Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült v. ki vagy császároztak...

Szült v. ki vagy császároztak v. kit mostanában a János kórházban?

Figyelt kérdés
Leírnád a tapasztalatokat.Mi tetszett,mi nem?Miket kell vinni?Milyen volt a szülés vagy a császár utána pár óra ill. napok?Kinél szültél?Stb.Nagyon köszönöm
2011. máj. 30. 15:16
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia,

én 3hete szültem ott.

A dokim dr. Kelemen Csaba szuper orvos,nagyon körültekintő,kedves,figyelmes..szóval szuper :)

a szőlésznőm Mayer Annamária volt ő is fantasztikusan kedves,aranyos,nagyon sokat segített végig és szülés után is sokat jött látogatni kérdezgette miben segíthet még.

Ha gondolod tudok küldeni mélben egy fénymásolt-be scannelt papirt arrol miket kell vinni,illetve azthiszema szülésfelkészítő anyaga is megvan a gépen,ha érdekel. :)

kérdezz bátran! még nagyon friss az élmény :)

Neked ki a dokid?

2011. máj. 30. 15:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Én októberben szültem a Jánosba, sürgösségi császárral. Fogadott orvosom volt, Dr Petróczi István. Végig meg voltam elégedve az orvossal, csak az utolsó napon akasztott ki. A "töketlenkedése" majdnem a fiam életébe került!:(

Már túl voltam a 40. héten, naponta jártam ctgre a rendelőjébe. Az ominózus napon ügyeletes volt a kórházban ezért oda hívott a ctgre. Két órát kellett várnunk mire bejutottunk, mert két szülést vezetett egyszerre. Aztán újabb két óra a ctgbe, mert nem akart jó eredményt mutatni. Aztán át a vizsgálóba, uh, sima vizsgálat. Fájásom persze semmi. Aztán jött a fejvakarás, hogy mi legyen? Arra jutott, hogy bent tart éjszakára, mert az hogy nézne ki, ha ügyeletbe megcsászározna. Mondam neki, engem nem érdekel mit csinál, de a babámnak nem eshet baja!! A férjem meg kibukott, emelt hangon megkérdezte, hogy mégis mi a jó életre vár?? Császározzon meg, kit érdekel, hogy ki mit gondol?! Mert ha nekünk valami bajunk esik, akkor kutya világ lesz. Na erre, hogy hát igen, ő is hajlik a császárra.

Maga a műtét nem vészes, bár végig nagyon kiszolgáltatottnak éreztem magam, de az aneszteziológus folyamatosan mondta, hogy mi történik, nagyon kedves volt.

A magzatvíz már meconiumos volt, a babám lila, oxigénhiányos. A cukra 0,7 es volt születésekor. A PICre került, nem is lehetett velem csak az utolsó napon. 5 napot voltunk bent. Mind mind azért, mert a doki töketlenkedett.

Szülésznőről sokat nem tudok mondani, aki velem foglalkozott (borotvált és a végén elvitte a babámat) kedves volt.

A csecsemősök között volt aki kedves volt, volt aki nagyon mogorva. Minden kérdésemet úgy időzítettem, hogy valamelyik kedvessel beszélhessem meg. Az egyik még a cicimet is kimasszírozta, amikor beindult a tejem és bekeményedett.

A felépülés nem durva szerintem. 12 órát kell feküdni császár után, az első felállás az kemény, de ha utána nem hagyod el magad, minden megy simán. Én naponta 5ször lépcsőztem 1 emeletet a PICre, hogy szoptathassam a babám.

Egyébként, ha minden rendben van akkor a baba egész nap kint van az anyukáknál, de ha pl fáradt vagy, akkor betolhatod éjszakára. A császárosoknak ajánlani szokták, hogy csak akkor vigye ki a babát, ha van látogatója, az első napon, nehogy baj történjen.

Szóval a kórházzal teljesen meg voltam elégedve, csak az orvosom bénázása háborított fel!

A babának vinni kell pelust, popsitörlőt,popsikrémet cumisüveget, ruhát amibe hazahozod, amíg bent vagytok ők adnak ruhát a babáknak.

Én vitettem be magamnak egy vízforralót,a tejszaporító teámnak, mert az ottani konyha mikrója nem valami bizalomgerjesztő. Jó, ha van nálad mellszívó, mert ha bedurran a cici, azzal sokat lehet javítani a helyzeten.

Tena betét jó nagy és eldobható bugyi (tena fix a neve asszem), ha császáros leszel, ezt könnyen rádadják az első mosdatásnál (akkor még nem lehet felkelni, ez még a 12 órán belül van), és kényelmesebb is mint a sima bugyi.

Más fontos nem jut eszembe.

Bocs, ha hosszú lett!:)

Jó babázást kívánok!:)

2011. jún. 5. 14:33
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen..még 1 hetem van!!
2011. aug. 27. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!