Az a bizonyos Kattanás amit sok sok sikersztoriban olvasható, hogyan és mikor jön el? Hogyan tudnám magam lelkileg, szellemileg. Rávenni magam a fogyásra? Lehet a lelket erre felkészíteni és erősíteni?
40 kg kellene megszabadulnom, de hogyan?
2 kicsi gyerekkel vagyok itthon, férjem reggel 5kor elmegy dolgozni és este 6-7 kor ér haza, ti hogyan oldanátok meg a mozgást?
Fel lehet készíteni a lelket. Agyban is el kell határozni magad. A lényeg az, hogyha jönnek a holtpontok (márpedig van, nem is egy) akkor sem szabad feladni. A "kattanás" akkor jött el az életemben, amikor úgy igazán a tükör elé álltam. Megnéztem magam alaposan, a lehető legalaposabban. Majd jött egy 20 perces sírás. Pedig magamnak köszönhetem. Aztán egy hónapnyi kutatás következett. Személyi edzők véleményét kértem ki, diétás ételeket nézegettem a neten. Amikor az étkezés és az edzésterv is elkészült, azt személyi edző is "elfogadta", egyes-egyedül vágtam bele. Minden napra 500Ft-om volt. És mégis apránként meg tudtam venni a teljes kiőrlésű dolgokat, csirkemellet, halat, zöldségeket, gyümölcsöket, olajos magvakat. Az elején nehezen indult be, de végül sikerült. 72 kg-mal indultam. Jelenleg 59 kg vagyok. Még 7kg-ot kell leadnom a normál testsúlyom eléréséhez (elég pici vagyok hozzá). És elmondhatom, hogy zsírból fogytam, izmost építettem. A célom még csak most látszik a legtávolabbinak, mert a fogyás belassult. Viszont az étkezésem már olyan természetes. Rá sem nézek az egészségtelen dolgokra. Suliba járok még, de hamarosan végzek, és akkor több pénzt tudok majd szánni az egészséges ételekre. Ugyanígy fogom nevelni a gyermekeimet is.
A mozgás:
1. Amikor a gyerekek alszanak/pihennek kezdj el saját súllyal edzeni. Nem kellenek DVD-k, és miegyéb. Csak te magad. Először mérd fel az állapotod: hányat tudsz megcsinálni fekvőtámaszból, kitörésekből, guggolásokból (azért a térdedre vigyázz, 40 kg plusznál ezt lehet, hogy el kellene hanyagolni), törzsemelés, hasprés...
2. Futást nem ajánlom, ugyanúgy a térd, a boka miatt. Ennyi plusz súlynál egyszerűen nem lehet futni. Az elején gyors sétát ajánlok. Akár intervallumosan (2 perc gyors-2perc közepes). Esetleg lépcsőzés (ha emeletes házban laksz).
A pulzusodra figyelj oda:
Zsírégető pulzustartomány
220-életkor x 0,6-0,8. Tehát egy 30 éves ember esetén: 220-30 = 190 x 0,6-0,8 = 114-152.
Sok Sikert!
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!