Nagyon rettegek a szüléstől, pedig már egyszer túlestem
rajta, de azt hittem, ott halok meg. Hogyan tudom magam
felkészíteni rá lelkileg?
Figyelt kérdés
Az első szülésem is nehéz volt,csak úgy tudták "kirángatni" belőlem a picit,hogy eltörték a kulcs csontját,mert megszorult,(amit meg se mondtak,csípőficamon derült ki),ráadásul fájdalomcsillapítót se kaptam,pedig tudom,hogy van ilyen infúziós,meg az utánnam szülő csaj is kapott.Én miért nem?Pedig könyörögtem érte,erre a doki kiröhögött,és azt kérdezte,hogy algopirint,vagy aspirint???Tehetnek ilyet,hogy én kérek,és nem adnak?Miért nem??
Jajj sajnálom h ilyen rossz élmény volt a szülésed. :( Elhiszem, h ezek után mennyire félsz.
Ha vigasztal, a második szülés gyorsabban megy, mint az első.
Ne aggódj!!!!!!!!!!
Szüléskor mikor szóltál h kell fájdalom csillapító? Mert egy idő után nem adnak már, ha ki vagy tágulva rendesen. Ezért időben kell szólni.
Én nem voltam hangos, mondtam, h kérek és adtak is.
Egyébként az edá-ra gondolsz? Azt gerincbe adják.
Hol szültél?
2014. jún. 24. 22:13
12/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó,nem arra gondoltam,amit gerincbe adnak,(most már tudom,hogy az az eda),hanem van olyan,amit bekötnek infúzióval nem??Vagy milyen fájdalomcsillapító van még??Egyébként akkor szóltam,amikor már nem bírtam,ha jól emlékszek,akkor már 4 ujjnyira voltam kitágulva,és folyamatosan azt mondogatták,hogy van még egy kis perem,ami fogalmam nem volt,hogy mi.:)
2014. jún. 24. 22:54
13/19 A kérdező kommentje:
Vagy csak sima szurit adnak,ha időben szólok???Mert a védőnőmet,meg a nőgyógyászomat is többször megkérdeztem,de mindig mosolyogtak,hogy nem adnak fájdalomcsillapítót,mert minek az???Szó szerint ezt mondták...Én meg tök nyugodt voltam a terhességem alatt,hisz gondoltam,természetes,hogy adnak,hisz miért is ne adnának,és akkor nem fáj...Aztán a szülésem előtt pár héttel tudtam meg,hogy nem adnak..Pfffff....Gondolhatod...
Amúgy Szombathelyen szültem...
2014. jún. 24. 22:58
14/19 A kérdező kommentje:
Most meg azon gondolkodok,hogy a mostani szülésemnél hogyan könyöröghetem ki.:) November legelejére várom...:)
2014. jún. 24. 23:01
15/19 anonim válasza:
A szülés fáj. Azért nem szívesen adnak fájdalomcsillapítót, mert a baba is kap belőle, és a szülés menetét is megváltoztatja. 2 x szültem, és eszembe sem jutott kérni, mert tudtam, hogy nem jó a babának. Nagyon fájt, de ezt tudtam. Szerintem szülés előtt olvass szakirodalmat, és az segít megérteni a szülést, és talán könnyebben elviseled a szenvedést is.
2014. jún. 25. 12:44
16/19 A kérdező kommentje:
De,ha annyira nem jó a babának,akkor abszolút nem adnának,nem???Nem csak "nem szívesen"...
2014. jún. 25. 13:24
17/19 A kérdező kommentje:
Jajj,imádom ám a babákat,csak ugye bár,nem a gólya hozza őket...:) Majd valakit ráveszek,hogy jöjjön be velem szülésnél,talán az megnyugtat,mert az apuka nem akarja végignézni,ahogyan kínlódok..:)
2014. jún. 25. 13:31
18/19 anonim válasza:
Én könyörögtem a fájdalomcsillapíóért, de nem adtak, azt mondta a szülésznő azért nem, mert jól halad, meg leállíthatja a fájásokat, akkor meg utána oxit kellene adni hogy újra induljanak, visszavetheti teljesen a szülés menetét, utólag nem bánom hogy nem kaptam, 4 óra alatt szültem meg, pokolian fájt, apa is bent volt. Most 38+1 vagyok, most meg azért rettegek mert faros a drágám és meg akarják próbálni a faros szülést, ha nem megy császár, de könyörgök a babámnak, hogy forduljon be, mert nagyon félek a farostól is meg a császártól is, így már van nagyobb rettegni valóm, eltörpül a fájdalom miatti félelem :( Most azért rettegek hogy nehogy bajunk essen :(
2014. jún. 25. 18:27
19/19 anonim válasza:
én meg automatikusan kaptam a lidokaint infúzióba, egyszer nyikorogtam, hogy kérek, amire nem reagált senki, utólag tudtam meg, hogy mégis kaptam lidokaint, nem is szóltak róla, én kérdeztem rá konkrétan, amikor meglepődtem milyen jól birtam a szülést. és ez most volt, nemrég.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!