Miért KELL pisilni szülés után, és miért olyan nehéz?
Most olvastam a lentebbi kérdésben, hogy milyen nehezen
ment mindenkinek. Szülés előtt állok, de ezt még nem
hallottam.
Mert így látja a doki, hogy minden o.k. odabenn.
És fura először, mint mikor idegen helyen mégy wc-re azért nehéz.
itt egy kismamára nem figyeltek, pedig nem volt széklete 3 napig, de nem figyeltek rá, és kiderült h valami komplikáció volt ben, s későn.
2009. dec. 17. 17:19
Engem egyből megkatétereztek szülés után, de utána mikor reggel elmentem(éjjel szültem), nem volt nehéz. Kikisért a nővér.
2009. dec. 17. 17:41
A pisiléssel nekem sem volt gondom. De a dokim azt mondta, ha nem intézem el a nagy dolgomat, akkor rásegít hashajtóval és nem enged haza, amíg nem sikerül.
Én azt mondtam, hogy sikerült, pedig nem. De én gátlásos vagyok ezen a téren. 8 emberre volt egy fürdő, és én nem voltam hajlandó ott elintézni. Igaz ingerem sem volt. (bocs)
Szóval valamit biztosan megtudnak belőle, ha nem sikerül egyik dolgodat sem elintézni.
2009. dec. 17. 17:50
??? biztos hogy pisilésről volt szó?? Mert tőlem is minden nap kérdezte a vizitelő orvos, hogy volt-e már nagywczés. Állítólag nagyon nagy baj ha nem tud kakilni szülés után az ember.
2009. dec. 17. 17:56
Igen szülés után két órával visznek pisilni és aztán mehetsz az osztályra. A másik kérdésnél már leírtam, hogy hiába ittam meg egy 2 literes ásványvizet, nem sikerült a pisi. Végig ott állt a nővérke. Aztán megegyeztünk, hogy 6-7 órán belül mindenképpen próbálkozzak és ha nem megy, szóljak. Ez a te érdeked! Ha nem szólsz, lehet hogy későn veszik észre a bajt! Nekem sikerült a pisi és nem kellett katéter, viszont 3 szobatársam kapott.
2009. dec. 17. 18:18
Tamarinlekvárt vigyél be, s attól jobban megy a kakalás.
Gyógyszertári. A hasad hirtelen kiürül, minden össze-vissza esik, helyre kell álljanak.
Nem értek hozzá, d e még a bélcsavarodás lehetőségét is el tudom képzelni, abba meg bele is lehet halni.
Hazudni nem szabad!
2009. dec. 17. 18:26
na várjatok, a pisilés az az EDA-val szülőknél fontos, nem??? Mivel a gerincérzéstelenítés miatt fontos, hogy érezd mikor pisilsz! A kakilás meg a hüvelyi szülés miatt lehet. Na erre most magamtól jöttem rá:)))))
2009. dec. 17. 18:50
2009. dec. 17. 18:59
A császárosoknál is fontos a NAGYDOLOG nekem szólni kellett mind a 3 szülésnél a nővérkének és csak akkor lehetett leöblíteni a dolgot ha a papíron kipipálta és a szoba társaimnál is ez volt az eljárás. Ha nem volt meg egy bizonyos számszerű mennyiség nem mehettünk haza.
2009. dec. 17. 19:28
én is szülés előtt állok, de ebből a kérdés-válaszsorozatból sokat tanultam... nem is tudtam hogy ennyire figyelik a működésünket... :-)
2009. dec. 17. 19:51
Kapcsolódó kérdések: