Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros szülés kevésbé...

Császáros szülés kevésbé indokolt esetben?

Figyelt kérdés
21éves kismama vagyok, 16 hetes, úgy hogy még odébb van a szülés, minden esetre bennem már most az van hogy császárral szeretnék szülni. Olvastam sok mindent a természetes szülésnél, és úgy vélem inkább 1 heg, mint a természetes szülés kínjai. A másik indokom pedig hogy volt már baba elhalálozása a természetes szülés miatt, ezt nem szeretném bővebben kifejteni, mert nem ide tartozik, de átélni sem szeretném!!! Még mielőtt valaki el kezd ki oktatni, ez nem azt jelenti hogy nem akarok megszenvedni a gyerekemért, mert szülés módjától függetlenül is fel nevelem, ami valjuk be szintén nem könnyű feladat, csak úgy érzem számomra a császár lenne az ideális. Van olyan, amivel rá lehet venni orvost, hogy császárral szülessen a baba? Mi az amire azt mondják hogy ez miatt akár lehet császáros is(nem egészség ügyi)? Esetleg ha nincs erő megszülni, nyomni? Vagy nem is tudom.. előre is köszönöm a hasznos válaszokat.

2014. ápr. 25. 17:09
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
84%

Nekem szülés előtt sose volt orgazmusom. Mióta megszületett a fiam sokkal de sokkal jobb a szexuális életünk, minden alkalommal van orgazmusom. Szóval ilyen is van. A vizeletvesztésről annyit, hogy előfordul ha hatalmasat tüsszentek, de nem dramatizálom túl.

Bizonyos esetekben életet ment a császár. Van akinek borzasztó utána, van aki könnyebben viseli. Hüvelyi úton szültem, rohadtul fájt, de ki kellett bírni, az lebegett a szemem előtt, hogy nemsokáta velem lesz a drágám. Vége lett, úgy emlékszem rá, hogy borzasztóan fájt, mégis fantasztikus élmény volt!! Ne arra gondolj, hogy mi lesz benne a rossz, milyen baj történjet. Igen, sajnos történnek tragédiák, de ez császár esetén is előfordulhat! Minden kismamában ott a félsz, ez természetes! De tilos rágörcsölni, mert úgy még be is vonzhatod a bajt! A szülést végig KELL csinálni, utána nagyon büszke leszel magadra, és a párod is!! Érdemes lenne beszélgetned egy pszichológussal, hátha sikerül megszabadulni a kétségeidtől , félelmeidtől! Akár így, akár úgy, további szép babavárást, szülést kívánok neked!! ;)

2014. ápr. 25. 18:07
 12/57 anonim ***** válasza:
53%

az osszes tevhitet felsoroltad ami csak letezik.

a huvely arra van hogy azon szulessen meg a baba

nem atgul ki nagyon es a szex is sokkal jobb lesz a szules utan.

ha tenyleg annyira veszes lenne a huvely tagulas senki nem szulne meg egyszer nem??

gondolkodj tisztan es termeszetessen a baba a huvelyen megy be es ott jon ki ha csak nincs valami komoly baj ez a termeszet rendje es az ember igy szaparodik.Fogadd el

Ez termeszetes amit most erzel majd elmulik a terhesseg vegere.

ha a 30 het korul is igy erzel ajanlom keress meg egy pszihologus szakembert mert szugseged lehet ra

2014. ápr. 25. 18:13
 13/57 anonim ***** válasza:
38%
A természetes szülésnek még egy hatalmas előnye, hogy akiknél kimarad a kúszás-mászás -általában császáros babák-, később visszaüthetnek tanulásban és nem kívánok neked azt a fejlesztésre hordást, mert le van maradva a gyerek. Nem csak téged érint ez a szülés, neki is meg kell tanulnia küzdeni.
2014. ápr. 25. 18:13
 14/57 anonim ***** válasza:
60%
Az én fiam császárral született és nincs és nem is volt lemaradva semmibe sem.
2014. ápr. 25. 18:22
 15/57 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, hidd el, mindkét esetben lehet olyan szövődmény, ami kellemetlen (pl. császár után lehet, hogy keloidos lesz a heged, ami annyira ronda, hogy bikinit biztos nem veszel fel utána), de a te félelmed alaptalan. A hüvely nem tágul ki (amennyire kitágul, azt pár hónap alatt vissza is hozza), de ha kitágulna, akkor is ott az intimtorna (már terhesség alatt is, ez megakadályozza az inkontinenciát is!!). A természet arra találta ki a hüvelyt, hogy azon gyerek szülessen, hidd el, tudja a dolgát :) Én a helyedben keresnék egy jó pszichológust, aki tud segíteni a feszültségoldásban!
2014. ápr. 25. 19:03
 16/57 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, minden téren elbizonytalanodtam, bár nem hiszem hogy ettől még pszichológushoz kellene mennem :D nem vagyok depis, ez miatt, mint ahogy írtam is még odébb van a szülés, csak próbálok informálódni, ami alapján arra jutottam hogy a császár a jobb megoldás. Aztán kitudja, lehet ez majd változik, ez a jelenlegi nézőpontom. Ha a baba egészsége a tét, akkor természetesen úgy szülök, ahogy a legkevésbé veszélyeztetem a babámat, én csak egy normál állapotot néztem hogy szülés előtt rendben van baba-mama. Úgy szülök ahogy mind kettőnknek jó. de ha a picinek mindegy, hogy hol jön ki, csak nekem nem mindegy, akkor lehet önző leszek, de gondolni fogok magamra is.
2014. ápr. 25. 19:32
 17/57 anonim ***** válasza:
28%

A picinek nem mindegy szoptatas es kotodes szempotjabol ill a tudo eretseg es a belek gyomor szempontjabol a sima szules jobb.

Lehetsz onzo de hulye ne legy mert csaszarral nem uszol keg semmit konnyebben vagy gyorsan csupan maskent fog fajni.

Egy szuleszneni aki 4 szult es tobb ezer babat segitett a vilagra

2014. ápr. 25. 20:50
 18/57 anonim ***** válasza:
Egyik sem egyszerű akàrhogy születik meg a baba. kicsit volt mindkettőben rèszem mert 23 óràt voltam szülőszobàn voltak fàjàsok nyomtam de nem bírtam megszülni a babát .szó szerint pokol volt amit ott átéltem. amikor átvittek a műtőbe ès megkaptam a gerincèrzèstelenítőt az megváltàs volt. aztán a műtèt utàn jött a második felvonàs ami a fàjdalmakat illeti. röviden kegyetlen. a nevetés köhögès ágyból fel le de mèg az egyszerű.pisilés is pokol volt. nekem olyan jó 3 hèt kellet hogy úgy ahogy jó legyen. valahol olvastamazt írtàk olyan mintha és bocsànat a kifejezésért, mintha ki akarna szakadni az ember bele,hât tènyleg olyan. sokaknak gyorsan megy a termèszetes szülès lehet neked.is.az lenne. előre felesleges aggódni. azèrt is irtam le ezt mert császárral sem egy leány àlom gyereket szülni.
2014. ápr. 26. 10:25
 19/57 anonim ***** válasza:
52%

Nekem kérésre volt programcsászár. Egyáltalán nem bántam meg a döntésemet. 8 óra szigorú fekvés után a saját lábamon mentem vissza a szobámba és a pakolászás után a folyosó sétálgattam. Másnap hozták a kisfiamat, semmi problémát nem okozott az ellátása. Tejem is volt bőven, 15 hónapos koráig szoptattam. Amikor a kórházból kijöttem, senki nem mondta volna meg, hogy frissen műtöttek.

A sürgősségi császárt nem szabad összehasonlítani a programozottal. A sürgősséginél a gyorsaság a lényeg, mert a gyerek élete veszélyben van. Programcsászárnál nem kapkodnak.

2014. ápr. 26. 11:18
 20/57 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem, 19es miért lett 0%? Mert leírta a tapasztalatát, ami pozitív a császárral kapcsolatosan?

Ez is sok mindent elárul a kedves válaszadókról...

Amúgy megértelek, én 23 vagyok, és bár még em tervezzük, de én is császárt szeretnék majd, Mert inkább én szenvedjek tovább (már ha szenvedni kell - eddig minden ismerősöm 3-4 nap után rohangált simán...), minthogy a gyereknek baja legyen, nyakára tekeredjen a zsinór, ne férjen ki, vákumozni kelljen, oxigénhiányos legyen, kinyomásnál törjék el a kulcscsontját, stb, stb...

2014. ápr. 26. 17:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!