Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár vagy sima szülés?

Császár vagy sima szülés?

Figyelt kérdés
A ki szült így is,úgy is mi a véleménye?
2014. márc. 4. 12:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Sima szülés!
2014. márc. 4. 12:35
 2/9 A kérdező kommentje:
Miért?Kétszer szültem spontán,most 37 hetes vagyok,de a baba még nem fordult meg.Kíváncsi vagyok,hogy milyen a császáros szülés,de félek is tőle...!
2014. márc. 4. 12:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Én császárral szültem farfekvés miatt. Nem tudom mennyire részletesen érdekel a dolog, mert leírhatom úgy is. De a lényeg, hogy a műtét után órákig (ez mindenhol más ahogy hallom) nem kelhetsz fel, nem emelheted meg a fejed. Majd az első felkelés az eléggé fájdalmas, nehéz mozogni, nehéz visszafeküdni es ujra felkelni, de óráról órára jobb a helyzet. Én szerencsésnek éreztem magam, viszonylag könnyen gyógyultam, a többi anyukat körülöttem jobban megviselte a dolog. Viszont a tejem minden küzdelem ellenére sem indult be.
2014. márc. 4. 12:55
 4/9 anonim ***** válasza:

én is császárral szültem.és nekem borzasztó fájdalmas volt az első felkelésem. pár nap után már könnyebb volt-de azért egy jó darabig még nem voltam jól. a heg helye is érzéketlen maradt még 2év után is.

nekem hamar lett tejem is,és 1,5 évig szoptattam.

2014. márc. 4. 13:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok, császár után nagyon fáradt voltam, előtte nagyon sokáig vajúdtam, a tejem nem indult be, az első felkelés borzalmas volt, nagyon nehezen épültem fel!
2014. márc. 4. 13:27
 6/9 anonim ***** válasza:
3x volt császárom,az első volt a legfájdalmasabb,sokáig tartott mire felgyógyultam. A másodiknál az első felkelés borzasztó volt,pedig bírom a fájdalmat,de kezem lábam remegett a fájdalomtól.Viszont sokkal hamarabb fel erősödtem,pedig otthon sem tudtam már pihenni az első gyerek miatt.Mindenki riogatott,hogy a 3 . milyen szörnyű lesz, 6 hétig csak vánszorgok,meg majd fája sebem,mert csak 3. császár...stb.Ezek ellenére,a 3. volt a legkönnyebb. Nem mondom hogy futottam mint a nyúl ,de nagy fájdalmak nélkül megúsztam,és a sebem is tökéletesen gyógyult. Viszont fáj,hogy kimaradt az életemből a sima szülés. :( A 2. császárnál adódtak gondok az érzéstelenítéssel,nem jól adták be,és be kellett altatni a műtét felénél,mert ordítottam,hogy fáj!És érzem! Aztán arra emlékszem hogy ébresztgetnek a műtőben,hogy vége. :/ Nem volt egy jó élmény.Ezért is féltem a 3.-nál nagyon,és kértem hogy inkább altassanak el.De a dokim csak erősködött,az aneztezes doki is másik volt,gondoltam ő nem szúrja el.Sikerült,bár nehezen,5. szúrásra.Szóval nem leányálom ez sem,van akinek könnyen megy,van akinek még ez sem. :(
2014. márc. 4. 14:31
 7/9 anonim ***** válasza:

Kétszer szültem császárral (az első hüvelyinek indult). Én még most 6 évvel az első szülés után is borzalommal gondolok a vajúdásra... :(

A műtétekből nagyon gyorsan felépültem, mindkét alkalommal rengeteg tejem volt. Úgyhogy én császárpárti vagyok.

(De ettől függetlenül a véleményem az, hogy érdemes megpróbálni a természetes szülést, de nem szabad hagyni, hogy a szülő nő a végletekig kínlódjon.)

2014. márc. 4. 14:32
 8/9 anonim ***** válasza:
En is csaszarral szultem ketszer is. Az elso utan hamar talpra alltam. De a masodik nagyon megviselt. Egyebkent tul lehet elni.
2014. márc. 4. 17:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Én pl. egyszerre átéltem mindkettőt. Ikreket szültem: egyiket simán, másikaz császárral! Gátseb+hosszanti vágás!

Plusz két gyerek szoptatása már hajnalban.

S mégis ezután a szülés után épültem fel a leggyorsabban.

Ezen kívül még volt 3 sima szülésem.

2014. márc. 4. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!