Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés? Kicsit csalódott...

Apás szülés? Kicsit csalódott vagyok.

Figyelt kérdés
A férjemmel már régen is beszélgettünk a gyerekvállalással kapcsolatos dolgokról, és előjött az apás szülés. Meglepetésemre azt mondta, hogy ő aztán be nem megy oda. Gondoltam, ha terhes leszek, majd megváltozik a véleménye. Hát, tévedtem. Ugyanúgy esze ágában sincs bejönni a szülésre. Hiába magyaráztam neki, hogy nem kell odanéznie, akkor sem. Próbáltam kompromisszumos megoldásként feldobni, hogy legalább a vajúdásnál legyen velem, arra se nagyon hajlik, mert az meg "hogy néz ki", hogy a kitolásnál kimegy. Gondolom gyávának érezné magát. Viszont azzal nem tudok mit csinálni, hogy iszonyú csalódott vagyok, úgy érzem, hogy teljesen magamra hagy. Nekem nincs választási lehetőségem, végig kell csinálnom, ő meg a kezemet se hajlandó fogni közben. Természetesen nem akarok erőszakos lenni, elfogadtam a döntését, de ez nem segít a csalódottságomon. Más is volt így?
2014. jan. 30. 17:06
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
45%
Eredetileg az én férjem se nagyon akart bejönni. A barátnőm nem sokkal korábban szült, az ő férje bent volt és ő első kézből mesélte el a tapasztalatait az én férjemnek, többek között hogy élete legnagyobb élménye volt. Én is szerettem volna ha bent van, így végül rászánta magát, a másodiknál és a harmadiknál pedig már nem is volt kérdéses, sose bánta meg. Részemről semmilyen indokot nem tudok elfogadni arra hogy a férj miért ne legyen bent, a gyávaságon kívül.
2014. jan. 30. 17:36
 12/40 A kérdező kommentje:
Tényleg nem erőltetem, szóba se hoztam azóta, nem említettem neki egyszer sem. Csak nagyon bánt, de ez van. Megértem az indokát, hogy úgy érzi, nem tenne jót a kapcsolatunknak, ha látna szülni, de a vajúdásnál attól még ott lehetne, akkor nem lát semmi csúnyát. De mindegy, úgysem tudok ezzel mit csinálni.
2014. jan. 30. 17:37
 13/40 anonim ***** válasza:
19%

Majd ha ott lesz az idő begy veled!

Akkor annyira pörögnek majd az események, hogy magával sodorják, s egyszer csak majd ott találja magát melletted:)

Ha kérdezik ott szülésnél Apás szúlés lesz, rá vágod igen, s onnét már nincs vissza út:)

2014. jan. 30. 17:41
 14/40 anonim ***** válasza:
78%
Az én párom ugyanilyen, de engem ez egy cseppet sem zavar, mert én sem szeretném, ha bejönne. Ne lásson ott és akkor abban a helyzetben. Oké, mindent közösen kell megélni és a többi, de szerintem meg inkább ne. Az első fiammal nővérem volt bent velem, tökéletes volt mert tudta mit kell csinálni. Most is ő lesz bent.
2014. jan. 30. 17:53
 15/40 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolso, jot mosolyogtam, elkepzeltem a szitut :)

Elhiszem, hogy bant, aterzem a helyzetedet. Mi meg nem tartunk ott, de en is igy vagyok ahogy te. Persze mindenki azt mondja, mi volt regen, de most mar szerencsere megadatik a lehetoseg, hogy apukak is reszt vegyenek gyermekuk szuleteseben. Olyan jo erzes, hogy nincs egyedul az ember, van akire szamithat, es ezt a csodas elmenyt megoszthatja azzal az emberrel akit a vilagon a legjobban szerert. En azt mondom, hagyd egy kicsit, hagy emesztje a helyzetet, aztan beszelj vele, hogy ez neked milyen fontos, hogy mikozben vajudsz, ott legyen veled. Probalj meg kompromisszumot kotni vele, hogy jojjon be, de mindig nyitva van az ajto, es barmikor kimehet, ne erezze azt, hogy ra van eroltetve, csak adjon neked is es maganak is egy eselyt, es probald meg vele megertetni, hogy senki nem fogja az miatt gyavanak nezni meg te sem , ha a kitolasi szakasznal nem lesz bent, sot akkor sem ha elobb kimegy.

2014. jan. 30. 17:57
 16/40 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok, a kedves 13/ra gondoltam. Nem lattam, hogy azota irt mar valaki.
2014. jan. 30. 17:58
 17/40 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ez az amibe a nőnek nem szabad beleszólni, ha beakar menjen ha nem akkor meg ne, ez ő érzi.
2014. jan. 30. 18:01
 18/40 anonim ***** válasza:
73%

"Majd ha ott lesz az idő begy veled!

Akkor annyira pörögnek majd az események, hogy magával sodorják, s egyszer csak majd ott találja magát melletted:)

Persze biztasd is, hogy beleélje magát had csalódjon még nagyobbat kérdező.

"Ha kérdezik ott szülésnél Apás szúlés lesz, rá vágod igen, s onnét már nincs vissza út:)""

Már miért ne lenne, nem óvodás egy felnőtt emberről beszélünk könyörgöm.

2014. jan. 30. 18:03
 19/40 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem meg még jogod sincs csalódottnak lenned. Ő a terhesség elején megmondta, hogy nem szeretne bemenni, azt meg csak tudtad, hogy szülni biológiailag csak a nő tud.

Szóval pontosan tudatában voltál terhesség elején is ennek, akkor most terhesen mégis milyen jogon sértődsz meg rajta.

2014. jan. 30. 18:09
 20/40 A kérdező kommentje:

18-as, aranyos vagy, tényleg, de nem élem bele magam, igazából kb. kizártnak tartom, hogy meggondolná magát :(

Csőbe húzni és belekényszeríteni pedig eszemben sincs, nehogy tényleg a házasságunk lássa kárát. Majd szülök anyuval vagy apuval, ő meg utólag talán sajnálhatja, hogy lemaradt.

2014. jan. 30. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!