Tényleg mindenkinek olyan rettenetesen fáj a szülés?
15 centis gátmetszés????? Ezt azért fejtsd már ki lécci, mert nem tudom elképzelni...
És igen, fáj, de iszonyatosan. Nem lehet felkészülni arra a fájdalomra, amivel jár. A légzéstechnika segíthet, de nem fájdalmat csillapítani, hanem gyorsítani, zökkenőmentesebbé tenni a vajúdást.
A fájdalom természetes, hiszen így születik meg a baba.
Én az első gyereknél olyan szülésznőt fogtam ki, aki annyit segített, hogy nem volt gátmetszés.
A fájdalom azért attól is függ milyen a fájdalom küszöböd.
Miért kell ezeken idegesíteni magad? Nagyon sokaknak jó élménye van a szülésről. És ki lehet bírni. És 15 cm-es gátmetszés sincsen.
Ma ez már legalább a harmadik ilyen jellegű kérdés, most egyszerre mindenkire rátört a félsz?
Szerintem sokkal jobb lenne, ha nem nézegetnél videókat meg nem hallgatnád az ismerösök rémtörténeteit.
A szülés természeresen nem fájdalommentes folyamat, de a nök többsége igencsak eltúlozza, mert "CSAK az az igazi anya/nö", aki legalább egy óráig tudja a rémesebbnél rémesebb sztorikat mesélni, meg meggyözöen részlezeti, hogy mennyire borzasztó, fájdalmas volt.
Nekem négy gyerekem született, a szülések közt volt sürgösségi császár is - tehát tényleg minden módon tapasztaltam a szülést, és ennek ellenére azt mondom, hogy egy eperoham vagy vesegörcs sokkal rosszabb. A császár sem jobb vagy rosszabb, és a helye maradt sem feltünö. A gátmetszésnél jóformán nem érzel semmit, és elég hamar összeforr, maradandó problémák nélkül.
Ne hagyd, hogy ilyenek elrontsák a babavárást, a légzeétechnika is segit, de még fontosabb, hogy me félj, mert a félelem gátolja a szükséges ellazulást.
Kellemes maradék-terhességet és könnyü szülést kivánok.
Ne nézz már ilyen videókat, mert csak idegesíted magad.
Igen, rettenetesen fáj, de ez sajnos ilyen. Ez van. Nem mindenki reped szét alul, nekem azt is sikerült, de utólag, 2 év után visszagondolva teljesen kibírható volt az egész.
A légzéstechnika elsajátítását viszont ajánlom figyelmedbe, ha természetes szülésre készülsz, mert nekem az mentette meg az "életemet". :) Így sokkal-sokkal elviselhetőbb volt minden, hogy jól kezdtem lélegezni, nem este kétségbe, és a fájdalom helyett volt mire koncentrálnom.
Neked meg kedves válaszoló, aki voltál tökön rúgva. Gondolom nem szültél még. Honnan tudnád akkor, hogy az mennyire fáj? :)
Megnyugtatásképp:
Egy ismerősöm szokta mondani, hogy a szülés még hagyján, de a nevelés! :DD
Szerintem ne hallgass ilyen történeteket, és ne nézz ilyen videókat, mert csak magadat idegesíted feleslegesen. A fájdalmat úgysem tudod elképzelni sem, mert nincs hozzá fogható, de előre felesleges rajta görcsölni, elég lesz ott. Én a gátmetszést már észre sem vettem...
Amúgy én legközelebb kérnék epidurálist, vagy inkább császárt, ha lehetne választani. Van olyan ismerősöm, aki epidurális érzéstelenítéssel teljesen könnyedén vette a szülést. Persze erről is fogsz rémtörténeteket hallani, de szerintem ülj le, lazulj el, és képzeld el, hogy minden rendben fog menni, és hogy milyen döntést hozz a szülés lefolyásával kapcsolatosan.
Természetesen fáj. Én azért nem paráztam, mert tudtam, hogy ez olyan fájdalom, ami a zsülés után rögtön elmúlik.
És ez tényleg igy van. Szóval igen, fájdalmas, de tudnod kell, hogy ez a fájdalom csak a szülés végéig tart, utána kutya bajod se lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!