Tényleg mindenkinek olyan rettenetesen fáj a szülés?
fáj, de én sokkal-sokkal rosszabbra számítottam.
nem kiabáltam, nem szidtam a férjem (vagy a péniszét :)), nem haraptam semmit/senkit, nem lett véraláfutás a férjem karján a szorításomtól.
A legelső fájásom nekem burokrepesztés után kb 10 perccel volt, mint egy gyenge mensis görcs. Később 10, majd 5, végül 3 percenként jöttek. A 3 percesek pontosan 40 mp-ig tartottak. Elkezdősött egy fájás, marha erősen (ilyen fájdalom nics még egy hasonló sem), olyan 30 mp-ig ugyan olyan intenzitású volt (tehát nem erősödött), majd elgyengült. Néztem az órát, és tudtam, hogy na, már csak mondjuk 10 mp, és jön egy fájás. De én a fájások között a folyosón sétáltam, pisiltem, egyszer kakiltam (nem volt beöntés). Amikor éppen jött egy fájás, szoborrá dermedve vártam, hogy elmúljon. A 3 percesek végén, kb 4 fájás már olyan volt, hogy a fájáskor olyan volt, mintha kakilnom kellene, és éreztem, hogy beleremegek. De amint véget ért a fájás, elmúlt ez az inger. Amint 2 fájás között maradt, már ott állt a szülésznő és orvos, és mondták, hogy kicsit nyomhatok a fájáskor, majd 2 fájás elteltével a tolók jöttek.
A tolófájások között volt sztem 5-10 perc szünet is akár, olyankor szinte semmit sem éreztem, ittam, pihentem. A tolófájás olyan érzés, mintha nagyon szorulásod lenne :D
Bármikor végigcsinálnám a szülést még egyszer. (kétszer :))
Nekem az orvos végig mondta, hogyan vegyem a levegőt. Segített.
utolsó vagyok.
inkább 1 szülés, mint 1 fogfúrás.
és inkább 2 szülés, mint 1 foghúzás.
tessék nézni pozitív hangulatú szülésvideókat is!
fáj, persze, hogyne fájna, ha egy pici nyíláson egy nagy valaminek kell átbújni. de a szervezeted termel hormonokat, hogy ne érezd annyira vészesnek, emellett kérhetsz fájdalomcsillapítást is. a gátmetszés sem szükségszerű ma már, első szülésnél sem.
én minden fájdalomcsillapítás nélkül szültem, 17 órán át tartott, és nem volt gátmetszésem sem. bármikor újra nekiállnék, abszolút nem volt annyira vészes. inkább szülök még 5-öt, minthogy egy fogamat ki kelljen húzatni!
Én augusztusban szültem, és nekem pl nem fájt rettenetesen! :) Reggel 8-ra mentünk a kórházba, mert hajnalban vérezgettem, és közölte a doki, hogy ebből ma baba lesz. :) 1 héttel a kiírt időpont előtt voltunk. Vizsgálatokkal, előkészítéssel, vajúdással együtt délután 1/2 4-re meglett a baba, és ebből összvissz 1 óra volt az, ami nagyon durva volt, a tágulásos szakasz 2. fele. (EDA nélküli szülés volt.)
Gátmetszés is volt, de szépen begyógyult (a metszést nem is éreztem, a varrás is inkább csak kényelmetlen volt, de nem fájt), s minden visszatért a régi kerékvágásba azóta.
Mindent összevetve szerintem vannak az ember életében sokkal nehezebb napok is.
Egyébként amit én sem értek, hogy hogy van a filmekben, hogy a szülés végén ordítoznak a fájdalomtól, és mondják az orvosok, hogy nyomjon, nyomjon!? A kitolási szakasznál pont az a lényeg, hogy nagy levegőt kell venni, és bent tartani, hogy azzal legyen erőd kitolni a babát. Tátogó szájjal ez nem nagyon megy, nem? :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!