Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor adnátok oda gyermeketeke...

Mikor adnátok oda gyermeketeket a nagyszülőknek?

Figyelt kérdés
Teszem fel a szülés beindulásakor, elötte egy nappal, vagy aznap reggel? Adnátok e napirendet h mikor mit csináltok, mit mikor esztek? Lányom 15 hós és 3óránként eszik :-) kis gombóc. De nem etetem túl. Anyám szerint ez sok, perxe mert ő jobban tudja. Apuka külföldön van nem engedik haza, így anyuék maradnak. És mit pakolnátok a gyereknek? Köszi
2014. márc. 19. 09:12
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám is ilyen. Mivel rá vagy szorulva fog összeszorít és tűr. Ha haza vitted a babát és a kislányt, akkor kezdődhet a visszanevelés. Lesz pár nem túl kellemes napod utána, de ez van. V fizess egy bébicsőszt. (nálam ez utóbbi lesz)
2014. márc. 19. 09:39
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok: ilyen házirendekkel meg mit egyen a gyerek? c. témákkal pedig csak a saját idődet rabolod és egy újabb támadási felületet adsz anyádnak. Inkább amíg ezt írnád élvezd ki, h utoljára van egy gyereked és menjetek játszóterezni, fagyizni, akárhová. Te is túlélted anyádat, ő is túl fogja.
2014. márc. 19. 09:41
 13/42 Babeli Zurzavar ***** válasza:
nekem 16 honapos volt a fiam mikor jott a teso,80 kmre lakik anyum, mikor ejszaka beindult a szules akkor szoltunk neki, egy ora alatt lent volt, megbarta mig felebred a nagy, megszuletik a pici, Parom jazajott a korhazbol, Anya bejott megnezi a lanyom, utana elvitte a nagyot hozzajuk haza, mert a Parom dolgozott amig mi korhazban voltunk. a korhazba egyszer jottek le egyutt, MamiPapi es a fiam, megnezni a hugit, a 4. nap mikor hazaengedtek, akkor a Parom es Anya feluton talalkoztak, atvette a nagyot es egyutt hoztuk haza a picit. abbol a szempontbol oriasi szerencsem van, hogy anyuekkal a nagyobbik elso eveben egyutt laktunk, a haz ahova vittek, szinte az otthona, Anya tisztaban van az en szabalyaimmal, es nagyjabol a napirenddel, bar fel ev "kimaradt" a kozps eletbol. tehat en nagy biztonsagban tudtam a gyereket, ha volt valami kerdes, ami nem volt tiszta Anyunak, akkor felhivott, de osszessegeben en azt az elvet vallom, hogy 2 gyereket felneveltek, nagy kart nem tudnak okozni a gyerekemben:-) azon kivul a nagyszulot arra talalta ki a sors, hogy az unokak kicsit szabadabban eljek az eletet ha naluk vannak, nem.lesz baja az esetleges reklamtol a tvben, mivel nincs hozzaszokva, valoszinu nem is fogja erdekelni! egyebkent azt vettem eszre, hogy a nagyszulok ilyen esetben ezerszer jobban ugyelnek az unokakra, es toleletesen vegzik a feladataikat:-) ne aggodj, ha Te megbizol bennuk, jo kezekben lesz!:-)
2014. márc. 19. 09:58
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

Nincs más, aki vigyázhatna rá? Ne haragudj, de egy nagymama akármennyire is nagymama, ne mondjon olyanokat a gyereknek, hogy "Anyád hülye, megint mit adott rád, minek ad annyit enni, stbstb."

Amikor szüli mész, odaleszel legalább 3 napig. Aludt valaha másnál korábban? Gondolj bele, hogy ha még soha, akkor mit fog érezni: anya elment, még csak nem is az otthonában van, mama mindenféle ökörséggel tömi a fejét, és mindennek tetejébe, miután anya végre hazavisz, akkor ott egy pici baba, aki állandóan anyán csüng... Szerintem ez így elég gáz. Jó lenne, ha mamáék mennénetk hozzátok, amikor megindul a szülés, és ők lennének ott pár napig a gyerekkel, hogy legalább az otthon érzete meglegyen számára.

2014. márc. 19. 10:02
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

3-4 nap alatt, amíg kórházban vagy, nem fog aljassá zülleni a 15 hónapos gyereked a nagymama mellett, mert mondjuk tv-t néz, néz és 9-kor megy lefeküdni.

Amúgy meg nekem is 15 hónapos a kisfiam, ezért tudom, miről beszélek: egy ekkora gyerek akkor is ragszkodik a megszokott napirendjéhez, ha nincsen a felügyelőjére rátukmálva. Mi pl. minden nap 8-kor megyünk feküdni, ő fél 8-kor már dörzsölgeti a szemét, nyűgösödik, irány a pancsi, fekvés. Nagymama sem fogja erőszakkal ébren tartani a gyereket, ha azt látja, hogy álmos...gondolom nem szellemi fogyatékos, téged is felnevelt. A tv meg az enyémet le sem köti..max. 2-3 percig nézi, aztán megy játszani. Gondolom nem fogja a tv elé kötözni, hogy most akkor is nézed, mert anyu nem látja :)

Szóval szerintem ne parázd túl. Koncentrálj inkább eben a pár napban a másik kicsire, nem lesz a nagynak semmi baja pár nap alatt nagyinál.

2014. márc. 19. 10:22
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
UTolsó vagyok. Még annyi, hogy tényleg szerencsésebb lenne a saját környezetében maradnia...főleg, ha még nem volt nagyinál ennyi ideig egyedül. A saját környezetében csinálhatja azt, amiket mindig is szokott, nem akkora a változás! Hiába van kert.
2014. márc. 19. 10:24
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

Illetve, ha adnál pénzt a kórházban (nem tudom tervezel-e) lehet inkább egy ISMERŐS felvigyázónak kellene add. 30 ezer 3 napra egyhuzamban.

Pl. a munkanélküli egyetemista unokatesód vagy valaki, akiben megbízol.

2014. márc. 19. 10:30
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de a kérdésed alapján lehet, hogy anyukád tényleg jobban tud egyet, s mást a gyereknevelésről. Kicsit bugyutára sikeredet ugyanis a kérdésed...

Először is, tényleg nem tudhatod, mikor indul be szülés. Másodszor azért mégiscsak lehetne némi sejtésed, hogy a saját lányodnak mire van szüksége 3-4 napon keresztül (ruhák, alvós játék, stb...). Harmadszor gondolhatod, hogy egy napirendi listával a határozott nagymama körberöhögne... Nem azért, mert rosszat akar a gyereknek, hanem mert ő is felnőtt ember és nevelt már gyereket. Elmondod szóban, ha van olyan, amire különösen figyeljen, mert a kislányod ragaszkodik hozzá. Ha meg nem tartják a napirendet, az legyen az ő gondjuk, nem az alatt a 4 nap alatt fogják elrontani.

Nem írod, hol tartasz a terhességben, de jó lenne, ha még a szülés előtt eltöltene a gyerek néhány napot a nagyszülőkkel, hogy szokja a helyzetet. Közben legalább pihennél. Vagy a nagymama több időt töltene vele nálatok otthon, hogy megismerje a napirendet.

2014. márc. 19. 10:48
 19/42 A kérdező kommentje:

nos - hogy miért ezzel foglalatoskodom és miért nem megyek a játszóra illetve a fagyizóba ahelyett hogy itt ülnék? - hát kedves kérdező tán azért hogy a boltig nem jutottam el szinte a gyerekkel mert annyira fújt a szél.

anyámék nem laknának itt semmi pénzért. ők két emeletes házba laknak 4 szobával hatalmas konyhával .meg mindennel. mi jelenleg egy másfél szobás 40nm-es földszinti önkormányzati lakásban társasban élünk. jelenleg tervezzük hogy nyáron elköltözünk -ezért is van kint párom külföldön és ezért sincs már "több pénzem bébycsöszre".

Anyám állandóan lenéz hogy én milyen körülmények közt élek az Ő lakásához. neki minden szoba más szinű, drága bútorok minden ... nem élünk mi pútrisan nem erről van szó, hanem arról hogy ő megszokta a sajátját. itt ha itt van nálunk 30 perc után megy. állandóan a hűtömbe mindenhol túrkál - meg rámkényszerit dolgokat az életben - amiket nem hagyok volt hogy 2 hónapig nem szóltam feléje. nincs másom - rokonhoz meg nem fogok folyamodni aki egész évben annyit se mond hogy boldog karácsonyt névnapot, sőt még köszönni se hajlandó.... anyósom alkoholista meg ő közölte hogy nem érdekli már ez a család... több mint egy éve szarik az unokájára és a fiára is...

mindegy házirend vagy napirendet irni fogok . az én lányom is fél8 kor dörzsöli a szemecskéjét hogy menne már aludni.

ha átmegyünk nem érdekli anyámat hogy közlöm megyek ebédeltetni a gyereket - válasza: egyél te majd utána eszik a gyerek... bocs de nekem a gyerek az első én ráérek. annyit volt ott hogy 1-3 napot de akkor velem volt.

amúgy meg állandóan fényképezik , viszik a seggét a lányomnak, nem hagyják szinte mozogni. de tényleg.... anyámhoz meg kell a gyereknek egy fél óra mire leesik hogy ott van ,mert ha meglátja akkor sirni kezd... és az a gáz hogy tuti beviszi a melóhelyre -amit nem szeretek ha viszi mert mutogatja viszi mindenkinek és ennyi.

a lányom a reklámokért odavan ha 15 perces egy reklámblokk képes végignézni. nagy harc kellett mire erről leszoktatttam, mert volt hogy úgy volt hajlandó

csak enni ha a tv- ment és akkor is csak reklám!!! üvölthetett nem használt hogy toltam volna a szájába a kaját csak akkor maradt abba a sirás ha ment a reklám. ezzel kikészitett...

2014. márc. 19. 10:58
 20/42 A kérdező kommentje:

hm...tán azért kérdeztem meg hogy mikor érdemes a gyereket a nagyszülőkhöz vinni mert az eléggé kellemetlen tudna lenni hogy hoppá megyek szülni hajnali 2 van... és ennyi.

gondoltam hogy mennyi mindent vigyek -talán külön játszós alvós ruha ilyen olyan cumisüveg mert 2-t használ -anyám miért nem itatod pohárból -talán azért mert a gyerek kiveszi a kezemből és az egészet kiönti....

játéka van elég ott is meg itt is ezzel nincs gond. gondoltam fürdetőt ,pelenkát de abból se tudok számolni - meg kúp, ha beteg lesz... stb....

nem akartam magam túlpakolni azért kérdeztem ezt a részét.

és ezért kérdeztem ti mit pakolnátok?

2014. márc. 19. 11:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!