Anyukák ti hogy emlékeztek vissza a placenta megszülésére?
uhh...
Nekem a harmadik szülésnél a köldökzsinór robbant szét. A függönyöket vitték is mosni utána :/ Valamiért dupla köldökzsinór volt, lehet hogy ikrek lettek volna.
De fura! Kétszer szültem, de mindkétszer csak kicsusszant. Észre sem vettem, csak kérdezte a szülésznő, hogy megnézem-e. Érdekes volt, megmutogatta, elmondta minek mi a szerepe.
Nem gondoltam, hogy ez fájdalommal is járhat. Nekem a varrás volt iszonyú, pedig alig volt vágás. Azt viszont hallottam, hogy sokan abból nem éreztek semmit.
Első szülésnél, amíg elvitték a fiamat fürdetni, mérni, a doki kicsit "hullámoztatta a hasamat, majd a placenta, mint valami nagy mennyiségű massza, kicsúszott belőlem.
Második szülésnél másik orvos , erőteljesen, fájdalmasan dögönyözte a hasamat, közben húzta a köldökzsinórt.Erőszakosnak tűnt, a csillagokat láttam. Hogy ennek köszönhető, vagy sem, de 10 nappal szülés után belázasodtam, begörcsöltem és szültem egy bomlófélben lévő , diónyi lepénydarabot.
Nekem csak annyi volt hogy a doki lassan húzta kifelé a köldökzsinórt, és így kihúzta a lepényt. Semmit nem éreztem belőle és nyomnom sem kellett.
Nem volt benne semmi negatív.
Kétszer szültem. Most várom a 3.babámat.
Mind a kétszer (más-más orvosnál) türelmetlenek voltak, húzták a lepényt a köldökzsinórnál fogva és természetesen mind a kétszer belémszakadt a lepény és ott altatás nélkül kikaparták a méhemet.
Senkinek nem kívánom azt az érzést!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!