Van itt olyan anyuka akinek szülés után a picijét be vitték hozzá és neki kellett ellátni míg haza nem engedték a kórházból?
Szia! Nálunk így volt:
Első éjszakát mindenképpen bent tölti a baba (sima szülésnél is), másnap reggel kapod meg, ha az állapotod is megengedi. Kellett vinni pelust, popsikrémet, törlőkendőt, ruhát csak ha akartál. Minden nap reggel 3/4 7-től 10ig, és este 3/4 19-től 22-ig be kellett adni, különben velem volt. Aki akarta estére beadhatta.
Én császáros voltam, délben szültem, másnap reggel simán el tudtam látni.
Nálunk 0-24 rooming inn van. Este 6-kor megszületett a pici, 8-kor áttoltak a gyermekágyra. Az első pelusozást megcsinálták, utána már nekem kellett. Szerintem sokkal jobb volt ez így, mintha elvitték volna. Előszöris, szülés után nem tudtam aludni, így tökmindegy volt, hogy a babát nézegetem-e, vagy a plafont. Miután megszületett, 1 kerek napig meg sem nyikkant, gyakorlatilag 24 órát aludt. A következő éjszaka volt macerásabb, de nem is a pelusozás miatt, hanem egyfolytában mellettem akart lenni, vagy éhes volt, nem tudom, de majdhogynem egész éjjel cicin volt. A 3. éjszakán már semmi gond nem volt.
Ha belegondolsz, nyilván fárasztó szülés után ellátni egy babát. De zuhanyozni, WC-re, enni, úgyis ki kell menni. A pelusozás, és szoptatás már nem nagy dolog ezek mellett. Talán az volt nehéz, hogy másnapra még nem tudtam megfogni biztos kézzel a babát, mert a fáradtságtól még remegett a karom.
Tejem már másnap volt, gondolom ebben nagy szerepe volt annak, hogy gyakran tettem mellre, nem 3 óránként. Nálunk nem volt semmi hátránya a rooming inn-nek, 2 ágyas szobában voltunk, a szobatársam babája is csendes volt. Ha valamelyikünknek dolga volt, addig a másik figyelt a babára. Nem örültem még annak sem, mikor fürdetni vitték a babát. Rossz lett volna órákig nélkülözni.
Pèterfy idèn februàr (Bp), csàszàrral szültem este 9 kórül kerültem korterembe...ugy volt, hogy első este nem kapom meg a babàt...de a kicsim egyre hangosabban jelezte, hogy anyàt akarja.
borzasztò volt, fordulni is alig birtam, nemhogy szopiztatni de a lànyom ügyes volt ès megoldotta.....hihetetlen erőt adott az, hogy szüksége van ràm...azòta is igy van, érte nincs lehetetlen...
ne aggòdj, nehèz lesz fàradt leszel de mindig kapsz uj erőt...:-)
Székesfehérváron szültem kétszer. Első babámat du. 4 órakor szültem, miután kivittek osztályra, rá fél órára hozták is a babám, de éjszakára bevihettem, ha akartam pihenni. Egyébként végig velem volt, ha látogatók jöttek vagy vizsgálatra kellett menjek, akkor vittem be a csecsemő megfigyelőbe.
2. babámat éjfél előtt pár perccel szültem, őt csal reggel hozták be hozzám, de olyan fáradt voltam, hogy már szinte a szülőágyon aludtam szülés után. Érdekes mód, az első szülésem nagyon könnyű volt, de a második nagyon megviselt.
3 db pelenkát adtak, a többit nekem kellett vinni. Ruhát a kórház adott, de textilpelenkát nekem kellett vinni a baba feje alá. Illetve vittem még kis sapit és kesztyűt, nehogy összekarmolja az arcát. Mivel velem voltak végig, kivéve az első éjszakát, akkor szoptattam, amikor akartam, de a fürdetés egy meghatározott időben volt, azt a csecsemős ápolónők végezték, ők adták a fürdetőt is. Nedves törlőt, popsikrémet nekem kellett vinni, illetve gézlapot, hintőport a köldökre, majd alkohol, háztartási vatta, nálunk azzal tisztították a köldököt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!