Angliaban hogy zajlik a szules?
En ugyan meg szules elott vagyok 31. het), de nekem a vedono legutobb azt mondta, ha nem fordul be a 34. hete, akkor eselyes a csaszar. Elso baba nalunk is.
Eddigi ismerosoknel nem volt uh, csak kitapogatjak a baba fekveset, uh-t egy baratnomnel, csak 8 ora vajudas es rengeteg verveszteseg utan voltak hajlandok hasznalni....es persze ki is derult, hogy nem jol fekszik a baba, igy csaszar lett, de elobb semmikepp nem neztek volba meg. Pedig kezdhettek volna azzal is.
Szivhangot neznek, orvos viszont csak vegszukseg eseten van. Gondolom azt hallottad, hogy lehet valasztani otthon szules, birth center es korhaz kozott. Az elizo keoo elonye a nyugis, csaladias kornyezet, hatranya, higy epit nem kerhetsz es orvosi ellatas sem feltetlenul azonnal van.
Merre laktok?
Nyugi, én is teljesen be vagyok parázva, bár próbálom azzal nyugtatni magam, hogy azok a ismerősök, akik itt is szültek és otthon is, mind azt mondják, hogy itt sokkal jobb volt.
Az a baj, hogy nekem a biztonság érzetemet nyirbálja, hogy itt nincs kétszer ugyanaz az arc, akivel találkoznék a terhesség alatt, a szülést meg teljesen más midwife-ok fogják levezetni, szóval mindenki csak a zöld dossziéból tájékozódik, de nem tudom, hogy tényleg elolvassák e... volt már rá példa, hogy nem igazán. Meg ha valami bajom van sem merek úgy kérdezni, mintha otthon lennék, ahol ugyanaz az orvosom van....szóval totál megértelek.
De nem igazán van más választásunk... végig kell csinálni.
Szia. Mindket gyermekem itt szuletett. Elsonel terhessegi cukrom lett,magzatviz problemaim voltak igy ugy dontott a midwifeom(cukros voltam mindig ugyanahoz mentem)hogy meginditjak a 38.heten . Pentek reggel bementunk,sajnos csak delutan 4kor kaptam szobat. Rogton nstre raktak,ejfelkor zselet kaptam(otthon oxitocin van),szombat reggel mar fajasokra keltem. Addig vartunk meg leesett a szivhangja,mikor burkot repesztettek este 7korul mar annyira leesett hogy azonnal altattak. Csaszarmetszes.
2nap mulva hazaengedtek.
20honappal kesobb....
Mivel az elso csaszar volt igy azonnal be kelett menjek ha a fajasok rendszeresek.
Hetfon kezdodtek a fajasok,delutan a nyakdugo egy resze tavozott. Nem volt rendszeres a fajas igy nem indultunk el. Kedd hajnalba hirtelen 5perces fajasaim lettek ugyhogy betaxiztunk a korhazba. Elotte be kell telefonalni.
Nstre raktak,gyenge fajasaim voltak,tobbszor megvizsgaltak,utolso vizsgalattal tavozott a nyakdugo maradeka is. Delutani visit soran meg mindig nem igazan indult be a dolog de mar baromir. fajt.
Hazaengedtek.
Aludni nem tudtam annyira fajt,setaltunk meg a ferjemmel,boltba mentem,naggyal jatszora. Majd csutortok hajnal 3kor elfolyt a viz,taxit hivtunk,beertunk fel 5korul. Azonnal szobat kaptam,mar rendesen nyitva voltam mire megvizsgaltak. Reggel 6:01kor megszuletett a fiam,itt nem vagnak,repedtem,majd egy oraig varrtak.
Meg aznap delutan otthon voltunk. Alig vartam hogy 3nap utan vegre aludhassak.
Egy rossz szavam nincs,mintha nem is korhazba lettem volna. Nagyon kedvesek ,segitokeszek. Engem nem zavart a mindig uj arc,a keves ultrahang sem.
Nezik a szivhangot,az nst vegig rajtad lesz ne aggodj.
Konnyu szulest kivanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!