Volt-e köztetek akinél PCOS-esen (és/vagy inzulinrezisztenciával) terhességi toxémiája, vagy HELLP-je alakult ki? Több terhesség esetén hogyan alakult a terhesség és a szülés? Szedtetek valamilyen gyógyszereket pl. Merckformint?
Nekem is ir-m van (volt), nekem a 12. Hetig kellett szednem merckformint. Egyebkent gdm-m is lett, mar ekkor, 13 hetesen. Vegigdietaztam a terhesseget, inzulin nem kellett, toxemiam olyannyira nem volt, hogy pl a vernykmasomnal orultem, ha a 100/60-at elertem. Tul is hordtam. Masodik babaval, amikor meg csak terveztuk es neztuk a tetheleses vercukrot jobb lett az eredmenyem, mint valaha. Annyira enyhe ir volt, hogy csak az elozmenyek miatt javasolt volna a doki gyogyszert, de amire megjott az eredmeny, mar terhes is voltam :) igy nem kezdtem el szedni, mert nem lett volna ertelme. Es masodjara gd se lett, ugyhogy cukor oldalrol tok nyugis terhessegem lett. Toxemiarol meg nem tudok nyilatkozni, de a 39 heten vagyok, vernyomasom tok normalis, se feherje se semmi, se nagy vizesedes, szoval nem hinnem, hogy az utolso 1-2 heten beutne a krach :) de nem kiabalom el.
Akinek a barati korben volt toxemiaja (es hellp is) senkinek nem lett a masodik terhessegenel! Szoval tenyleg minden terhesseg mas.
Köszi! És gratulálok!!! Igen eleve mondják, hogy 2 féle toxémia van. Az egyik immunológiai okból jön létre és az második terhességnél nem szokott mert "megszokja" a terhességet a szervezet.
A másik meglévő alapbetegségre épül rá mint vese,máj,cuor, vagy magas vérnyomás betegség.. Nekem "csak" IR-em van és PCOS..de mégis előjött. Sokat adnék érte ha nem jönne elő újra. Rossz a toxémia mert tüneti kezelés van csak rá elméletileg, és ha elfajul a dolog csak az segít anyának-babának ha azonnal császároznak bármelyik terhességi hétben vagy is. Így nem kiszámítható a terhesség kimenetele. Azt esetleg tudod, hogy az ismerőseidnél akiknél jelentkezett a toxémia vagy hellp hányan PCOS-esek? És terhesség alatt szedtek-e rá valamit akár metet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!