Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akit császároztak, szerintetek...

Akit császároztak, szerintetek szült?

Figyelt kérdés

Nem vitát akarok kezdeményezni. Nekem ez egyszerűen megüti a fülemet, zavar. Kíváncsi vagyok, más is van-e ezzel így.

Nem arra gondolok, hogy vannak császárosok, akik vajúdtak többet-kevesebbet - szóval éreztek fájdalmakat -, csak tágulás ill. egyéb okok miatt megcsászározták őket, meg nem is arra gondolok, hogy az ember utána kiszolgáltatott állapotban van, mert annyira fáj a sebe (megjegyzem én is olyan állapotban voltam a gátsebem miatt, annyira fájt hetekig). Egyszerűen annyi a kérdésem: szült az, akit műtöttek?

2014. márc. 10. 11:35
1 2 3 4
 11/36 Julie S ***** válasza:

Hát, ez attól függ, hogyan definiálod a szülést.

De mondjuk a szülés egy része a császárosoknak is megvan, csak általában a kitolás marad el. Mondjuk szerintem megtévesztő csak úgy magában szülésnek nevezni. Hiszen lényeges különbség van a császáros szülés és a hüvelyi szülés között.

2014. márc. 10. 12:45
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
én SZÜLTEM mindkét módon..műtét után is ezt mondtam/dom,és hüvelyi után is...Ahogy többen mondták,életet adtam egy gyereknek,nálam ez a szülés..Egy felszínes beszélgetésben meg nem hiszem,h túl sok köze van hozzá az embereknek,h épp hol jött ki..Ha valaki tovább faggat,természetesen elmondom,h mi hogyan volt.
2014. márc. 10. 13:09
 13/36 A kérdező kommentje:
Elfogadom az érveiteket. És attól még, hogy valakit császároztak, a baba megszületett.. Csak, hogy az egyik válaszoló mondatára reagáljak. Alakulhatott volna úgy is, hogy én sem tudom megszülni a fiam, vagy esetleg, ha lesz mégegy babánk, alakulhat úgy, hogy császárra lesz szükség. De én abban az esetben nem fogom azt mondani, hogy "amikor a fiamat/lányomat szültem...", hanem azt, hogy "amikor született", vagy "amikor császároztak". Tényleg nem akartam vitát, és nem is akartam senkit megbántani. De nekem a szülés azt jelenti, amikor a vajúdás végén a babát világra hozom a szülőcsatornán keresztül.
2014. márc. 10. 13:53
 14/36 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem szült, akit császároztak és a szakemberek szerint is. Minden papíromon az szerepel, hogy a SZÜLÉS módja: császármetszés. Arról meg magasról teszek, hogy néhány korlátoltat zavar ez a kifejezés.
2014. márc. 10. 13:54
 15/36 A kérdező kommentje:
Ha már az utolsó válaszoló ilyen kedves: nem vagyok korlátolt egyáltalán. De ha racionálisan gondolkoznál, akkor értenéd, miről beszélek. Nem indulatokra voltam kíváncsi.
2014. márc. 10. 13:57
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy szult a csaszaros is, hiszen gyermeke szuletett... En szultem siman is es volt csaszarom is, nem latom a kulonbseget, marmint szuletes szempontjabol. Mindketto fajdalmas volt, csak mas a szules modja.
2014. márc. 10. 14:10
 17/36 anonim ***** válasza:
81%

szerintem a szó hagyományos értelmében véve nem, és ezt tényleg nem bántásból mondom. A történelem során évmillióig nem lehetett így gyermeknek életet adni, egészen mostanáig. Viszont anyává váltak, gyermekük lett szóval végülis ha nem szűken értelmezem akkor szültek.

Nekem nem mérce az hogy ki mennyit szenvedett a gyerekért. Nem attól lesz valaki jó szülő.

2014. márc. 10. 14:13
 18/36 anonim ***** válasza:
annyit fűznék még hozzá hogy ha császárral kellett volna megszületnie a babámnak, akkor sem érezném úgy hogy valamiben én hibáztam, vagy hogy ettől kevesebb lennék. Igazából nekem csak azért számít hogy ne legyen császár mert piszkosul félek egy esetleges műtéttől. Az orvosoktól is rosszul vagyok. Szóval boldog vagyok hogy megúsztam, és hogy egyben van a hasfalam is.
2014. márc. 10. 14:19
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szerintem akit császároztak, az is szült. A szülés számomra nem azt jelenti, hogy a gyerek áthalad a szülőcsatornán, hanem hogy a terhesség végén valamilyen módon a baba az anyaméhből világra jön. Egyébként ha nagyon szőrszálhasogatunk, akit vákuumoznak, szó szoros értelmében az se szült, mert nem ő nyomta ki a gyereket, hanem kívülről húzták?
2014. márc. 10. 14:30
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Bennem eddig fel sem merült soha, hogy a császárral szülés az nem nevezhető szülésnek, ezért beütöttem a google-be. A wikipédia (ami általában nem mond hülyeséget) adta az első találatot.

"A szülés a magzat világrahozatala a terhesség végén. Megindulását a megrepedt magzatburokból elfolyó magzatvíz és/vagy a ritmikus méhösszehúzódások jelzik. Három szakaszban zajlik le: 1. tágulási szak: a méhszáj kinyílik, a méhnyak kitágul, kialakul a szülőcsatorna.; 2. kitolási szak: a magzat lassan, fokozatosan kijut a szülőcsatornából; 3. lepényi szak: a méhlepény megszületése.

Farfekvéses szülés során a magzat lábával vagy farával előre születik meg.

Harántfekvés esetén a méhszájat elzáró, rosszul tapadó méhlepény általában császármetszést tesz szükségessé.

A szülés elhúzódása, a szülőfájások gyengesége esetén is szükséges az orvosi beavatkozás. Ha a szülés spontán nem indul meg oxitocint (az agyalapi mirigy hátsó lebenyének hormonját) adnak (általában infúzióban), amely a méh simaizomzatát erőteljes összehúzódásra serkenti. Az alternatív szülészet oxitocin helyett homeopátiás szereket is alkalmaz fájásgyengeség esetén.

A szülés lefolyásának időtartalma változó, először szülő nők szülése általában hosszabb.

A szülés utáni kb. 4-6 hetes időszak a gyermekágy, ezen időszakban a terhesség és a szülés okozta elváltozások visszafejlődnek.

Irányított szülés: szülészorvos által kiváltott v. ellenőrzött szülés, amelynél az orvos a lélektani ráhatáson kívül orvosságokat használ, és esetleg műszeresen beavatkozik (szülészeti fogó).

Természetes szülés: minden fizikai és pszichikai beavatkozás nélkül bekövetkező szülés.

Fájdalom nélküli szülés: olyan lélektani felkészítés és különleges gyógytornán alapuló eljárás, amely a terhes nők szüléstől való félelmét megszünteti, és a szülés fájdalmait csillapítja.

Császármetszés során a magzatot műtéti úton emelik ki az anyából.

Lótusz szülés amikor a köldökzsinórt nem vágják el szülés után, így a baba a méhlepénnyel kapcsolatban marad a zsinór természetes elszáradásáig.

Szaksegítség nélküli szülés gyermek világrahozása orvos vagy bába jelenléte nélkül."

Szerintem és a wiki szerint is szülés.

2014. márc. 10. 15:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!