Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg mindenkinek olyan...

Tényleg mindenkinek olyan rettenetesen fáj a szülés?

Figyelt kérdés
Mindenhol hallom az elrettentő példákat, a net tele van császáros videókkal, meg olyanokkal, ahol 15 cm-es gátmetszés van. :S Nincs olyan kivétel, aki jól bírja, és minden "klappol"? A jó légzéstechnika mennyit segít? Rokonoknak sikerült teljesen beparáztatniuk a történeteikkel -.-
2010. nov. 12. 21:57
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
31%
A férfiaknak nem fáj annyira.
2010. nov. 12. 22:05
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

15 centis gátmetszés????? Ezt azért fejtsd már ki lécci, mert nem tudom elképzelni...

És igen, fáj, de iszonyatosan. Nem lehet felkészülni arra a fájdalomra, amivel jár. A légzéstechnika segíthet, de nem fájdalmat csillapítani, hanem gyorsítani, zökkenőmentesebbé tenni a vajúdást.

2010. nov. 12. 22:05
 3/28 anonim ***** válasza:
86%

A fájdalom természetes, hiszen így születik meg a baba.

Én az első gyereknél olyan szülésznőt fogtam ki, aki annyit segített, hogy nem volt gátmetszés.

A fájdalom azért attól is függ milyen a fájdalom küszöböd.

2010. nov. 12. 22:06
 4/28 anonim ***** válasza:
56%

Miért kell ezeken idegesíteni magad? Nagyon sokaknak jó élménye van a szülésről. És ki lehet bírni. És 15 cm-es gátmetszés sincsen.

Ma ez már legalább a harmadik ilyen jellegű kérdés, most egyszerre mindenkire rátört a félsz?

2010. nov. 12. 22:08
 5/28 A kérdező kommentje:
1. válaszadó, oltári vicces vagy, remélem, jókat röhögsz magadon. 2. a 15 cm-est ne betű szerint vedd. úgy értettem, HATALMAS. oltári nagy, rettenetes, borzalmas, legalábbis ilyeneket láttam videón (h nem 1 pici bemetszés volt. ezért is ijedtem meg tőle). Akkor ezek szerint tényleg nagyon sz@r lesz :S
2010. nov. 12. 22:10
 6/28 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem sokkal jobb lenne, ha nem nézegetnél videókat meg nem hallgatnád az ismerösök rémtörténeteit.

A szülés természeresen nem fájdalommentes folyamat, de a nök többsége igencsak eltúlozza, mert "CSAK az az igazi anya/nö", aki legalább egy óráig tudja a rémesebbnél rémesebb sztorikat mesélni, meg meggyözöen részlezeti, hogy mennyire borzasztó, fájdalmas volt.

Nekem négy gyerekem született, a szülések közt volt sürgösségi császár is - tehát tényleg minden módon tapasztaltam a szülést, és ennek ellenére azt mondom, hogy egy eperoham vagy vesegörcs sokkal rosszabb. A császár sem jobb vagy rosszabb, és a helye maradt sem feltünö. A gátmetszésnél jóformán nem érzel semmit, és elég hamar összeforr, maradandó problémák nélkül.

Ne hagyd, hogy ilyenek elrontsák a babavárást, a légzeétechnika is segit, de még fontosabb, hogy me félj, mert a félelem gátolja a szükséges ellazulást.

Kellemes maradék-terhességet és könnyü szülést kivánok.

2010. nov. 12. 22:11
 7/28 anonim ***** válasza:
65%
Könyörgöm,ne hallgass meg senkit.A férfiak 50 fölött a katonaság rémségeiről beszélnek a nők a szülés borzalmairól. Ne hallgasd meg senkit.Nem kell ordítva szülni,nem igaz a 15 cm seb.Olyan ,mint a horgászoknál a 2 kg-os ponty.Mire hazaér,6 kg lesz belőle.És ez folytatódni fog a kórházban,ahol a kismamák egymást riogatják.Ne hagyd magad.Nem lesz fájdalommentes,de tudod,hogy megéri,ha ott lesz a kezedben.
2010. nov. 12. 22:12
 8/28 anonim ***** válasza:
65%

Ne nézz már ilyen videókat, mert csak idegesíted magad.

Igen, rettenetesen fáj, de ez sajnos ilyen. Ez van. Nem mindenki reped szét alul, nekem azt is sikerült, de utólag, 2 év után visszagondolva teljesen kibírható volt az egész.

A légzéstechnika elsajátítását viszont ajánlom figyelmedbe, ha természetes szülésre készülsz, mert nekem az mentette meg az "életemet". :) Így sokkal-sokkal elviselhetőbb volt minden, hogy jól kezdtem lélegezni, nem este kétségbe, és a fájdalom helyett volt mire koncentrálnom.

Neked meg kedves válaszoló, aki voltál tökön rúgva. Gondolom nem szültél még. Honnan tudnád akkor, hogy az mennyire fáj? :)

Megnyugtatásképp:

Egy ismerősöm szokta mondani, hogy a szülés még hagyján, de a nevelés! :DD

2010. nov. 12. 22:16
 9/28 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem ne hallgass ilyen történeteket, és ne nézz ilyen videókat, mert csak magadat idegesíted feleslegesen. A fájdalmat úgysem tudod elképzelni sem, mert nincs hozzá fogható, de előre felesleges rajta görcsölni, elég lesz ott. Én a gátmetszést már észre sem vettem...

Amúgy én legközelebb kérnék epidurálist, vagy inkább császárt, ha lehetne választani. Van olyan ismerősöm, aki epidurális érzéstelenítéssel teljesen könnyedén vette a szülést. Persze erről is fogsz rémtörténeteket hallani, de szerintem ülj le, lazulj el, és képzeld el, hogy minden rendben fog menni, és hogy milyen döntést hozz a szülés lefolyásával kapcsolatosan.

2010. nov. 12. 22:17
 10/28 anonim ***** válasza:
77%

Természetesen fáj. Én azért nem paráztam, mert tudtam, hogy ez olyan fájdalom, ami a zsülés után rögtön elmúlik.

És ez tényleg igy van. Szóval igen, fájdalmas, de tudnod kell, hogy ez a fájdalom csak a szülés végéig tart, utána kutya bajod se lesz.

2010. nov. 12. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!