Háborítatlan szülést szeretnék, ismertek olyan kórházat, ahol ez elképzelhető?
Nagy tévedés, hogy a szülőágyon csak fekve lehet szülni! A szülőágyat teljesen ülő pozícióba is lehet helyezni úgy, hogy a szülésznő és orvos is hozzáférjen. A háborítatlan szülés elsősorban azon múlik, hogy a természet hogyan engedi a szülésedet. Ha megy minden magától, tágulsz rendesen, hatékonyak a fájások, engedi a gát, akkor egy normális orvos a lehető legkevesebbet avatkozik be. Én azt javaslom, hogy ilyen normális orvost keressél, illetve szülésznőt. Azt azonban tudni kell, hogy a baba egészsége és az, hogy oxigénhiánytól mentesen, komplikációk nélkül jöjjön a világra sokkal inkább elsőbbséget élvez a szülési pozícióhoz képest! Egy szülés közben sérült gyerek örök életedre a te és a család gondja marad! Emellett az ő élete is tönkremegy. Ez legyen az első szempont, a biztonság.
Az sem egy hátrányos dolog, ha a gátad nem bírja, akkor inkább kapsz egy centi vágást, mint végbélig repedést és esetleg későbbi inkontinenciát, szexuális zavart. A gát ugyanis egy rohadtul rugalmatlan szövet, bár ha ügyes a bába, akkor meg lehet úszni a repedést, viszont a többedik szülés után az alátámasztása romlik, aminek következményei vannak. A régi időkben, amíg nem volt gátmetszés, sokkal több volt a méhsüllyedéssel, inkontineciával szenvedő nők száma. Az egyetemen az anatómia professzorom hajdanán szülész volt, mesélt pár dolgot ezekről az időkről is.
A légzést be lehet előre gyakorolni, érdemes is, de ott a helyzetben más lehet kissé. Elakadhatsz a fájdalomtól, ami miatt segíteni fognak.
Én tényleg azt javasolnám, hogy egy olyan dokit keress, akiben megbízol, akivel egy hullámhosszon vagytok, én biztos vagyok benne, hogy az ésszerűség határán a terveidet maximálisan igyekszik figyelembe venni. De ész nélkül ragaszkodni elképzelésekhez, ami az adott helyzetben esetleg más döntést tenne szükségessé, nagy butaság.
Véleményem és tapasztalatom szerint szülni lehet egy teljesen hagyományos szobában is természetes módon, hiszen a szülőágyat fel lehet billenteni, sőt guggolni is lehet rajta.
Azért írtam "különc bánásmódot" mert amit Te kívánsz, az manapság igenis ritka. Nem azért találták ki a kórházi szülést, szülész orvos vezényletével, mert téged akartak kínozni, hanem mert a tapasztalatok azt mutatták, hogy bizonyos pozíciókban nagyobb eséllyel szorul meg a gyermek, mint másokban, azért metszenek, hogy ne szakadj szét, vagy az én esetemben, nem tudott volna másképp kijönni (hőzönghettem is volna, de fontosabb volt, hogy egészségesen szülessen, mint az én kényelmem), azért van erős lámpafény, hogy a szülésznő és a doki jól lásson, és azért diktál katonaként a doki, mert a levegővételtől függ a nyomásod erőssége. Valóban borzalmas, miket csinálnak, nem?
Szülőszoba függvénye: mert a többi szülőszoba keskeny, az ágyak nem arra lettek kitalálva, hogy rájuk térdelj (mozognak a kerekeik miatt), az ágy mellett a föld meg nem higiénikus. Az alternatív szülőszoba van arra kialakítva, hogy guggolva, vagy labdán szülj, esetleg medencében.
"Valóban borzalmas, miket csinálnak, nem?"
Igen, és a félelmetes az, hogy amit írsz, azt el is hiszed. Boldog tudatlanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!