Miért kell, illetve jó vajúdni még akkor is, ha a vége császár lesz?

14:38!
Te biztos nem császárral szültél. Én a tolófájások végén, sok-sok óra fájdalomcsillapítás nélküli vajúdás végén kényszerültem császárra. Hidd el nekem, ezerszer rosszabb és igenis szülés!!!!!!!!!!
Ha még egyszer lehetne, akkor azt kérném hogy vajúdjak inkább mégegyszer, de császár ne legyen. Napokig alig bírtam lábra állni, mindenem fájt szó szerint.És ez a császáros nők 90%nak sokkal jobban fáj, mint a vajúdás. Úgyhogy légyszi ne tedd "-be, hanem inkább örülj annak, ha neked sikerült enélkül.
semmi rosszindulat, csak szerettem volna ezt leírni.

kedves "német" kismama! képzeld, én Pécsett szültem, és sokkal szebb környezetben, mint amilyet te leírtál! ja, és ez sem magánkórház, hanem sima egyszerű szülészet (női klinika)! külön szobában szül mindenki, abban a szobában, ahol te szülsz, csak a férjed, az orvos és a szülésznő van, senki más! és itt is a szülő nő mondja meg, hogy hogyan szertne szülni: alternatív módon, kádban, ágyban, szülőszékben stb...
mindez teljesen ingyen, TB alapon megy! úgyhogy te csak nyald továbbra is a németeid seggét! és tagadd le, hogy magyar vagy, mert ez nekünk szégyen! jó, hogy elhúztál innen!

Ja igen és Fehérváron meg képzeld a szülőszobák különféle színűek és választhatsz is ha akarsz. Nem kell lilát bámulnod ha utálod a lilát. És a CTG-n pedig feküdni is lehet mert van ágy és bőrfotel is. Azt is választhatsz ahogy neked kényelmes.
És nem magánbetegként, hanem sima állami biztosítással. És a szülőszobákhoz van fürdőszoba, és itt is választhatsz sok mindent.
Persze én nem válogattam, hanem csináltam amit az orvos javasolt, mivel úgy gondoltam gondolom Ő azért van ott és ezért mentem hozzá és kórházba szülni. Nagyobb hülyeséget el sem tudok képzelni mint amikor a kismama mondja meg akar e gátmetszést, oxitocint, vajúdni stb.

Nem értem miért kell a német kismamit bántani. Leírta a véleményét és kész. Lehet, hogy vannak itthon is igényes kórházak, de sajnos nem ez az átlagosan jellemző.
Nem a kismamit kell bántani.Jogosan mondhatná akkor ő is, hogy akkor ti meg maradjatok a megkenhető orvosaitoknál és dolgozzatok tovább 65e ft-ért....

En angliaban fogok szulni.
Magarorszagon minden maskeppen megy mint itt.
Sokkal jobban foglalkoznak a magyar kismamakkal mint az itteniekkel.
2 uh-n es 2 vervetelen kivul tesznek a fejedre.A 20. het utan a vedonod meghallgatja idonkent (3-4 hetente) a babad szivhangjat es ennyi.
A szulesnel igaz fejlettebb a dolog(kulon szoba medence meg minden), de a korhazi ellatas azert nem tokeletes.
Ha reggel szulsz meg aznap kitesznek, ha delutan akkor meg masnap reggel.(legalabbis ebben a varosban ahol elek).
Mindenki szidja a mgyar egeszsegugyet, de nem biztos, hogy mindenben olyan rossz.
A magyarok nagyresze megy haza kezelteti magat ha valami komolyabb baja van (mar egy fogfajas is ide tartozik).
Itt azt valaszthatod meg, hogy fekve vagy medenceben vagy hogyan szeretnel szulni.Gatmeccest sem nagyon szeretnek csinalni, csaszart meg plane nem.
Akar 2-3 napig is vajudhatsz, amire megcsaszaroznak.
En nem nagyon szeretnem ha csaszaroznanak, de ha szukseges nyilvan nem fogok ellenkezni.
Es szerintem az a normalis ha a doki donti el, hogy szukseg van-e a beavatkozasra vagy sem.
Nyilvan nem azert van a vajudas, mert a dokik szenvedtetni akarnak minket, hanem az a termeszetes folyamat.
Rohadt modon faj, de a vegeredmeny a lenyeg.
Ez is csak egy velemeny persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!