Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az ilyen ha szuleszno tanonc...

Az ilyen ha szuleszno tanonc ker csaszart? ( en)

Figyelt kérdés

Harmad eves szuleszno vagyok a Semmelweisen tanulok. 3 honapos kismama vagyok es szeretnek ugy szulni csaszarral, hogy beindul a szules es csaszaroznak. A problemam ott kezdodott, hogy 20 evesen elmentem nogyogyaszati vizsgalatra. Mar a vizsgalat eleje is nagyon fajt, de amikor rakszurest csinalt az orvos olyan erzes volt mintha kiszakitotta volna az egesz huvely koruli reszt, ugy orditottam mint a nok vajudaskor az orvos meg uvoltott velem. 3 hetig menstruacio szeru verzesem volt utana. Elotte is volt ilyen vizsgalatom de azokat kellemetlennek se mondanam nemhogy ilyen fajdalmasak. Annyira megviselt a dolog hogy a vizsgalat utani szexualis kapcsolatom 23 evesen volt a mostani parommal, addig nem ment, olyan szaraz voltam minden probalkozasnal mint a sivatag. Tehat 3 evig nem szexeltem mert mindig az az eset jutott eszembe. Azota sem birom a nogyogyaszati dolgokat, ha tudom hogy penteken nogyogyaszati vizsgalatom lesz hetfotol a hasmenesem van.

A sort fintora hogy imadom a munkam tisztelem es becsulom azokat a noket akik merik vallalni hogy masok " turkalhassanak " bennuk. Felek attol ha nem lenne egyszeru szules megint rossz elmeny maradna., es megszunne a hazas eletem stb...

Nektek mi a velemenyetek?

2013. dec. 2. 13:26
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocsi , a kerdes ugy szolt volna hogy " az milyen " csak telefonrol vagyok.
2013. dec. 2. 13:28
 2/7 anonim ***** válasza:
szerintem neked szükséged szakmai segítségre. Azt, hogy ezt a kezelőorvosod vagy egy nőgyógyász tudja e nyújtani nem tudom. Viszont mindenképp készülj fel a szülésedre. Mert attól, hoögy ha most esetleg megcsászároznak, sem fog elmúlni ez a trauma
2013. dec. 2. 13:28
 3/7 anonim ***** válasza:

sürgősen keress fel egy pszichológust, hátha sikerül a szülésig eredményt elérnie

nekem fura az is, hogy ilyen előzménnyel ezt a szakot választottad

2013. dec. 2. 13:30
 4/7 A kérdező kommentje:
A szakma akkor tetszett meg amikor anyu szulesenel bent lehettem, feltesom szuletett. Onnantol kezdve mindent tudni akartam a babakrol, szulesrol. Az a szerencsem hogy a ferjem megerto, neki elmondhattam hogy mi tortent, elkezdtunk a szexel probalkozni, 2-3 honap utan kezdtem el nedvesedni ugy ahogy kell.
2013. dec. 2. 13:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem elsődlgesen egy támogató szakemberre lenne szükséged. Ettől függetlenül semmi gond, ha nem akarsz természetes úton szülni,de ezt a gátat fle kell oldani benned, mert a terhesség alatt is lesznek vizsgálatok. Van egy barátnőm, akivel erőszakoskodtak fiatal korában, ő azért nem akart szülni természetes úton, de nagyon kedves dokt talált az Isvánban, aki végül annyira segített neki, hogy simán szült, igaz, dúlát is foadott, az is sokat számít, h legyen melletted valaki :)
2013. dec. 2. 14:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Én pszichiáterként azt javaslom, hogy próbálj mielőbb pszichoterápiába menni ezzel a problémáddal, egy jó terapeutával szerintem a szülésig feldolgozható a dolog. Ha nem, akkor a pszichés problémára tekintettel kérhetsz császárt (azt hiszem, pszichiáter szakorvos javaslata alapján), de azt te is tudod, hogy ha van rá lehetőség, a természetes szülés jobb, úgyhogy adj egy esélyt.
2013. dec. 3. 23:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Megértelek, nekem szülés után esik nehezemre most ismét egy dokit felkeresni. Én is szenvedtem egy sérülést sajnos, de dolgozom rajta, hogy el tudjak menni megnézetni. Nálam is volt sikítás, azóta meg szexuális problémák a sérülés miatt fáj sajnos. Ami fontos, hogy van megoldás! :) Szerencsére nem csak nőgyógyászok foglalkoznak ilyesmivel. Ha kórházban szeretnél szülni, akkor is érdemes lenne szerintem felkeresned őket: [link] Ők az Életfa bábapraxis és Lukács Judit mentáhigiénés szakember is. Nagyon kedvesek és meg fognak próbálni neked segíteni, biztos vagyok benne! Akkor is, ha tényleg császárt szeretnél! Tudom, hogy az iskolában esetleg nem állnak túl pozitívan az otthonszüléses bábákhoz, de kérlek nézd meg a képesításeiket! Rengeteg tapasztalatuk van, és empátiában messze felülmúlják a hagyományos ellátásban dolgozók nagy részét! Szerintem az esetedhez hasonló dolkokkal is találkoztak már, hiszen sok nő pont az egészségügyben elszenvedett erőszakos bánásmód miatt fordul az otthonszülés felé. Nagyon sok szerencsét kívánok neked és kérlek, ha teheted írd meg priviben, hogy hogy alakult a sorsod, sikerült-e velük beszélni?
2013. dec. 5. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!