, kézzel tágítást, gátmetszést és hasonlókat, csak azért, mert adott helyen ez a rutin. Van még olyan kórház, ahol csak kísérik a szülést és nem vezetik és diktálják annak menetét? Ahol megválasztható a kitolási póz és az orvos nem katonaként diktálja, mikor levegő, mikor nyomás, és nem kell időre babát 'teljesíteni', különben császár?
szüljél otthon. egyébként magánklinikán súlyos százezrekért biztos bármit lehet, csak jó előre tisztazd mit szeretnél, mert nem biztos hogy igy talalsz orvost. ha barmi történik veled az az ő felelőssége.
amúgy sem érdemes ezen pörögnöd, a szülés csak pár percnek fog tűnni egy hét távlatból. szerintem inkább az utána következő órákra koncentralj: nagyon fáradt leszel, fájni fog mindened, hálás leszel majd a korhazi ellátásért és a csecsemősök munkájáert, legyen az barmilyen szinvonaltalan is. foleg ha csaszarra kerul sor.
2014. szept. 29. 09:03
2/28 anonim válasza:
Van ilyen kórház!
Én is ezért megyek szülni a Budapesti Szent István Kórházba!
Vidékről, vállalva az utazás kockázatát.
És nem mindegy, hogy a szülés milyen körülmények között van!
Igen is jogunk van háborítatlan, természetes lefolyású szüléshez!
Én dúlát fogadtam, aki ajánlott szülésznőt a Szent István kórházban. Amennyiben szeretnél, orvost is lehet ott fogadni gondolom, minden gond nélkül. Azt sajnos nem tudok ajánlani, de olvasgass itt vagy más fórumokon, ki melyik orvost ajánlja.
Majd szülés után még esetleg írok, ha érdekel milyen volt!
40 hkm
2014. szept. 29. 09:41
3/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem első szülésre készülök, ezért tudom pontosan, hogy egy sz.r szülés feldolgozása meddig tart, és elhiheted nekem első, hogy nem egy pár nap vagy hét. Remélem, csak azért írod, mert neked szép élmény volt, és nem azért, mert fogalmad sincs róla, miről beszélsz. Köszi a tippeket!
2014. szept. 29. 09:48
4/28 A kérdező kommentje:
Második, esetleg a dúlád nevét megkérdezhetem?
2014. szept. 29. 09:49
5/28 anonim válasza:
tévedés, hogy az Istvánban ez teljesen így zajlik. Dokitól függ.
2014. szept. 29. 09:54
6/28 edit1979 válasza:
Sziasztok! Én is az Istvánban szültem, és megint ott fogok, de nem várok el ilyen különc bánásmódot, szóval átlagos szülőszobába megyek a dokimmal. És pont ez itt a lényeg: csak 1 olyan szobájuk van, amiről Te beszéltél, így az, hogy bekerülsz oda, nem csak a tervezésen meg a pénzen múlik, hanem azon is, nem-e pont egyszerre szülsz egy másik nővel, aki ott akar lenni. Mert akkor az kerül be, aki először érkezik. A másik meg szülőszobába kerül, ahol ágyon fog szülni, háton fekve. Ennyi. Nekem hál'Istennek jó emlékeim maradtak az első szülésemről, pedig metszettek, varrtak, és érzéstelenítés nélkül szültem.
2014. szept. 29. 10:19
7/28 edit1979 válasza:
Bocsánat az egyik kitekert mondatért (így visszaolvasva elég gáz), szóval helyesen:
"nem pont egyszerre szülsz-e"
2014. szept. 29. 10:21
8/28 A kérdező kommentje:
Miért a szobától függ, hogy hogy szül az ember? Nem kell nekem szép dekoráció, de ha már van egy ágy, azt lehet használni ezer féle képpen. Miért jár Jucikának a másik szobában a guggolós kitolás, és egy Mariskának a kényszerfektetés a másikban, csak mert nem az egyes szülőszobán van hanem a kettesben??? Mi az, hogy "ez van"? Te nem érzed, hogy ez nevetséges helyzet?
2014. szept. 29. 10:22
9/28 A kérdező kommentje:
Az, hogy ha minden rendben van nem avatkoznak bele a szülés folyamatába, miért "különc bánásmód"? Ez a tök természetes alap dolog, nem? Vagy, ha már ott a doki, akkor viszket a keze, hogy mindenáron csináljon is valamit?
2014. szept. 29. 10:23
10/28 anonim válasza:
A Szent Imre kórházban is tudsz így szülni ha ilyen mentalitású a szülésznőd és orvosod. Én remélhetőleg ha minden jól megy így fogok szülni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!