Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Háborítatlan szülést szeretnék...

Háborítatlan szülést szeretnék, ismertek olyan kórházat, ahol ez elképzelhető?

Figyelt kérdés
Nem akarok erős lámpafényt, 40 felesleges manuális vizsgálatot, gyógyszereket, kézzel tágítást, gátmetszést és hasonlókat, csak azért, mert adott helyen ez a rutin. Van még olyan kórház, ahol csak kísérik a szülést és nem vezetik és diktálják annak menetét? Ahol megválasztható a kitolási póz és az orvos nem katonaként diktálja, mikor levegő, mikor nyomás, és nem kell időre babát 'teljesíteni', különben császár?
2014. szept. 29. 08:20
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
elso vagyok. termeszetesen a sajat tapasztalatom.es a a sajat velemenyem. inditott szulesem volt, csaszar lett a vege. bar nagyon szerettem volna nyugodt termeszetes szulest, elakadt a baba. ha nincs a muto, a sok orvos nagy gond lehetett volna. 10 napot toltottem bent utana. ezert ugy gondolom nem a par oras szules a fontos hanem hogy utana milyen kezekbe kerulsz.
2014. szept. 29. 10:43
 12/28 anonim ***** válasza:

Nagy tévedés, hogy a szülőágyon csak fekve lehet szülni! A szülőágyat teljesen ülő pozícióba is lehet helyezni úgy, hogy a szülésznő és orvos is hozzáférjen. A háborítatlan szülés elsősorban azon múlik, hogy a természet hogyan engedi a szülésedet. Ha megy minden magától, tágulsz rendesen, hatékonyak a fájások, engedi a gát, akkor egy normális orvos a lehető legkevesebbet avatkozik be. Én azt javaslom, hogy ilyen normális orvost keressél, illetve szülésznőt. Azt azonban tudni kell, hogy a baba egészsége és az, hogy oxigénhiánytól mentesen, komplikációk nélkül jöjjön a világra sokkal inkább elsőbbséget élvez a szülési pozícióhoz képest! Egy szülés közben sérült gyerek örök életedre a te és a család gondja marad! Emellett az ő élete is tönkremegy. Ez legyen az első szempont, a biztonság.

Az sem egy hátrányos dolog, ha a gátad nem bírja, akkor inkább kapsz egy centi vágást, mint végbélig repedést és esetleg későbbi inkontinenciát, szexuális zavart. A gát ugyanis egy rohadtul rugalmatlan szövet, bár ha ügyes a bába, akkor meg lehet úszni a repedést, viszont a többedik szülés után az alátámasztása romlik, aminek következményei vannak. A régi időkben, amíg nem volt gátmetszés, sokkal több volt a méhsüllyedéssel, inkontineciával szenvedő nők száma. Az egyetemen az anatómia professzorom hajdanán szülész volt, mesélt pár dolgot ezekről az időkről is.

A légzést be lehet előre gyakorolni, érdemes is, de ott a helyzetben más lehet kissé. Elakadhatsz a fájdalomtól, ami miatt segíteni fognak.

Én tényleg azt javasolnám, hogy egy olyan dokit keress, akiben megbízol, akivel egy hullámhosszon vagytok, én biztos vagyok benne, hogy az ésszerűség határán a terveidet maximálisan igyekszik figyelembe venni. De ész nélkül ragaszkodni elképzelésekhez, ami az adott helyzetben esetleg más döntést tenne szükségessé, nagy butaság.

Véleményem és tapasztalatom szerint szülni lehet egy teljesen hagyományos szobában is természetes módon, hiszen a szülőágyat fel lehet billenteni, sőt guggolni is lehet rajta.

2014. szept. 29. 11:39
 13/28 edit1979 ***** válasza:

Azért írtam "különc bánásmódot" mert amit Te kívánsz, az manapság igenis ritka. Nem azért találták ki a kórházi szülést, szülész orvos vezényletével, mert téged akartak kínozni, hanem mert a tapasztalatok azt mutatták, hogy bizonyos pozíciókban nagyobb eséllyel szorul meg a gyermek, mint másokban, azért metszenek, hogy ne szakadj szét, vagy az én esetemben, nem tudott volna másképp kijönni (hőzönghettem is volna, de fontosabb volt, hogy egészségesen szülessen, mint az én kényelmem), azért van erős lámpafény, hogy a szülésznő és a doki jól lásson, és azért diktál katonaként a doki, mert a levegővételtől függ a nyomásod erőssége. Valóban borzalmas, miket csinálnak, nem?

Szülőszoba függvénye: mert a többi szülőszoba keskeny, az ágyak nem arra lettek kitalálva, hogy rájuk térdelj (mozognak a kerekeik miatt), az ágy mellett a föld meg nem higiénikus. Az alternatív szülőszoba van arra kialakítva, hogy guggolva, vagy labdán szülj, esetleg medencében.

2014. szept. 29. 11:40
 14/28 A kérdező kommentje:

"Valóban borzalmas, miket csinálnak, nem?"

Igen, és a félelmetes az, hogy amit írsz, azt el is hiszed. Boldog tudatlanság.

2014. szept. 29. 11:59
 15/28 anonim ***** válasza:
13-as jol mondja. nem kell ősemberként elni/szülni ha már adottak a lehetőségeink a biztonsagosabb szulesre. ugyanakkor ha a beteg ezeket nélkulozni szeretné, akkor meg kell teremteni neki a lehetoseget. csak szerintem hulyeseg kockaztatni egy 10 oras szep emlékért egy baba eletet. az ido ugyis megszepiti a szulest.
2014. szept. 29. 12:30
 16/28 anonim ***** válasza:
Én a 3 gyerekemből kettőt a Szt.István kórházban szültem(2008,2012)és abszolút háborítatlan volt a szülésem.Nem volt kézzel tágítás,óránként nézett rám a szülésznőm(3x,ill 2x,mert 3 ill. 2 óra alatt születtek a gyerekek),én nem kaptam infúziót,nem kötöttek CTG-re sem.Sikeres gátvédelmem volt.A lepényt se rángatták ki belőlem,megvárták amíg szépen megszületik.Miután a baba megszületett egyből úgy ahogy volt rám tették,és kb. 2-3 perc múlva vágtam el a köldökzsinórt(a férjem nem merte).Elvitték a picit-a férjem és a szülésznő-lemérni,felöltöztetni.A férjem hozta vissza,és a 2 órás megfigyelés alatt is végig velünk volt a baba.Ha még szülnék(már nem fogok,3 gyerek,42 évesek vagyunk)csakis az Istvánba mennék!
2014. szept. 29. 13:10
 17/28 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok:még annyit,hogy a lámpát fel se kapcsolták,és nyugodt hangon,nem katonásan "segítették"a kitolást.Tartsam vissza,nyomjam,pihegjem el,stb. stb.
2014. szept. 29. 13:12
 18/28 anonim ***** válasza:
Utsó, ezt azért tudták megtenni, mert hála istennek nem volt komplikációd! Erről beszéltem, hogyha minden rendben megy, akkor normális orvos nem avatkozik be!
2014. szept. 29. 13:16
 19/28 anonim ***** válasza:
én is az Istvánban voltam. Az, amiről te beszélsz, félig-meddig teljesült. Oxitocint kaptam, tágítottak kézzel. Viszont végig szólhatott a zene, nekem nagyon sokat segített. Labdán vajúdtam, masszírozó kis labdát is adtak nekünk. A kitolás maga viszont már fekvő pózban volt, ezt az orvos mondta. Van egy alternatív szoba is, ott vízben, bordásfalnál,szülőszéken is lehet vajúdni/szülni, nekem abban a pillanatban egy pocikám sem kívánta. A labda elég volt, az pedig a normál szobákhoz jár. Sötét volt már, mire megszületett a babám, egy pici lámpát kapcsoltak fel, hogy ne sokkolódjon be a gyerek, mikor kijön, így csak helyi megvilágítás volt. Első baba, mégis sikeres gátvédelem. Szülés után 2 órát együtt lehettünk hármasban. Viszont az én dokim nem dolgozik együtt dúlával, de persze van aki ilyet is vállal ott. Szóval nagyon sok dolog ott a sima szobában is úgy van,ahogy szeretnéd, a többi is teljesíthető, csak keress hozzá olyan orvost.
2014. szept. 29. 13:32
 20/28 edit1979 ***** válasza:

[link]

Ennyit arról, hogy mennyire vagyok tudatlan. Olvasd el a cikket kérlek, és utána nyilatkozz.

2014. szept. 29. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!