Tapasztalatokra lennék kíváncsi az anyukáktól, hogy melyik a "jobb", szülés forma a természetes vagy a császár? Kinek mi volt a jobb?
Nem fogsz tudni más érveket kapni. :)
A császárnál a műtét utáni komplikációk természetesen jóval veszélyesebbek, egyébként természetes szülés is lehet nehéz lábadozású, császár is lehet könnyű, és fordítva: császár után is lehetnek borzasztó kínjaid, míg természetes szülés is lehet nagyon könnyű. A vaginális út mellett szól, hogy a babának erre az egészséges mértékű stresszre szüksége van (lásd: a víz pl. könnyebben préselődik ki a tüdejéből), és hogy ÁLTALÁNOSSÁGBAN azért könnyebben fel lehet belőle épülni, illetve a későbbiekben nem nagyon befolyásol semmit (persze, kivételek vannak, mindkét esetben).
No de ez úgy sem kívánságműsor, az orvosod majd dönt, ha eljön az ideje (kivéve, ha nagyon erősek a szorongásaid ezzel kapcsolatban, de akkor pszichiáter kell, hogy protokoll szerint megpróbálja ezeket kezelni, majd ha ez sikertelen, adhat papírt, amellyel a pszichés körülményekre hivatkozva indokoltnak érzi a császárt). (Legalább is remélem, hogy nem csak én nem vállalnék semmilyen műtétet, csak mert megkérnek, hogy vágjak, és orvosilag semmi nem indokolja.)
Szép babavárást és nagyon könnyű szülést neked! :)
32 hkm
Nekem három sima szülésem volt, és jól is sikerültek, szerencsére semmi komplikáció nem volt egyszer sem, jól tágultam, a szülés nem járt nagyon sok és nagyon komoly fájással sem... tehát nekem ez jött be! Nekem mindhárom csodálatosan szép és boldog emlék :)
Ilyet kivánnék neked is!!
A császárról nem tudok nyilatkozni.
Szia!
Nekem az első sima szülés volt,7 óra vajúdással,a második császár,vajúdás nélkül.
A természetes szülés jobb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!