Angliai szules? Itt fogok szulni es szeretnek felkeszulni, amennyire csak lehet. Tudom minden szules mashogyan zajlik, mindenki maskeppen eli meg, de a tapasztalatok nagyon sokat segitenenek.
Szia!
En 3 hete szultem itt Angliaban es csak pozitiv tapasztalataim vannak. Abban a korhazban ahol en szultem, az elso perctol nagyon kedvesek voltak, kulon szuloszobat kaptam furdovel (ez itt alapellatashoz tartozik), a vajudas elejen meg enni, inni is kaptam, sot meg paromnak is hoztak vacsorat. O vegig velem maradhatott (termeszetes szules volt), rajta kivul meg egy midwife volt bent, o vezette le a szulest, egy rossz szot nem tudok ra mondani. Mielott barmit csinalt volna velem, megkerdezett, hogy beleegyezem-e, fajdalom csillapitas mikentjet en valaszthattam meg (gas and air-t es morfin injekciot kertem), valamint azt is hogy milyen pozokban szeretnek vajudni es szulni. Borotvalas, beontes nem volt. A babat egy percre se viszik el toled, szules utan letorolgetik, megvizsgaljak, feloltoztetik. Par ora mulva engem atvittek egy masik osztalyra, ahol mar 3 masik kismamaval voltam egy szobaban, de abszolult nem volt zavaro, mert fuggonyok valasztottak el minket minden iranybol.
En egy csutortok reggel 7.15-kor szultem es penteken este nyolcra mar otthon voltunk, hal istennek mind a kettonknel mindent rendben talaltak.
Osszegezve csak jokat tudok mondani az itteni ellatasrol, nagyon jo elmenyekkel hagytam el a korhazat.
Ha meg lenne kerdesed, szivesen segitek.
3 hetes babo anyukaja
Én is itt szülök, a 39. hétben vagyok, tehát remélem, hogy minél hamarabb be tudok számolni neked a személyes tapasztalataimról is. :-)
Addig is: egy ismerősöm is itt szült négy hónapja. Természetes szülés volt, ő is maximálisan megvolt vele elégedve. Ő simán kezdett el vajúdni, magzatvíz nem folyt el. A kórházat felhívta és mondták neki, hogy csak akkor menjen be, ha már öt percesek a fájások, tippeket adtak neki, hogy mivel gyorsíthatja a folyamatot, mit kell csinálnia, mire figyeljen. Ő ennek örült, mert nem szeretett volna sokáig bent lenni a baba születése előtt a kórházban, a kórház pedig tíz percnyire volt tőlük. Többször visszahívták, hogy minden rendben van-e, kérdezték, hogy van-e mivel bemennie, vagy küldjenek mentőt. Egyébként azt mondták, hogy azért jobb csak a legvégén bemenni a kórházba, mert sok szülő nőnél leáll a vajúdás a kórházi hangulatra és ez megnyújtja a folyamatot, az öt percesek viszont már nem igazán tudnak leállni.
Ő is zuhanyzós szobát kapott, azt mondta, hogy szállodai hangulat volt, nem kórházi, az összes gép egy szép faburkolat mögött volt, a szülőágy egy normális ágy volt, nem kellett a lábát felpakolnia, nem szíjazták le. Szép függöny volt, pluszban egy kanapé, egy fotel. Még telefonon korábban egyébként megkérdezték tőle, hogy tervezett-e medencés szülést, ugyanis szabad a medencés szoba, ha szeretné, de ő nem tartott rá igényt. A fájdalomcsillapításról is megkérdezték még telefonon, mert elvileg ha edát kért volna, akkor korábban be kellett volna mennie.
Ő injekciót kért csak (amit az első válaszoló is említett), mást nem. Tőle is megkérdezték, hogy enni, inni kér-e, a férjének is hoztak kávét. Ő is folyamatosan mozoghatott, oda ment, ahova akart, csak akkor kellett visszafeküdnie, amikor megvizsgálták. Ő is azt mondta, hogy a babát nem vitték el tőle, odajött egy doki, aki megvizsgálta, ott mérték meg, megtörölgették és ott is hagyták velük. Őt nem rakták át másik szobába, csak amíg ő elment zuhanyozni, a doki pedig vizsgálta a babát, addig áthúzták az ágyat és kitakarították a szobát, eltették a gépeket, amiket elővettek. A férje bent maradhatott vele éjszakára, a kanapét megkapta egy párnával. Gondolom az, hogy kivisznek-e kórteremben, vagy maradhatsz abban a szobában attól függ, hogy van-e másik szülés akkor, szükség van-e a szobára, vagy nyugodtan foglalhatod. Késő délután mentek be és mindennel együtt nyolcra megvolt a baba, másnap este engedték őket haza, mindkettejüket megvizsgálták reggel és hazaengedés előtt is.
Borotválásról és beöntésről nem mesélt, ezért gondolom, hogy nem volt rá szükség.
Jah, igen, neki sikerült a gátvédelem, nem kellett vágni, pedig első baba volt és közel négy kilós babát szült, de szülés előtt csinált gátmasszázst és a szülésnő is minden vizsgálat után, illetve kitolás közben olajozta, masszírozta. Szerintem ha nem sikerült volna és vágni kell, akkor biztosan borotválnak, hiszen arra elsősorban a varrás és a vágás miatt van szükség.
Összességében ők nagyon meg voltak vele elégedve, a férje is áradozott róla sokáig, hogy mennyire zökkenőmentesen ment minden, milyen kedvesek voltak.
Ezt elfelejtettem, de még a baba megszületése után végignézte egy midwife, ahogy mellre rakja a babát, kérdezte, hogy segítsen-e, magyarázott, megmutatta, hogy kell masszírozni, hogy hamarabb belövelljen a tej, illetve, hogy ne gyulladjon be a melle, másnap is két szoptatásnál jelen voltak. A kórházból való hazaérés után egy vagy két hétig minden nap ment hozzájuk látogató, aki a babát megnézte és az az első napokban az anyukát is megvizsgálta, hogy a méhe húzódik-e vissza, kérdezgette, hogy minden rendben van-e.
Így szülés előtt néhány nappal én is abban bízom, hogy hasonló pozitív tapasztalatokat szerezhetek!
Sok boldogságot.
Szia!
En a Norhwick Park Hospitalban szultem.Annak ellenere,hogy eleg sok rosszat hallotam errol a korhazrol pozitiv elmenyekkel jottem ki.A magzatvizem elfolyt es nekem azonnal mennem kellett mert gbs-es fertozesem volt.Ez esetben a vajudas alatt antibiotikumot kell kapni,tehat en agyhoz voltam kotve.Fajdalom csillapitasnak vittem magammal tens gepet es a gazat valasztottam meg melle.Ezt nem birtam,mert hanytam tole.A vajudas alatt nagyon rossz erzesem volt,hogy valami tortenik a babaval ezert kertem epiduralis erzestelenitest is.Adtak szo nelkul.Szerencsee a szerencsetlensegben,hogy kertem edat,mert azutan,hogy megkaptam egy oraval a baba sziv hangja eltunt es nem is talaltak.Azonnal toltak a mutobe aahol gyorsan elmontak mindent mit,miert fognak csinalni.Egyszoval surgossegi csaszar lett a vege,mert nem akartak kockaztatni a kicsi eletet.A ferjem a csaszar alatt is vegig velem lehetett.Azt azonban sajnaltam,hogy a babot nem lehetett egybol a cicire rakni,viszont a mutobol mar a karomban eggyutt toltak at bennunket az intenziv megfigyelobe par orara.Itt segetettek a szoptatas elkezdeseben,a verkeringest segito harisnyat is ok adtak ram.Folyamatosan kerdezgettek mindn rendben, mire van szuksegem.Ebben a szobaban 6 agy volt 3 apoloval.Par oraval kesob atoltak bennunket a szuleszeti osztalyra ahol egyagyas szobaban voltunk.Mindenben segitettek bennunket.Csaszar utan rendszerint 3 nappal hazaengednek ha nincs problema.En hat napot voltam bent.Utana ket hetig mindennap jott egy midwife ellenorizni minden rendben van-e velunk.Mindezt ingyen es bermentve az alapszolgaltatasok kereteben kaptuk meg.Otthon ilyen ellatast csak maganuton kaphatsz.Ne felj az itteni szulestol es boldog babavarast kivanok.
Szia!
Én 2 hónapja szültem Angliában.
Csak jót tudok mesélni neked.
Borotválás, meg beöntés abszolút nem volt, nem zaklatnak ilyesmikkel.
Amikor beindult a szülés és egyértelmű volt, hogy ebből lassan baba lesz, engem betettek egy külön szobába, külön fürdőszobával.
Adtak egy gáz és levegő kombinációt, amiből akkor kell nagyot slukkolni, amikor jön a fájás. (Nálam ez nem működött)
Utána lehet kapni egy jó kis injekciót (NEM EPIDURÁL!!!), amitől képes vagy bealudni 2 fájás között. Nagyon hasznos!!
Engem már aznap hazaengedtek, délben szültem, este 9-kor otthon voltam. De ha lehet, inkább maradj bent egy napot, nagyon nehéz az első éjjel, főleg, hogy fáradt vagy.
Úgy kezeltek, mint egy királynőt, doktor végig bent sem volt, csak két szülésznő, akik kb velem egyidősek lehettek (24 vagyok). Nagyon megnyugtatóak voltak, mindig mesélték, hogy mit csinálnak éppen.
Szülés után 15 perccel én már mentem fürdeni (a legjobb az volt az egészben) és mire kiértem, a szülésznők hoztak nekem nagy csomó finomságot (limonádé, narancslé, tea, csoki, szendvics).
Tehát egyszóval fantasztikus volt, nagyon örülök, hogy nem otthon szültem.
(Ez a Walsgrave hospital Coventryben, nagyon híresek a szülészetükről és a gyermekellátásukról)
Egy cseppet se félj! Sok sikert!
Előző vagyok!
Elfelejtettem, hogy a párom végig bent lehetett és foghatta a kezemet. :)
Szia.
En 11 napja szultem.
Mar egy masik kerdeshez tegnap irtam egy kisregenyt :)
Szives leirom ujra, de nem hiszem, hogy valamit maskent latnek ma mint tegnap :)
Igy belinkelem es olvasd el ha van kedved.
Roviden: kedvesek voltak, segitokeszek viszont nem szeretnek beleavatkozni a dolgok menetebe.
Vegig hoztak a sport italokat a korhaz szamlajara, hogy legyen energiam.
A ferjemet is tetettek piritossal.Csinaltak Neki a kavet es teat.
Nem panaszkodhatom.
Egyedul talan annyi, hogy szoltam elore, hogy nem lesz egyszeru es jobb lenne a csaszar.....de nem mentek bele.
Utolag orulok neki, de akkor a pokolba kivantam a rendszert.
Nagyon megszenvedtem a manomert, de itt van es minden rendben.
Kivanom, hogy Neked is igy legyen.
Azt a par orat/napot mindenki kibirja, meg en is pedig a fajdalom kuszobom nulla alatt van boven :)
kitartast es minden jot
puszi Betti es Bogus baba
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!