Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akit császároztak, szerintetek...

Akit császároztak, szerintetek szült?

Figyelt kérdés

Nem vitát akarok kezdeményezni. Nekem ez egyszerűen megüti a fülemet, zavar. Kíváncsi vagyok, más is van-e ezzel így.

Nem arra gondolok, hogy vannak császárosok, akik vajúdtak többet-kevesebbet - szóval éreztek fájdalmakat -, csak tágulás ill. egyéb okok miatt megcsászározták őket, meg nem is arra gondolok, hogy az ember utána kiszolgáltatott állapotban van, mert annyira fáj a sebe (megjegyzem én is olyan állapotban voltam a gátsebem miatt, annyira fájt hetekig). Egyszerűen annyi a kérdésem: szült az, akit műtöttek?

2014. márc. 10. 11:35
1 2 3 4
 1/36 A kérdező kommentje:
*tágulás hiánya miatt
2014. márc. 10. 11:36
 2/36 anonim ***** válasza:
100%

ugyanúgy gyereket hozott a világra, úgyhogy szerintem igen

én császárral születtem, anyu soha nem használta magára a szült szót (azt viszont igen, hogy szülesztették)

2014. márc. 10. 11:44
 3/36 anonim ***** válasza:
100%
Persze
2014. márc. 10. 11:45
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Milliószor feltett kérdés....indulhat a vita! :D Bár részemről csak annyi, hogy 3x császároztak,műtét...igen...nem természetes úton érkeztek,de még is úgy érzem,szültem.Igen. Nem szó szoros értelemben.De szültem.Mert a világra hoztam a gyerekeimet.Kihordtam őket.Én. Nem örökbe fogadtam.Az pedig,hogy segítségre szorultam,megint egy dolog. Ez is szülés élmény volt.Mert nem az epehólyagomat vették ki,hanem egy gyereket,hallottam felsírni...persze,hogy úgy beszélek róla,hogy ,,amikor szültem a gyereket.....stb. Nem úgy,hogy amikor műtöttek a gyerekkel! :D Én így gondolom,persze 100 másik anyuka meg máshogy. Én erre is büszke vagyok. :)
2014. márc. 10. 11:46
 5/36 anonim ***** válasza:
100%
Világra jött a gyermeke,így vagy úgy. Nem ez a lényeg? Engem személy szerint meg pont az zavar,amikor azon " versengenek" az anyukák,hogy ki szenvedett jobban,hosszabban,véresebben. Nekem amúgy még vajúdni sem volt időm, leállt a baba szíve, szóval azonnal vittek a műtőbe. Nem igazán szólhattam be,hogy " hé,hagyjatok már vajúdni még egy kicsit,mert amúgy nem fogok megfelelni a kismama társadalom vajúdási kritériumainak!" Élő,egészséges babát akartam és csak ez számított akkor ott és most is. Ha kérdeznek róla azt mondom,hogy " világra jött" a fiam,remélve,hogy ezzel nem " szúrom" senki fülét,de az sem zavar,ha egy császáros szülésnek hívja a gyermeke világra jöttét. Van jobb dolgom is,mint ilyenen fenn akadni.
2014. márc. 10. 11:52
 6/36 A kérdező kommentje:
Nekem is van százezer más dolgom, mint ilyenen töprengeni, de ahogy írtam, amikor valakit császároztak és azt mondja, szült, egy pillanatra mégis megakaszt. Nem is arról van szó, hogy attól valaki kevesebb, ugyanúgy végigvitt egy terhességet, ugyanolyan jogon, meg minden féleképp az ő gyereke. Az is lényegtelen, hogy milyen okkal császározták. Meg nem is azért tettem fel a kérdést, mert az én szülésem nehéz lett volna, és hú de szenvedtem volna és akkor ezért irigylem azt, aki ezt nem élte át - épp könnyű szülésem volt. De szerintem, ha a baba a természetes úton hagyja el az anyja méhét, ott, ahol kell, na az anya akkor SZÜLT.
2014. márc. 10. 11:59
 7/36 anonim ***** válasza:
100%
A 3 x császározott vagyok.Igen.Értelek. Így is írtam én is,hogy tény,hogy nem a hüvelyemből potyogtak ki a gyerekeim...még sem veheti el senki tőlünk,az élményt,és bárhogyan is értelmezzük,akkor is szültünk...mert mint írtam,nem egy vakbél..vagy epe...vagy ciszta jött ki belőlünk,hanem egy hús vér,élő gyerek! Még mindig azt mondom...ha NEM IS A SZÓ SZOROS ÉRTELMÉBEN,DE SZÜLTEM! :D Én a témát le is zárom...inkább főzöm az ebédet,többre megyek vele. Szép napot!
2014. márc. 10. 12:04
 8/36 anonim ***** válasza:
100%
Es akkor akit csaszaroztak akkor az mit csinalt? Mit mondjon? Ez olyan nagy hulyeseg komolyan.
2014. márc. 10. 12:04
 9/36 anonim ***** válasza:
100%
Igaz én simán szültem DE szerintem akiket császároztak azoknak a 90-95%-a nem így tervezi a szülést. Unokatesómnak pl császár után voltak összenövései.. azaz még egy műtét. Barátnőmnek a sebe levedzett és nagyon nem akart gyógyulni neki. Lehet maga a császár nem a hagyományos értelembe vett szülés de az is az sőt. Mikor simán szülsz fáj a gátmetszés nekem is fájt, de az idővel elmúlik ugye valamint már akár azonnal is lábra tudsz állni. Viszont császárral szülés után még nem szambázhatsz semerre , kegyetlenül fáj a műtét helye és ezek a dolgok miatt értékes pillanatokat veszítesz az újszülött babáddal . Szóval én aki simán szült azt mondom le a kalappal azok előtt akik császárral szültek vagy hozták világra a gyerekeiket tök mindegy hogy fogalmazunk. Sajnos igen sokan lenézik azokat akik császárral szülnek mert belőlük kiveszik a gyereket.. Ja mikor én szültem volt egy ikres kismama.. egyik babát simán szülte a másik nem tudott kijönni.. szóval császározták is azaz alul felül vágva volt, akkor ilyen helyzetbe mi van? mit mond ? azt hogy hát csak az egyik gyerekemet szültem a másikat kivették belőlem. szerintem a császár is és a normál szülés is egyen értékű a lényeg ugyan az. bocs a túl hosszú sorokért.
2014. márc. 10. 12:10
 10/36 anonim ***** válasza:

Császárral született a fiam és igen én is szültem!!! Ha ez nem szülés, akkor a babára sem mondhatjuk azt, hogy született??? Az orvosok is szülésnek nevezik!

És a szülés formài között is szerepel: [link]

Örök vita téma ez a kérdés...

2014. márc. 10. 12:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!