Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés? Ti mellette vagy...

Apás szülés? Ti mellette vagy ellene vagytok?

Figyelt kérdés
Inkább olyanokat kérdeznék, akik már szültek. Ha benn volt veled, akkor jót tett neked, erőt adott, vagy sem. Vagy ha nem volt benn veled, utána megbántad?
2014. ápr. 17. 14:20
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Kétszer szültem. Az elsőnél bent volt a férjem. Szegényke, ott téblábolt, semmiben nem tudott segíteni, csak álldogált mellettem, nem találta a helyét. Aztán persze nagyon boldog volt, hogy bent volt, Ő látta meg először a kisfiunkat, rám is rettentő büszke volt. Viszont teljesen kikészült attól, hogy nem tud nekem segíteni, fájásaim vannak, de nem tud semmit tenni, hogy jobb legyen.

Nemrég született meg a kislányunk, az ő szülésére már nem jött be, és mindkettőnknek jobb volt így. Nem éreztem magam egyedül vajúdás alatt, semmivel sem volt nehezebb, mint amikor a férjem is ott volt. Viszont a végénél hiányoltam. Jó lett volna, ha bent van, amikor megszületik a kislánya. Úgyhogy ha még egyszer szülnék, akkor amíg vajúdok, addig kint várakozna, de a "lényegre" már bejönne.

2014. ápr. 17. 22:41
 12/32 anonim ***** válasza:
Nekem programozott csaszar volt es bennt volt.Maskor is ezt tennem.
2014. ápr. 18. 15:11
 13/32 anonim ***** válasza:
64%
Ellene. Legyen velem (velem volt) gondolatban, de ne fizikai valójában. Engem nagyon zavarna.
2014. ápr. 18. 21:54
 14/32 ivilicious ***** válasza:
Szerintem aranyos, de én nem tudnám elengedni magam, nem érezném magam nőnek többé, pedig nem így lenne, de akkor is..én még 16.hetes vagyok.
2014. ápr. 22. 09:44
 15/32 anonim ***** válasza:
3 gyermekem van, az elsőnél nem volt bennt velem, a 2. és 3.-nál igen. Mindenképpen jó volt, hogy bennt volt, erőt adott, bátorított. Ha lenne negyedik, azt is vele szülném.
2014. ápr. 22. 10:21
 16/32 anonim ***** válasza:
Benn volt a párom. Én meghaltam volna nélküle. Előre elmondtam neki, hogy amit ott tapasztal tőlem, az lehet nem én leszek. Lehet kifordulok magamból, ne vegyen sértésnek semmit. Lehet elküldöm a ----de lehet nem:D Hát, egy percre se engedhette el a kezemet:D Akkor rögtön sírtam. Biztonságot adott. Örültem neki, hogy ő láthatta meg először a lányunkat. Ha már én érezhettem a rugásokat, akkor legalább ezt kapta, ő látta meg először. Na persze csak pár tized másodperccel az előtt, hogy én láthattam volna, de teljes egészében ő látta először, mert ahogy a melkasodon pihen a babád, nem látod teljes egészében.
2014. ápr. 22. 10:49
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi is abban állapodtunk meg, hogy apás vajúdás lesz, a kitolásnál viszont kimehet, nem kell végignéznie/-hallgatnia. Aztán kiderült, hogy meg kell, hogy császározzanak, akkor nagyon kétségbe estem és féltem. A műtőajtónál engedte csak el a kezem, de beöltözött és a szomszéd szobából végignézte azt is. Nagyon meg voltam ijedve, de rengeteg erőt adott, hogy ő ott állt az üvegfal túloldalán, és bár maszk volt az arca előtt, de láttam, hogy a szemével biztat és mosolyog, hogy nem lesz semmi baj. A mai napig hálás vagyok neki azért, hogy nem hagyott akkor magamra.
2014. ápr. 22. 11:44
 18/32 anonim ***** válasza:
Apás. Nagyon sokat segített, elsősorban lelkileg, hogy bent volt velem a férjem.
2014. ápr. 22. 12:33
 19/32 anonim ***** válasza:

én mellette vagyok, és bíztatnék is erre mindenkit.

igen, segítség, támogatás, egyfajta osztozás a nehézségeken,

illetve osztozás a csodán.

párom életében nem volt olyan boldog és meghatódott, mint mikor világra bukkant a gyerek.

ott állt a lábamnál, és végig nézte, és élete egyik legjobb élményének találja a gyermeke születését.

én nem éreztem cikinek, szégyenletesnek, hogy ilyen helyzetben látott. hisz teljesen természetes ez az egész.

jó volt, hogy fogta a kezem, bár igazából nem rám figyelt, meg nagyon izgatott volt, de örülök, hogy a csodának részese lett. én meg tökös csaj vagyok, bírtam a gyűrődést, nem vártam pátyolgatást, bár ha igényeltem volna, szerintem azt is megkaptam volna tőle. a szülésznő és az orvosnőm jelenléte is erősített.

szerintem az apának nagyon nagy élmény. nem szabad kihagyni

2014. ápr. 22. 12:52
 20/32 anonim ***** válasza:
Mellette!!!!
2014. ápr. 22. 17:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!