Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárral vagy természetes...

Császárral vagy természetes úton jobb szülni?

Figyelt kérdés

2014. máj. 18. 18:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%
Nekem az első császár volt, a második sima. A császár után nagyo rossz volt a felépülés. Nehezebb a babát ellátni. Igaz, hogy a sima szülés fáj, de az csak egy rövid idő. Mindenképp arra szavazok, hogy természetes úton sokkal jobb.
2014. máj. 18. 23:06
 12/18 anonim ***** válasza:
90%

Nekem csak csaszar volt. Sürgősségi, szóval a vajúdás részéből rendesen kijutott.

A műtét maga nem volt nagy dolog, de utána nagyon rossz volt. A természetes úton szült lányok tologathattak a babát, simán ellátták őket, en meg a fejemet sem emelhettem fel, es csak ugy lattam, hogy a babát felemelték.

Este fel kellett állni, na hat az valami rettenet, mintha égő vassal sutogettek volna a hasam.

A babát ellátni is eleg nehéz volt, nem is gondolna az ember, mennyi mindenhez kell a hasizom, ami akkor rohadtra faj. Mondjuk sirt a baba, es nemhogy kipattanni nem bírtam az ágyból, de kimászni is alig :) a köhögés, tusszentes, orrfujas durva :)

Ezek a szobatarsaimnal nem voltak, es en irigy is voltam rajuk rendesen emiatt :)

2014. máj. 19. 00:17
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok.

23 évesen szültem, de én egész terhességem alatt is energiabomba voltam.

A férjcsomó egyébként egy plusz öltés, hogy szűkebb legyen a hüvelybejárat, egy időben állítólag nagy divat volt, ezzel jártak a dokik a férjek kedvében. De nem tudom, hogy igaz-e, én csak hallottam róla, amikor az orvosomnak mondta, hogy ilyet nem kérek, ő azt mondta, hogy ennek a létezése csak városi legenda.

2014. máj. 19. 05:32
 14/18 A kérdező kommentje:

10-nek:36ora az nagyon sok szenvedesböl,en mar legszivesebben a menzesznel meg akarok halni.

7-es:erröl mar hallottam,csak nem tudtam h ez a neve.Jo dolog lehet,nem? Ha tenyleg rendesen össze tud forrni a bör,es olyan mint regen.De ez gondolom csak gatmetszesnel van.

Amit a 12-es irt:az alapjan tenyleg rossz akkor a csaszarozas. ;-( Inkabb szenvedek par orat,napot,minthogy rossz legyen az utana is.De most mar te is tul elted ez a lenyeg. :)

Köszönöm,h ezt megbeszelhetem veletek,tapasztalt nökkel,mert anyukammal nem tudom. Ö nem szeret rola beszelni,mert azt akarja h ne szüljek ebbe a rossz vilagba,bla-bla,pedig neki is jo volt utana,mert mar setalgatott . Es az en tudatlansagom csak elijesztett a termeszetes szülestöl.

Erdekes a sztarok is altalaban csaszaroznak.Plusz pamela (hodi) is peldakepem,igaz ö termeszetes uton akart.

2014. máj. 19. 09:27
 15/18 anonim ***** válasza:

Menszinél én is sirtam anno :)

10-es

2014. máj. 19. 09:52
 16/18 anonim ***** válasza:
30%

Sima!!!

Az első szülésem császárral végződött.

A 2. szülés spontán indult itthon, vízben vajúdtam 4 órát, mire beértünk a kórházba teljesen ki voltam tágulva, csak a magzatburok tartotta bent a babát. Burokrepesztés után 15perccel kint volt.

Ha azt mondom, hogy vajúdás közben (5 perces fájásokkal) még levágtam a férjem a haját, csakhogy jól nézzen ki a fényképeken, szerinted mennyire fájt? Egy sima menzesz jobban kifektetett mint a vajúdás+ szülés összesen. :)

2014. máj. 19. 14:15
 17/18 A kérdező kommentje:

Hat az jo lenne ha nalam is igy lenne. :)

Vannak szerencsesek is..

2014. máj. 19. 16:29
 18/18 anonim ***** válasza:
29 évesen szültem először. Szülés előtt sokszor féltem, hogy milyen lesz, de amikor benne van az ember, már elmúlik a félelem. Nálam felmerült a programozott császár ízületi, ortopédiai problémák miatt. A dokik rám bízták a döntést, hogy megpróbálom-e természetesen megszülni a fiunkat. A vajúdási fájdalomtól való félelem miatt a császárt választottam volna, (nekem a menstruáció is nagyon fáj, mindig rosszul vagyok) de az eszem és a szívem is azt súgta próbáljam meg megszülni. Így megegyeztünk az orvosommal, hogy csak akkor lesz császár, ha úgy alakul. 20 óra kemény vajúdás után, EDA nélkül, gátmetszéssel született meg egészségesen a kisfiam. Örülök, hogy így történt, amint megszületett elmúlt minden fájdalom. :) Én a gátmetszéstől is nagyon féltem, próbálkoztunk a gátvédelemmel, de amikor már ott tartottunk, külön kértem, hogy essünk végre túl rajta. A szülésznő mondta, hogy csak fél órát bírjak még ki, akkor nem kell vágni. Nem bánom ezt sem, viszonylag tényleg hamar gyógyult, nem olyan vészes, mint ahogy azt elképzelik az emberek. Próbáld meg legyőzni a félelmed, akkor minden rendben lesz. Persze ha indokolt, pl. farfekvés vagy komplikáció akkor mindenképpen császár, nem éri meg ragaszkodni a "normál" szüléshez, ha a baba és az anya egészsége a tét.
2014. máj. 20. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!