Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akit császároztak, szerintetek...

Akit császároztak, szerintetek szült?

Figyelt kérdés

Nem vitát akarok kezdeményezni. Nekem ez egyszerűen megüti a fülemet, zavar. Kíváncsi vagyok, más is van-e ezzel így.

Nem arra gondolok, hogy vannak császárosok, akik vajúdtak többet-kevesebbet - szóval éreztek fájdalmakat -, csak tágulás ill. egyéb okok miatt megcsászározták őket, meg nem is arra gondolok, hogy az ember utána kiszolgáltatott állapotban van, mert annyira fáj a sebe (megjegyzem én is olyan állapotban voltam a gátsebem miatt, annyira fájt hetekig). Egyszerűen annyi a kérdésem: szült az, akit műtöttek?

2014. márc. 10. 11:35
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Még egy érdekes dolgot találtam a császármetszésről. Csak azért olvastam utána, mert valaki írta, hogy régen is világra hozták műtét nélkül a gyereket és nem volt szükség császárra. Egyrészt tessék utánanézni, hogy mekkora volt a halvaszülés, a gyermekágyi halálozás, az anya halála szülést követően és az egyéb komplikációk aránya akkor és most. Amiért nem választották a műtéti befejezést, az az, hogy csak az anya halála esetén alkalmazták, mert 100% os volt az anyák halálozási aránya a technika fejletlensége miatt. Ahogy haladt az idő és fejlődött a tudomány, egyre biztonságosabb lett a császár és volt értelme mérlegelni. Ma már ez nem rossz alternatíva, jó eséllyel túléli anya és baba.

[link]

2014. márc. 10. 15:33
 22/36 A kérdező kommentje:
Az már csak természetes, hogy a császár itt van a szüléseknél, hiszen ez is a gyermek világrahozatalának egy módja. Mindegyik felsorolásnál ott a szülés szó. Itt itt van esetleg?: "Császármetszés során a magzatot műtéti úton emelik ki az anyából."
2014. márc. 10. 20:00
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ezzel a logikával: a lombikos az nem is terhes, csak aki természetes úton esik teherbe?

Mert hát évezredekig csak természetesen lehetett teherbe esni, ez is a tudománynak köszönhető, csakúgy, mint a császármetszés.

És az a baba, aki fogóval segítenek ki, vagy kinyomják az anyukája pocakjából, és ehhez hasonlók? Akiknek szintén segítség kell, hogy meg tudják szülni a babájukat, azok sem szülnek? Akkor ki szül? Csak az, aki semmilyen segítséget nem vesz igénybe?

Mert a császármetszés is egy segítség, hogy épen szülessen egy gyerek.

2014. márc. 10. 22:18
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésed így hangzott: Akit császároztak, szerintetek szült?

A válaszírók (talán egy kivétellel) azt írták, hogy igen, szerintünk szült. A szerintetek kérdés a mi véleményünkre irányul. Nincs szükség arra, hogy meggyőzz bárkit is az igazadról, csak mert szerinted az a helyes. Változik tőle valami? Ha valakinek a babájának leáll a szíve míg a méhben van, majd megkérdezi az orvos, hogy biztosan akar-e anyuka császárt, mert lesznek emberek akik ezt nem tartják szülésnek?

Lovagolsz egy szó magyarra fordított jelentésén és azzal érvelsz, hogy a császármetszés természetesen a szüléseknél van felsorolva, de nincs benne a nevében a szülés...

Szerintem szülés, szerinted nem, na és?

2014. márc. 11. 07:36
 25/36 A kérdező kommentje:

Túlbonyolítottátok az egészet. Nem vagyok a császár ellen. A lehető legjobb dolog, rengeteg kis életet megment, nem mellékesen anyukákat is. Sokaknak nincs más választása, de sokan vannak azok is, akiknek van, csak ezt választják a saját, szüléstől való félelmeik miatt. Na erről nem mondok véleményt.. Szóval a lényeg, semmi bajom a császárral (felhozták már itt a lombikot is, meg a vákuumozást, egyéb dolgokat - ez itt mind mellékes), csak elmondtam, hogy számomra mit jelent a szülés szó.. És elolvastam az érveiteket, elfogadtam. Elmondtátok a véleményeteket róla (igen, ezt is kértem), és én is elmondtam az enyémet, senkire nem is akartam ráerőltetni.

Köszönöm a válaszaitokat.

2014. márc. 11. 13:34
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Én császárral szültem. Szülésnek hívom bárhová megyek, és bárkinek mesélem. A szülés után napokig olyan pokoli fájdalmaim voltak, amilyet még azelőtt sohasem éreztem. El is döntöttem akkor, hogy, aki azt mondja, hogy a császármetszés nem szülés, annak beverek egyet... :D Az élet így is úgy, is kimérte ezt a nőnek. Vagy előtte fáj, vagy utána, de mindkét verziónál meg kell érte szenvedni.
2014. márc. 11. 13:37
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem bonyolította senki, csak nem állnak az érveid.:)
2014. márc. 11. 13:43
 28/36 A kérdező kommentje:

Számodra nem, számomra meg a tiétek nem. Részben azért is tettem fel a kérdést, hátha meggyőztök, hogy ne legyek már ilyen fennakadós ezen a téren, de nem sikerült. Valaki itt belinkelte a szülés definícióját, ami így hangzik:

"A szülés a magzat világrahozatala a terhesség végén. Megindulását a megrepedt magzatburokból elfolyó magzatvíz és/vagy a ritmikus méhösszehúzódások jelzik. Három szakaszban zajlik le: 1. tágulási szak: a méhszáj kinyílik, a méhnyak kitágul, kialakul a szülőcsatorna.; 2. kitolási szak: a magzat lassan, fokozatosan kijut a szülőcsatornából; 3. lepényi szak: a méhlepény megszületése."

Na kérem, pont erről beszéltem. Hol van itt a műtét?

És a császármetszésnél pedig ez áll: "Császármetszés során a magzatot műtéti úton emelik ki az anyából." - nem az, hogy császármetszés útján szüli meg a magzatot, vagy műtéti úton.

Részemről le van zárva a téma.

Ha császároztak volna, akkor is így gondolnám, mert már szülés előtt ez volt a véleményem.

Meg valaki azt is megemlítette, hogy 1 kivételével mindenki szülés gondolja a császárt. Hát igen, számítottam is rá, hogy hasonló gondolkodásúak nem jönnek ide, hogy jól lepontozzák őket.

2014. márc. 11. 14:02
 29/36 anonim ***** válasza:
Szánalmas vagy, hogy több mint egy napja itt vergődsz ezen.
2014. márc. 11. 14:45
 30/36 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előzővel. Veregesd meg a válladat, hogy megszülted a babádat! Ha véletlenül egyszer császározni fognak, majd gondolkozhatsz új hülyeségeken, amiből elméleteket gyárthatsz.

Ha neked így könnyebb, egészségedre! :)

2014. márc. 11. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!