Szülés után mit csinálnak a placentával?
Van olyan ország, ahol megeszik. 1 év talán volt is róla cikk, hogy az újdonsült anyukákkal elfogyasztják a saját placentájukat. Már fogalmam sincs miért, talán a tej miatt.. de tényleg nem tudom.
Az enyém ment a "kukába". Sürgősségi császárral született a lányom, az orvosoknak nem volt idejük rakosgatni a "dolgaimat" ide - oda.
Valaki elkéri otthoni fogyasztásra. Állítólag megsütik, vagy kiszárítják sütőben, naponta kis darabokat esznek belőle.
Aki a kórházban hagyja, azt elégetik, megsemmisítik.
Az állatok közül sokan megeszik, pl. a zebrák biztosan, erről olvastam egy cikket. A benne lévő vitaminok miatt. Az anya maga rágja ketté a köldökzsinórt. (Mert hogy a vadon élő állatoknál nincs "személyzet", aki megcsinálna mindent, egyedül szülnek az állatok)
Szóval nem tartom furcsának, hogy pl. a természeti népek megegyék, itt a civilizációban ez már elég furcsának tűnik, én nem hallottam olyanról, aki haza vitte volna, minden esetre el tudom képzelni.
Engem is taszít az ügy.
Igen, gyógyszeripar szokott kérni belőle, mert rengeteg vitamint tartalmaz, olyan mint egy "élő" vitamindoboz, annak összes vitaminjával, ásványi anyagával. És igten, sok vadon élő állat megeszi, legalábbis az emlősök közül, ahol van placenta.
És arról is hallottam, h vannak akik megeszik, ugyancsak a nagyon magas vitamintartalma miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!