Aki nagy babát szült! Nagyon nehéz volt? Sima szülés volt? Mennyivel született? Mennyi idő alatt?
Figyelt kérdés
A 38 heti uh-on 3948 grammra becsülték a kisfiam.A doki teljesen kivan,hogy ilyen nagy már.Lehet,hogy nem tudom természetesen megszülni?2014. febr. 26. 21:41
1/17 anonim válasza:
Dehogynem meg tudod.
Azt olvastam, h nem nő a baba az utolsó 1-2 hétben már.
Nekem 3890 g-al született (nem tudom, ez nagynak számít-e, de a szobában az összes csajnak 2900, 3100, meg ilyen babáik voltak).
Nekem 14 óra alatt született, de a doki szerint csak azért tartott eddig, m előbb a magzatvíz folyt el és nem voltak fájások, oxit kaptam. Amúgy sima szülés volt, picike kis gátmetszéssel.
Picike baba is születhet nehezen, meg annak a vége is lehet császár.
Ne félj, minden OK lesz :)
2/17 anonim válasza:
Mit paràztat tèged az a doki? Ez a leghülyèbb dolog amit tehet most veled... Honnan tudja hogy te hogy fogsz szülni? Marhasàgot beszèl! 4 kilos gyereket szültem, madàr testalkattal! Vèkony ès pici vagyok 10 kilòt híztam csak a terhessèggel, mègis olyan volt a szülès mint az álom. Nem is kellet gàtat se vàgni, meg se repedtem! Reggel 5-re vitt a férjem a kòrházba 5 perces fájásokkal 11-re megvolt a baba. Annyit megtehetsz hogy csinàld rendszeresen a gátmasszázst erre való olajjal hogy rugalmas legyen. Én ezt csinàltam a 35 héttől. Sok szerencsét! Ne aggódj!
3/17 anonim válasza:
Az uh súlyra nem igazán lehet adni, az csak becslés. Nekem 4kg feletti babát jósoltak, erre 3620gr lett, simán. Sógornőm 4500, tesóm 4300gr babát szült simán. Elmondásuk szerint nehezen.
4/17 anonim válasza:
Párom 4,5 kilósan született, és anyósom egy kb. 45 kilós nő (a mai napig is).
Ne beszéljen már butaságokat az orvosod.
5/17 anonim válasza:
Az én fiam 4010grammal és 54 cm-el jött a világra, 5 óra alatt. Nem mondom,hogy nem fájt,de szerintem könnyű szülés volt. /bár első baba,így viszonyítási alapom nincs/ :)
6/17 anonim válasza:
Ja és természetes úton. Ez lemaradt. :)
7/17 anonim válasza:
Az első gyermekem 4040grammal és 51cmrel született. Érzéstelenítés nélkül megszültem kb 4 óra alatt. Maga a kitolás több, mint egy órán át tartott, mert ugye nagy volt, nekem meg első baba, sőt még nagyon magasan is van a méhszájam (rövidebb ujjú szülésznő ki sem tudta tapintani mennyire tágulok, mert nem érte el). Éppen ezek miatt tartott olyan sokáig a kitolás. Abszolút megszülhető mindenféle gond nélkül, felesleges parázni. :)
8/17 anonim válasza:
Engem meg akartak császározni, mert a babám fejét tartották nagynak. 112 volt a BPD-je, és azt mondták, hogy nagy baba is lesz. Az volt a legrosszabb az egészben, hogy a doki fején is látszott a döbbenet, hogy milyen nagy a feje. Aztán a végén 3500 gramm 56 cm lett. Igaz, hogy a feje nem mondható kicsinek mert 37,5 cm lett, de sikerült gátvédelemmel szülnöm. Csak azért varrtak egy picit felszívódóval össze belül, mert a füle mellett jött ki a keze behajlítva és a könyökével felsértett. Egyébként szerintem nem volt nehéz szülés. Fél kettőkor értem be, de csak azért mert rendszeresek lettek, de nem fájt igazából. 4 körül burkot repesztettek, és 18:15 kor született meg. 1 órával hamarabb is jöhetett volna ha nem kérek gátvédelmet.
9/17 anonim válasza:
Az én fiam 3900 grammal és 55 cm-el született, természetes úton, 6 óra alatt. Nagy babát is meg lehet normál úton szülni, ezen előre ne idegeskedj.
10/17 anonim válasza:
3900gramm és 57cm-el született a fiam, nagyon hosszú vajúdás után, végül császárral!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!