Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy zajlik a szules?

Hogy zajlik a szules?

Figyelt kérdés

Kinel hogy zajlott?

Eloszor elment a nyakdugo,utana jottek a fajasok es utana elfolyt a magzatviz? Ki mennyire volt nyitva mikor elment a nyakdugo?

Mikrotol voltatok 1 ujjnyira nyitva(hanyadik hettol)?

A nyakdugo elemenese utan mennyivel jott a baba?

2014. febr. 21. 18:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Én nem vettem észre, hogy elment volna a nyákdugó. 37 hetesen 1 ujjnyira nyitva voltam. 39+1 naposan folyt el a magzatvizem és rá 6 órára meg is lett a fiam.
2014. febr. 21. 18:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Én sem vettem észre a nyákdugót. Egész terhesség alatt zárt voltam, még a szülés reggelén is, 40+1 voltam amikor szültem. A magzatvíz sem folyt el, burok repesztés kellett, csak a fájásokat vettem észre.
2014. febr. 21. 19:06
 3/8 anonim ***** válasza:
A nyákdugó szülés előtt napokkal távozott darabokban. Fájásokkal kezdődött, akkor 1 ujjnyira voltam nyitva, hazamentem, egy éjszaka alatt kitágultam 4 ujjnyira majd visszamentem a kórházba 7kor. 9.20kor burkot repesztettek és 11 előtt lett meg a baba.
2014. febr. 21. 19:56
 4/8 anonim ***** válasza:
40+6 napon volt egy nagyon durva amnioszkopiam (addig soha nem fajt), este elment a nyakdugo, utána par perccel a magzatviz. 10kor értünk be a kórházba, a fajasok az úton kezdődtek. hajnalban sajnos sürgősségi csaszar lett, mert nem tagultam (2 héttel azelőtt mar 1 ujjnyi volt)
2014. febr. 21. 20:05
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én sem vettem észre, hogy elment volna a nyákdugóm.

Reggel NST-n voltam + megvizsgált a doki (méhnyak megrövidülve de zárt voltam teljesen).

Hazamentünk, kiültem a kertbe kicsit hintázni, kicsit éreztem a hasam. Elmentem wc-re, láttam hogy vérzek (tágulásos vérzés). Hívtam a dokit, mondta, hogy számoljam a fájásokat fél órán keresztül. Rendszeresek voltak, 5 perc alattiak, több mint fél perc hosszúak.

Ezért visszamentünk a kórházba. 1 újnyira voltam kitágulva.

Oxitocint kaptam, majd burkot repesztettek.

12 óra vajúdás után lett meg a babám! :) (ennek már hét hónapja)

Te is szülni fogsz hamarosan vagy csak puszta kíváncsiságból kérdezted?

2014. febr. 21. 21:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Nekem meg tobb,mint 2 honapom van,de mar most nagyon raparaztam. Haha.

Meg a noverem a 32. hetben van es mar 6 napja elment neki a nyakdugo,1 ujjnyira nyitva van,de meg nem voltak fajasai. Korhazban van.

2014. febr. 21. 22:54
 7/8 anonim ***** válasza:

ne parázz rá a szülésre! az nem fog segíteni!

Inkább úgy gondolj rá, hogy minden fájás közelebb visz ahhoz, hogy a kezedbe foghasd a babádat. Add át a tested, ne lassítsd a folyamatot a félelmeiddel.

Én így csináltam, és szép élmény lett a szülésem (fájdalomcsillapító nélkül szültem).

Kb. az utolsó egy óra mondható kibírhatatlannak, de ott meg már annyira pörögnek az események, hogy nincs időd magaddal foglalkozni, ott már tényleg csak a baba számít, hogy minél előbb megszüld!

Neked és a Tesódnak is könnyű szülést kívánok! (tök jó, hogy nagyjából egyidősek vagvtok! :))

5-ös voltam

2014. febr. 22. 14:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Három szülésem volt, az egyiknél kb. egy hétig darabokban jött a nyákdugó szülés előtt, a másik kettőnél észre se vettem. A magzatvíz egyszer sem folyt el, vagy burokrepesztéskor, vagy szülés közben spontán burokrepedéskor folyt el. Nem emlékszem, mikor mennyire voltam nyitva, de szerintem nincs sok jelentősége. Az egyik szülésemnél burokrepesztés után egy óra alatt 3 ujjnyit tágultam. Minden szülés más, ezért 100%-ban nem is lehet rá felkészülni. Próbálj meg nem félni tőle, jó lesz!
2014. febr. 24. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!