Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros szülés kevésbé...

Császáros szülés kevésbé indokolt esetben?

Figyelt kérdés
21éves kismama vagyok, 16 hetes, úgy hogy még odébb van a szülés, minden esetre bennem már most az van hogy császárral szeretnék szülni. Olvastam sok mindent a természetes szülésnél, és úgy vélem inkább 1 heg, mint a természetes szülés kínjai. A másik indokom pedig hogy volt már baba elhalálozása a természetes szülés miatt, ezt nem szeretném bővebben kifejteni, mert nem ide tartozik, de átélni sem szeretném!!! Még mielőtt valaki el kezd ki oktatni, ez nem azt jelenti hogy nem akarok megszenvedni a gyerekemért, mert szülés módjától függetlenül is fel nevelem, ami valjuk be szintén nem könnyű feladat, csak úgy érzem számomra a császár lenne az ideális. Van olyan, amivel rá lehet venni orvost, hogy császárral szülessen a baba? Mi az amire azt mondják hogy ez miatt akár lehet császáros is(nem egészség ügyi)? Esetleg ha nincs erő megszülni, nyomni? Vagy nem is tudom.. előre is köszönöm a hasznos válaszokat.

2014. ápr. 25. 17:09
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
100%

A "bunkó" 27-es vagyok.

1. Senkit nem pontoztam semerre, se fel, se le.

2. Kétszer szóltam hozzá a kérdéshez, 11. és 27. Az első hozzászólásomban leírtam a tapasztalataimat, nem szidtam senkit, nem akartam senkit rábeszélni semmire, leírtam, hogyan zajlott a szülésem, milyen lett/nem lett a hüvelyem, van e vizelettartási gondom, stb. Sőt, a végén még további szép babavárást kívántam a kérdezőnek, kihangsúlyozva, akár hüvelyi úton szül, akár császárt kér. Nem emlékszem, hogy pálcát törtem volna felette, vagy akár bármi rosszat, sértőt írtam volna. Javítsatok ki, ha tévedek. Abszolút pozitiv hozzászólás volt, úgy érzem.

3. A 27-es hozzászólás ( ami inkább az őszinte döbbenet hozott ki belőlem, nem más), puszta irónia volt, volt aki komolyan vette, volt aki nevetett rajta. Ezek a hozzászólások hozták ki belőlem:

"Tyű, hát ezeknek a nőknek nem csodálom, hogy a férjük nem meri megmondani, hogy már nem a régi a pinájuk! Nem, nem lesz soha olyan, mint volt, egy természetes szülés után. Egyszer már összeszedtem innen 20féle kérdést, amiket hüvelyi úton szült nők tettek fel. A bevizeléstől kezdve az eltályogosodott vadhúsig a gáton... minden volt. Én biztosan nem tudnám magam nőnek érezni egy hüvelyi szülés után. Ezért is fizettem meg a császárt, és jól tettem." - ehhez annyit, hogy nem tutyimutyi a férjem, hanem egy őszinte ember, másrészt nem ütöm verem korbáccsal, hogy tettesse, hogy élvezi a szexet. Én a szülés óta érzem magam csak igazán nőnek. Ilyen is van, bocsi. Ja és kikérem magamnak, nem pinám van. A férjem sem így nevezi. És nem, a haverok közt se nevezi úgy.

"Azt is megfigyeltem, hogy a kéretlenül és hangosan szitkozódók az esetek zömében irigyek. Nem a műtétre, hanem arra, hogy az illető ki tudott fizetni pár 100 ezer forintot.

...és most indulhat a nagy, nagy tiltakozás. " - Igen, én is kiállok a hüvelyi szülésért, ha nem muszáj a császár. De nem azért, mert nincs szaros 100 - 200 vagy akár 300 ezer forintom arra, hogy megfizessem. Pedig lenne. Több is. Sosem voltam irigy más pénzére, igen vannak olyan nők, akik irigyek, de én nem az vagyok.

"A szomszédomban lakó csaj totál kiakadt, hogy császárt kértem és hosszú ideig fejtegette, hogy nem szabad. Miközben mesélt, azon gondolkodtam, hogy milyen színű lenne az ostoba feje, ha elmesélném neki, hogy a félrészeg férje röhögve mesélte a kerti kanbulin, milyen ótvar lett a csaj pinája a szülés után." - a "kedves" férj egy paraszt. Remélem a kommentelő illető férje is kibeszéli részegen a pináját. No comment, hogy milyen emberek vannak.

Engem ezek akasztottak ki, sajnálom. Megbántani, hergelni stb. senkit nem állt szándékomban. Mindenkinek szíve joga, hogyan szüli meg a saját gyermekét,az eredmény a lényeg, a legnagyobb boldogság az életben - egy gyermek. De taplóságokon sajnos nem tudok szó nélkül elcsúszni.

2014. ápr. 28. 19:17
 42/57 anonim ***** válasza:
44-es teljesen igazad van!
2014. ápr. 28. 19:31
 43/57 A kérdező kommentje:
44-es, teljesen igazad van, és bár nem néztem vissza de emlékszem a kommentedre, és nem is miattad írtam hogy milyen primitív emberek vannak, leginkább én is azokon a kommenteken háborodtam fel amikor elkezdődött a "pinával" dobálózás, és kijött az amúgy anyának nevezhető emberekből, a primitív lenéző állat faj.. sajnos erre én sem tudok mit mondani. Bár 21 éves vagyok csak, még sem beszélek így nő létteremre.
2014. ápr. 29. 09:19
 44/57 anonim ***** válasza:
64%
Nagyon jó orvosom volt (van) mindkét gyermekem születésénél. Az első simán született, a második császárral. "Könnyű volt mindkettő." Szerintem egy jó orvost nem lehet csak úgy rábeszélni a császárra. A második kisfiam szinte végig farfekvéses volt. A doki mindig mondta hogy hátha megfordul, mert egy jó sima szülés az igazi. Ha egy orvos nem a pénzre megy hanem az anyát nézi, nem fog támogatni egy indokolatlan császárt, hidd el jobban értenek hozzá. Ne féltsd a tested, gyereket szülsz a párodnak, csak szeret valamennyire nem? Vagy szoptatni sem szeretnél mert akkor a melleid is tönkre mennek? Tényleg fiatal vagy még.
2014. máj. 8. 23:00
 45/57 A kérdező kommentje:
Ne az miatt legyek fiatalnak titulálva, mert féltem a testem. Szerintem, legalábbis az én véleményem az, hogy minden nőnek féltenie kellene a testét, hisz ez az egyik velünk születő büszkeségünk. Tény és való hogy fiatal vagyok, de szerintem nem a gondolkodás módom miatt. Természetesen vannak igénytelen anyukák, akiknek ugyan úgy ahogy nekem is, a gyerek lesz az első, csak én velük ellentétben, szülés után is szeretném hozni a legjobb formámat. Én nem bántok senkit, nem is tettem ezt soha, de annak ellenére rengeteg lepukkant anyuka sétál az utcán, akinek már már egy haj mosás is külön kihívás. Miért baj ha egy nő a gyermeke mellet is nő akar maradni?
2014. máj. 9. 11:57
 46/57 A kérdező kommentje:
És igen, szeret a párom.. de ahogy látni hogy manapság miből áll egy házasság, hogy a férfi már csak a gyereke annyaként szereti a nőt, mert jaj a gyerek miatt nincs időm magamra, meg elhanyagolom magam, utána meg sírnak a nők hogy megcsalt a férjem, másnál keresi a boldogságot.. hát jó hogy, ilyen hozzá álásal nem is csodálkozok. Én azt szeretném, ha továbbra is szeretne úgy mint nőt, és nem csak úgy mint az első gyereke édesannyát. Szeretném ha továbbra is mondaná hogy szép vagyok, és nem csak azért mert illik, hanem azért mert komolyan is gondolja.
2014. máj. 9. 12:01
 47/57 anonim ***** válasza:
49%

Ugyan mit tudsz te arrol mennyi idod lesz a gyerek mellett magadra.

Akkor dumalj ha mar megszulted ez az elso amit megteszel erte mint anya aztan ha begyulladt mellel nen alszol heteken keresztul megnezem a sminked tuti.

Kicsit olyan kamaszlany vagy ,, en ilyen olyan anya leszek en tuti nem blabla..,,aztan jon a valosag bumm

De majd meglatod.

A ferjekrol annyit ha a szerelem oszinte es igaz akkor szeret ha log a melked es beteg is vagy es zsiros haju.

2014. máj. 9. 16:53
 48/57 anonim ***** válasza:
78%
Teljesen rendben van hogy szeretnél majd a szülés után is adni magadra. Igényes akarsz lenni, tetszeni akarsz a párodnak stb. DE az hogy császárral akarsz szülni a hüvelyi helyett, nehogy majd a párodnak problémája legyen vele... teljesen más dolog. Egyébként ha beindul a szülési folyamat, még ha sikerül is rávenned egy dokit a császárra, jobb ha tudod tágulni fogsz mindenhol... Ja, két gyerkőcöt szültem, és semmi gond a házaséletünkkel. És az hogy sok anyuka nem ad magára, nekem is volt olyan napom amikor még picike volt a kisfiam, hogy délben bizony még hálóingben voltam, nem fésülködtem meg stb., mert szoptattam felvettem letettem stb.
2014. máj. 9. 17:18
 49/57 A kérdező kommentje:

47-es, szerintem sokan szeretnének kamaszlánynak kinézni szülés után is, és ne akarja nekem senki bemagyarázni hogy szülés után, csak mert van egy gyerek, igénytelennek kell lenni. Ha kell, felfogom venni, és le is fogom tenni, de azt a rengeteg rinyát már bocsánat amit lehet olvasni hogy nagyon kevés anyuka van megelégedve saját magával, én ki akarom kerülni, a te véleményedből úgy látom, neked nem sikerült, sajnálom, de már valószínű hogy feldolgoztad.

48-as, nem azzal van a probléma hogy otthon köntösbe vagy még délben is mert nem volt időd magadra, de amikor már túl van az anya a betegágyon, és mondjuk be megy a kiscsalád a városba egy fagyira, akkor azért gondolom időt szánsz magadra, és megmosod a hajad, felöltözöl normálisan... én erről beszélek, nem arról hogy otthon tűsarkúba akarom végig topogni a napot.

2014. máj. 26. 14:25
 50/57 anonim ***** válasza:

majd meglatjuk

en negyet szultem es szoptattam tudom mirol beszelek te meg sehol sem vagy.

Olvass vissza majd a gyerek utan.

2014. máj. 26. 15:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!