Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés? Kicsit csalódott...

Apás szülés? Kicsit csalódott vagyok.

Figyelt kérdés
A férjemmel már régen is beszélgettünk a gyerekvállalással kapcsolatos dolgokról, és előjött az apás szülés. Meglepetésemre azt mondta, hogy ő aztán be nem megy oda. Gondoltam, ha terhes leszek, majd megváltozik a véleménye. Hát, tévedtem. Ugyanúgy esze ágában sincs bejönni a szülésre. Hiába magyaráztam neki, hogy nem kell odanéznie, akkor sem. Próbáltam kompromisszumos megoldásként feldobni, hogy legalább a vajúdásnál legyen velem, arra se nagyon hajlik, mert az meg "hogy néz ki", hogy a kitolásnál kimegy. Gondolom gyávának érezné magát. Viszont azzal nem tudok mit csinálni, hogy iszonyú csalódott vagyok, úgy érzem, hogy teljesen magamra hagy. Nekem nincs választási lehetőségem, végig kell csinálnom, ő meg a kezemet se hajlandó fogni közben. Természetesen nem akarok erőszakos lenni, elfogadtam a döntését, de ez nem segít a csalódottságomon. Más is volt így?
2014. jan. 30. 17:06
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
49%
Ezt erőltetni nem lehet, de teljesen megértem, hogy csalódott vagy. Nekem is nagyon rosszul esett volna, ha azokban az órákban magamra hagy. Szerintem azért mond el neki, hogy ez rosszul esik neked és hogy miért, mert nem jó, ha ezt nem beszélitek meg. Hívd be anyukádat, ő biztosan szívesen bemegy veled.
2014. jan. 30. 17:11
 2/40 anonim ***** válasza:
74%

Én őszinte leszek! Anno mi is ezt terveztük a férjemmel, aztán végül is sajnos császár lett a vége! DE! Nálunk én soha nem hoztam fel,hogy szeretném,ha bent lenne. Úgy voltam vele,hogy ha fene,fenét eszik is, a szülés az én dolgom, és kizárólag az ő döntése kell,hogy legyen,hogy bejön-e!

Én azzal sem értek egyet, amikor valaki azzal jön, hogy "ha már ebben sem számíthatok rá, akkor miben"!

Az én anyukám, anyósom is úgy szülte meg a gyerekeit, hogy nem volt bent apuka. Akkor ez még nem volt ilyen felkapott! Mégsem mentek tönkre a házasságok, sőt, tisztelik, szeretik egymást a mai napig.

2014. jan. 30. 17:13
 3/40 anonim ***** válasza:
82%
Én nem, de a barátnőm igen. Nagyon szoros a kapcsolata az anyukájával, ő volt bent. megértem, h csalódott vagy, de értékeld az őszinteségét. ha ilyen ellenérzés van benne, azt komolyan kell venni... Nem biztos, h jól sülne el, ha ezek után csak miattad bemenne. Bár, ilyesmit is láttam már és happy end volt :)
2014. jan. 30. 17:16
 4/40 A kérdező kommentje:

Próbáltam neki elmondani, nem használt, azt mondta, ha olyat lát, amit nem akar, szerinte nem tenne jót a kapcsolatunknak és a szexuális életünknek. Nyilván nem erőltetem, azt nem tehetem meg, de arról nem tehetek, hogy csalódtam benne. Tudom, hogy régen senki nem szült apával, de akkor nem is lehetett, ez más helyzet. Nyilván meg tudom csinálni nélküle is, csak rosszul esik.

Anyukám bejönne, sőt, még apukám is felajánlotta, mert nálam is bent volt, nagyon jó a viszonyunk, neki nem gond (nekem sem). De azért ez mégsem ugyanaz.

2014. jan. 30. 17:17
 5/40 anonim ***** válasza:
70%
Az én férjem sem volt hajlandó bejönni, most várjuk a második babát és most is kijelentette, hogy nem jön be. Nem haragszom rá ezért. Én Anyukámmal szültem a kislányom, remélem, most is be tud jönni velem. Nem haragszok a férjemre, én sem szívesen néznék végig egy szülést, tökmindegy, hogy ki szül.
2014. jan. 30. 17:18
 6/40 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem örülj, hogy nem akar bent lenni. Oké, hogy nem fogja a vaginádat nézni, de simán előfordul, hogy bekakilsz, lehet nem látja de hallja, érzi. Engem zavarna, ha bent lenne, sajnos nálunk viszont erőlteti...

Hívd be inkább valamelyik barátnődet!

2014. jan. 30. 17:23
 7/40 anonim ***** válasza:
70%

Megértem, h csalódott vagy, de a párod így döntött, ne akard rábeszélni, mert ha enged a nyomásnak, lehet rosszul sül el a dolog. Menjen be veled anyukád, barátnős, ő is tarja benned a lelket, még ha nem is ua, mh a férjed lenne bent.

Én tavaly szültem, párom bejött, de utólag mondta, h pár dolgot kihagyott volna.

Van, amelyik férfinak nem való a dolog és ha a párod még ki is mondja, h után lehet nem lenne OK pl a szexuális életetek, akkor meg végképp hanyagold a témát.

Kben meg egyet értek az 5-össel, én sem néznék végig egy szülést. :/ :/

2014. jan. 30. 17:23
 8/40 anonim ***** válasza:
61%
Nalunk en tiltottam ki, ilyen helyzetben ne làsson, règen sem voltkbent a fèrjek nekem ez a termeszetes. Na nàlunk õ a csalódott próbàl èrvelni de ha nekem lelkileg nem fèr bele nincs èrtelme erõltetni. Szerintem te is fogadd el a helyzetet.
2014. jan. 30. 17:24
 9/40 anonim ***** válasza:
82%
1. vagyok. Én is azt gondolom, hogy nem szabad erőltetni, ha ennyire nem akarja, de én a magam részéről a férjem bármilyen műtétjére bemennék, ha ezzel neki azt könnyebbé tehetném. Ezt csak arra írom, hogy valaki végig nézne-e egy szülést vagy sem. Más egy idegen és más a férjed/feleséged szerintem.
2014. jan. 30. 17:29
 10/40 anonim ***** válasza:
73%

"azt mondta, ha olyat lát, amit nem akar, szerinte nem tenne jót a kapcsolatunknak és a szexuális életünknek"

Próbáld megérteni- teljesen igaza van, az érzését mondja el és ha így érzi NAGYON ROSSZ LENNE.

És nem arról van szó, hogy "magadra hagy", ez hülyeség.

2014. jan. 30. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!