Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés? Ti mellette vagy...

Apás szülés? Ti mellette vagy ellene vagytok?

Figyelt kérdés
Inkább olyanokat kérdeznék, akik már szültek. Ha benn volt veled, akkor jót tett neked, erőt adott, vagy sem. Vagy ha nem volt benn veled, utána megbántad?
2014. ápr. 17. 14:20
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%

Velem nem volt bent a párom ö nem bírta volna...Persze én stem akartam,hogy bent legyen velem,mert biztos hogy rosszul lett volna..

De a vajùdás alatt amikor fájdalmaim voltak és nem ment az idö Jo lett volna,ha velem van. Nagyon egyedül éreztem magam hiába várt rám a szülöszoba elött és tartottuk a kapcsolatot szinte folyamatosan telefonon.

Rossz volt egyedül lenni.

2014. ápr. 17. 14:26
 2/32 anonim ***** válasza:
könnyű és gyors szülésem volt, nem volt benn az apa, amit nagyon sajnálok. sok erőt adott volna, és talán most is jobban tisztelne. ő nem akart bent lenni, én kérdeztem előtte, de nem erőltethettem rá. az a baj, hogy nagyon sok férfi ódzkodik a szüléstől. a párom is totál úgy képzeli el, hogy beáll a lábam közé és néznie kell, pedig nem így van és azt nem is engedném, hogy végignézze. szóval ha lesz következő gyerkőc, szeretném finoman meggyőzni, hogy csodálatos dolog a szülésnél jelen lenni, és elsőként látni a babát. :)
2014. ápr. 17. 14:28
 3/32 anonim ***** válasza:
Velem bent volt a férjem. Nem tudom, hogy hogyan bírtam volna nélküle, nagyon nagy támasz volt. És ő is élete legnagyobb élményeként élte meg. Azt mondta, hogy nem is bírt volna kint várni, miközben nem tud semmit rólunk. És csodaként élte meg, hogy látta megszületni a gyerekét, elvághatta a köldökzsinórt.
2014. ápr. 17. 14:31
 4/32 anonim ***** válasza:
Apás szülés :) Nagyon örülök, hogy végig velem volt, mert sokat segített a jelenléte. Ő látta először a fiúnkat, elvághatta a köldökzsinórt, ő tartotta először, amíg engem varrtak. Ezekre mind büszke :) A szexuális életünket nem befolyásolta (a fejemnél állt egyébként). Második fiúnkat várjuk, nála is szeretne bent lenni.
2014. ápr. 17. 14:31
 5/32 anonim ***** válasza:
Eleinte úgy terveztük, hogy nem lesz bent velem, aztán mégis akartuk mindketten. Életünk legjobb döntése volt! Egyrészt még jobban összehozott minket, nagyot is nőttünk egymás szemében, és rengeteg erőt adott, hogy ott volt velem (nagyon nehéz szülésem volt).
2014. ápr. 17. 15:03
 6/32 anonim ***** válasza:
Apás 23 órás vajúdás. Császárral végződött, de nagyon jó volt hogy velem volt. Tartotta bennem a lelket, segített amibeb csak tudott, masszírozta a derekam stb. Ő nagyon nem akart bejönni, és ki is akadt a szülőszobàn történteken de tudta hogy szükségem volt rá.
2014. ápr. 17. 15:06
 7/32 anonim ***** válasza:
Mellette! Apuka hezitált,de utánna 3napog pörgött az adrenalintól,és ő volt a legbüszkébb,hogy a 4.fájásra kint volt a kissrác. Mi úgy egyeztünk meg,hogy ha nem bírja kijön.jó volt,hogy ott volt!biztonságot adott. És végül ő volt a hidegvérű apuka aki ment megnézni mikor látszott a feje!
2014. ápr. 17. 15:30
 8/32 Julie S ***** válasza:
Mi nem terveztunk apas szulest, csak apas vajudast. Aztan megis bent maradt vegig es nem banta meg sem o, sem en. :)
2014. ápr. 17. 15:34
 9/32 anonim ***** válasza:
nem volt velem senki,eleinte büszke voltam erre hogy erőss voltam,nem féltem pedig egyedül voltam...de ha legközelebb szülök mindenképp ott kell lenni mert szükségét érzem mostmár,nem tudnám egyedül végig csinálni!! (meg elég pánik beteg lettem)
2014. ápr. 17. 18:14
 10/32 anonim ***** válasza:

En igy gondolom,hogy az adott partol fugg,hogy jo dontes-evaz apas szules. En,a mi esetunkben mellette vagyok.

Eloszor ugy volt,hogy nem jon be,de kb. a terhesseg felenel meggondoltuk magunkat.

Vajudasnal velem volt,nagy tamasz es segitseg volt,sokat szamitott a jelenlete,de vegul csaszar lett,a mutoben nem volt bent.

Azt mondta utana,hogy buszke ram,de nalunk szerintem sem pozitiv,sem negativ valtozast nem eredmenyezett a ,,kozos" vajudas ,de biztos van,ahol egy ilyen esemeny kihat a parkapcsolat milyensegere.

Szerintem itt az a fontos,hogy olyan dontes szulessen,ami MINDKET felnek jo,es pl. a ferfi ne kenyszerbol menjen be,ne azert,hogy megfeleljen a no elvarasainak,de pl. az sem jo ha a no ,,beengedi" annak ellenere hogy kellemetlen szamara a helyzet,csak azert,mert most ez a divat,igy szokas es kinos lenne a kolleganoknek azt mondani,hogy az apuka a folyoson ult.

2014. ápr. 17. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!