Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg mindenkinek olyan...

Tényleg mindenkinek olyan rettenetesen fáj a szülés?

Figyelt kérdés
Mindenhol hallom az elrettentő példákat, a net tele van császáros videókkal, meg olyanokkal, ahol 15 cm-es gátmetszés van. :S Nincs olyan kivétel, aki jól bírja, és minden "klappol"? A jó légzéstechnika mennyit segít? Rokonoknak sikerült teljesen beparáztatniuk a történeteikkel -.-
2010. nov. 12. 21:57
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem ne azon gondolkozz, hogy fájni fog a szülés, hanem azon, hogy milyen jó lesz, mert azzal, hogy neked fáj, megszületik a gyermeked, akire vágytál. Szerintem így kéne hozzáállnod a szüléshez. Igen, fájdalamas. Akár spontán, hüvelyi úton, akár császárral jön a világra. A császár nem a szülés pillanatában fáj, hanem utána, a spontán szülés és a vajúdás akkor fáj, mikor a világra jön a gyermeked, utána kevésbé. Tudom, miről beszélek, mindkettőt megéltem. De nem az a lényeg, hogy a szülés fáj, hanem az, hogy végre a karjaidban foghatod a gyermekedet! Mert ez a lényeg!!!!
2010. nov. 12. 22:20
 12/28 anonim ***** válasza:
77%
Megmondom őszintén, én sokkal-sokkal nagyobb "valamire" számítottam, ami a fájdalmat illeti. Persze lehet, csak szerencsés vagyok... De szerintem a hozzáállás is sokat számít, mert én nem is féltem a szüléstől. Tudtam, fájni fog nagyon és kész. De kellemeset csalódtam.
2010. nov. 12. 22:21
 13/28 anonim ***** válasza:

[link]

ezt olvasd el.

2010. nov. 12. 22:42
 14/28 anonim ***** válasza:
82%

Én császárral szültem,igy a simáról nem tudok véleményt mondani,de a császár,simán elviselhető,mármint a seb a műtét után:)

Anyukám és keresztanyám simán szült és mindeketten azt mondták nem volt olyan rossz mint gondolták,nem fájt annyira mint ahogy beharangozták nekik:)

2010. nov. 12. 22:50
 15/28 A kérdező kommentje:
volt már vesegörcsöm, és egyetértek, iszonyatos volt. De ha annál nem rosszabb a szülés, az már megnyugtat. :D
2010. nov. 12. 23:05
 16/28 anonim ***** válasza:
65%
En miden fajdalomcsillapitas nelkül szültem(elsö baba volz), de semmi mas nem jart az eszembe csak, hogy "mindjart" megölelhetem a fiamat, es ez mindent feledtet.Pedig nincs egy magas fajdalomküszöböm...
2010. nov. 13. 07:42
 17/28 anonim ***** válasza:
Én nekem sem volt olyan borzalmas mint amilyennek hittem.A férjem is mondta mindenkinek hogy milyen ügyes voltam,sőt a szülésznő és a doki is megdicsért.Ez függ a fájdalom küszöbtől is,az hogy hogyan állsz hozzá,mert azt tudnod kell hogy fejben dől el minden és a légzéstechnika na az nekem kimondottan jó volt.Ja és végig labdán vajúdtam föl nem álltam csak ha vizsgáltak vagy wc-re kellett mennem.Szerintem ennek is köszönhetem hogy jobban ill. gyorsabban tágultam.Ez még a szülésznő mondta,mert állítólag ha állsz akkor próbálod fájáskor összeszorítani a lábad vagyis ellendolgozni és az csak lassítja a dolgokat.Ne félj!!!
2010. nov. 13. 09:56
 18/28 anonim ***** válasza:
Természetesen fáj, de kibírható. Nekem nem fájt rettenetesen, ahogy te fogalmaztál. Viszonylag gyors szülésem volt,(azt leszámítva, hogy hajnal fél 3-kor folyt el a víz, de csak 9-kor kezdődtek a fájások) 12.35-re lett meg a kisfiam. Amikor kibújt, már akkor mondtam, hogy vállalnám a következőt. A légzéstechnika nekem sokat segített, és az hogy bent volt velem a párom. A gátmetszésem kb. 1,5 cm.
2010. nov. 13. 13:37
 19/28 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen, fáj, mert nincs szülés fájás nélkül. Nagyon sok mindentől függ, hogy mennyire fáj; az előttem szólók részletesen leírták.

Ami jó benne, lehet csillapítani, vannak szünetek a fájások között, a fájások kezdetben enyhébbek, majd erősödnek, nagyjából lehet tudni, hogy mikor van vége.

Ami nagyon fontos, hogy el kell fogadni a fájdalmat, igen ez természetes velejárója. Aki azt mondogatja közben: nem fáj, nem fáj, na annak fáj a legjobban. Ehelyett azt kell mondani, gyere fájdalom, együtt megbirkózunk ezzel és hamarosan úgyis elmész. :)

2010. nov. 13. 13:43
 20/28 anonim ***** válasza:

Szia!

3 gyermeket szültem!Soha életemben olyan fájdalmat nem éreztem!Szerintem az a legjobb ha felkészülsz a legrosszabbra akkor csak jobb lehet.De az az iszonyatos fájdalom csak pár óráig tart.Aztán ott a babád!Bennem is mindig ez tartotta a lelket!És hogy értsd!Három iszonyú fájdalom után most várom a 4. babánkat!Tudom mi vár Rám de azt is tudom hogy megéri!!!:)

2010. nov. 13. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!