Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy élted meg? Aki hüvelyi...

Hogy élted meg? Aki hüvelyi szülésre készült, és a vége császár lett. Vagy aki császárt akart (ez biztos ritkább), de mégsem került rá sor.

Figyelt kérdés
2011. febr. 21. 21:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezelőtt jópár évvel tartotta magát az az elmélet, hogy csakis a hüvelyi szülés a normál szülés, és az az "igazi" anyaság ha azt átéli vki.

Igazából elfelejtették, hogy már maga a 9 hónap a csoda, és a szülés csak egy záró akkord. Továbbá belebeszélték az anyukákba, hogy császár után felejtsék el a szoptatást, mert nem lesz tejük.

Igazság szerint ez csakis agyban dől el, mivel a tejtermelés akkor indul el teljes kapacitással amikor "megszületik" a placenta. Hogy leválik-e vagy műtéti úton veszik ki, az tulképp mindegy.

Szóval a császáros szülés nem egy olyan szituáció, hogy "szégyelleni" kellene. Azért kerülik inkább a mai orvosok, mert nagyműtétnek számít, és több lehet a komplikáció. (annak ellenére hogy pont egyes komplikációk kivédését,- pl. baba beakadása- szolgálja)

2011. febr. 21. 22:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én nem reagáltam túl. Jó sokat vajúdtam, aztán nem fordult be a szülőcsatornába a baba, igy lett császár. Mivel nem volt más megoldás ott és akkor, nem agyaltam rajta, csak szülessen meg egészségesen a kisfiam. Utólag sem sajnálom, lényeg, ő rendben van, szopni is tudott, tej is volt. Arra szoktam gondolni, hogy 100 éve még akár bele is halhattunk volna mindketten, hálás vagyok az orvostudománynak.
2011. febr. 21. 22:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálam az első simának indult,majd közel 20 ora szenvedés után lett császár ami nekem felüdülés volt az áttélt 20 ora szenvedés utánmásodiknál már imádkoztam,hogy császár legyen.Nálam semmivel nem volt rosszabb söt az is fáj csak utánna.Nem attol lesz valaki anya,hogy megszüli a gyerekét.Nem mindegy ne legyen baja és a többi kit érdekel
2011. febr. 21. 22:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én már korábban tudtam, hogy császáros leszek a szemem miatt, aztán pedig kiderült a szülésnél, hogy csomó volt a köldökzsinóron, szóval a Jóisten "elintézte" nekünk, hogy biztos ne húzódhasson meg vajúdással, kitolással,stb. Egyáltalán nem bánom. Ismerek olyat, aki könyörgött, hogy császározzák meg, mert nem tudja megszülni a gyereket, nem tették, a vége az lett, hogy fogyatékos lett a gyerek az oxigénhiány miatt. Az a lényeg, hogy a gyerek egészséges legyen, a többi nem érdekes.
2011. febr. 21. 22:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én hüvelyi szülésre készültem, és rettegtem attól, hogy megműtsenek. Aztán a 36 hetes uh-n a doki közölte, hogy faros a drágám, és igen nagy babának ígérkezik. Na onnantól kezdve attól rettegtem, nehogy hüvelyi úton kelljen megszülnöm a fiamat.
2011. febr. 21. 22:43
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Sürgősségi császár lett - okkal.

Semmivel sem érzem magam kevésbé anyának. Akkor se viselt meg, cseppet sem.

Szerintem egy egészséges baba minden körülmények között fontosabb, mint egy "természetes" úton történő szülés.

2011. febr. 21. 23:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia4 Nekem a 30. héttől vált biztossá, hogy nem szülhetek hüvelyi úton8 nem részletezném, elég komoly a gond, sajna több baba nem is lehet). kórházi megfigyelés, progis császár. Voltak beszólások, de mára már nem érdekel.
2011. febr. 21. 23:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Sürgősségi császárral szültem, és tudtam, hogy a baba élete múlik rajta! Jó pár hónapig nem tudtam megemészteni, hogy nem tudtam szülni rendesen! Ennek már 3 éve! Most már úgy gondolom, hogy semmivel se szeretném jobban a lányomat mint amennyire most szeretem!
2011. febr. 21. 23:27
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Sima szülésre készültem, azt gondoltam Mit nekem a második bébim, az elsőt is ripsz ropsz megszültem, komolyan, végigaludtam a vajúdást. Aztán a másodiknál rendesen visszanyalt a fagyi. :-)

18 óra vajúdás, 2 oxitocin infúzió után a doki este fél kilenckor azt mondta, talán elkezdett puhulni a méhszáj (1 ujjnyira tágultam a majd húsz óra alatt) na akkor ragadtam meg az inget a nyakán, és finoman közöltem, hogy azonnal szedje ki!A műtét alatt ketten alig bírták el a kis drágát, 4010 grammal 56 cm-el született. Ja, és amikor beadták az epidurált mondtam, hogy qva jó ez a szer, vinnék haza is. Persze mindenki röhögött.

Nem éltem meg kudarcként egyáltalán. Sőt. Büszke voltam, hogy kibírtam. Az orvos utána mondta, hogy ő lepődött volna meg a legjobban, ha simán szülök.

2011. febr. 21. 23:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Én 53órát vajúdtam,és amikor azt mondták,hogy meg kell császározni,akkor megváltásnak éreztem!Valószínüleg a második babát is császárral kell szülnöm,nem tudom,hogy most ennek örüljek vagy ne...
2011. febr. 22. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!