Angliaba szules? Kinek mi a tapasztalata?
Arra vagyok kivancsi hogy adnak e erzestelenitot azt az epiduralis erzestelenito?
Gatmetszes.....vagy a hozza alasuk milyen?
Szoval minden erdekel :)
Itt elek angliaba es itt fogok szulni es sajnos meg mindig nagyonn idegen nekem minden szoval felek..
A valaszokat elore koszonom :)
Szia!
3 hónapja született a babám, még friss az élmény. Nem tudom hány hetes vagy, ha a terhesgondozásról is van kérdésed, nyugodtan írj.
Az, hogy milyen érzéstelenítést kaphatsz, az attól függ, hogy hol szülsz ( otthon, birth center, kórház). Itt nagyon gátvédelem pártiak, csak akkor vágnak, ha nagyon muszáj.
Leírom az én szülésem:
Chippenham-ben (kb 40 ezres város)lakom, itt nincs a kórházban szülészet, birth center van, ahol nincs orvos, csak szülésznő, ha komplikáció van át kell szállítani nagyobb kórházba. Választhatsz hogy hol akarsz szülni ezért én természetesen egyből a nagy kórházat választottam Bath-ban (kb 35-45 perc út), de vizsgálatokra Chippenham-be jártam.
40+3 hetesen szerdai napon reggel 9 körül kimentem az udvarra és éreztem, hogy folyik a víz. Nem folyt el egyszerre, folyamatosan folyt. Hívtam a párom, hogy folyik a víz jöjjön haza. Felhívtam a kórházat, hogy folyik a víz, közölték, hogy menjek be Chippenham-be hogy megerősítsék. Nem értettem, de bementem ahol megerősítették hogy bizony tényleg a víz folyik. Kérdezték vannak-e fájások, mondtam hogy még nincs semmi. Gondoltam hogy indulunk a kórházba, de közölték, hogy menjek haza, ha kezdődnek a fájások hívjam a kórházat, ha nem történik semmi, akkor péntek! reggel megindítják. Hazamentünk. Este arra lettem figyelmes, hogy nem mozog annyit mint szokott(mindig este 6-7 körül indult be). Vissza a birth centerbe, CTG, minden rendben, tényleg mozgott is akkor sokat. Vissza haza. Hajnali fél 3-kor fájásra ébredtem. Még nem ébresztettem a párom, néztem a telefonom és mértem. Kb 10 percesek voltak. Felébresztettem, együtt mértük. 8 perceseknél hívtam a kórházat hogy ez bizony már 8 percenként és eléggé fáj. Kérdezték még bírom-e otthon, mert csak akkor hívjam őket ha 5 percesek és legalább 1 percig tart. Fasza. Kb 20 percig bírtam és újra hívtam őket és hát hazudnom kellett, azt mondtam hogy 5 perces és egy percig tart. Ekkor a nő megkérdezte, hogy miért nem Chippenham-ben szülök, alacsony rizikós vagyok. Mondtam, hogy mert én kórházban szeretnék, mehetek már végre? Végre elindultunk, nem volt kellemes az út. Megérkeztünk, átöltöztem megvizsgáltak, 4 centi, megerősítették hogy aktív vajúdás van, átmehettem a szülőszobába. Az jó volt, csak én egy szobában saját WC és fürdő. Folyamatosan volt velem valaki, mindent leírtak ami történik még azt is mikor kimentem pisilni.Eleinte gázt kértem fájdalomcsillapításnak, később kaptam valami szurit is, az epidurálist el akartam kerülni, bár néha már nagyon eljátszottam a gondolattal. Egész jól tágultam, úgy gondoltuk dél körül meg lesz a baba, de aztán lelassult. Szinte végig feküdtem, rajtam volt a CTG mert nagyon sokat segített, hogy a párom nézte a fájásokat és szólt mikor csökkenni kezdett, tudtam, hogy mindjárt jobb lesz. Du 5 körül közölték hogy az utolsó 1 centi nem akar eltűnni, ezért kapok oxit. Azt hittem megzavarodok, onnantól vannak dolgok amire nem emlékszem, a párom mesélte el. 6-kor jöttek a toló fájások. 7-kor még semmi, már nagyon kész voltam. Jött egy doki, mondta hogy ad még fél órát, aztán vákum. Persze semmi nem történt a fél óra alatt, így vákummal született meg a kisfiam este 8-kor. Kiderült, hogy megfordult, és arccal fölfelé volt és a feje is kifordult, azért nem jött lejjebb, segítség nélkül nem is tudott volna kibújni. Mérges voltam, mert ha lett volna UH a terhesség végén (itt ugye 20 hetesen van az utolsó) akkor lehet hogy látták volna hogy nem jól fekszik és nem kínlódunk ennyit. Az lett a vége, hogy lekerült az intenzívre, mert kihűlt és leesett a cukra. 4 napig volt ott, valami cukros lötyit kapott infúziónk keresztül, 4 óránként mérték a cukrát. Végül rendbejött, 5 nap után hazajöhettünk. Mikor beszéltem egy otthoni orvossal azt mondta, hogy ez mind elkerülhető lett volna, túl sokáig hagytak/hagyták kínlódni, legkésőbb délben meg kellett volna születnie.
Szerencsére minden rendben van vele most múlt 3 hónapos.
Mindezek ellenére mégsincs nagyon rossz érzés bennem, kb fél év múlva megpróbálunk összehozni egy kistesót, de akkor tuti elmegyek a végén egy magán UH-ra, nem érdekel hogy drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!