Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan anyuka akinek...

Van itt olyan anyuka akinek szülés után a picijét be vitték hozzá és neki kellett ellátni míg haza nem engedték a kórházból?

Figyelt kérdés
( és még esetleg császáros is volt) Mesélnétek nekem milyen tapasztalatokkal gyarapodtatok/szegényedtetek? ( Minden részlet érdekelne : ) úgy néz ki hogy egy olyan kórházban fogok szülni ahol kifogják tolni majd mellém a picit. viszont semmit nem tudok hogy ez hogy működik, vagy mik az előnyei hátrányai.
2013. nov. 26. 15:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
49%

Még szép, hogy te látod el, vagy ez baj? Otthon is te fogod. Neked kell szoptatni, pelenkázni, egyedül fürdetni nem, azt az ápolónők, legalábbis ahol én szültem, így megy. De majd mindent megmutatnak elvileg.

Nálunk éjszaka is velünk van a baba, de aki akarja, az éjszakára beadhatja a babát a megfigyelőbe, de akkor ha felkel a baba éjszaka, akkor cukros vizet adnak neki, nem viszik ki az anyának szoptatni. Legalábbis nálunk.

2013. nov. 26. 15:08
 2/19 anonim ***** válasza:
45%

Szerencse, hogy bababarát kórházban szülhetsz.

Így a gyereked akkor tudod szoptatni amikor csak igényli (ez az első időszakban azt jelenti, hogy többet van mellen, mint nem :D ).

Együtt vagytok, bármikor átölelheted, jobban össze tudtok szokni, mint a régi típusú kórházakban, ahol csak 3 óránként adják oda a gyereket amíg eszik.

Hátránya nekem csak annyi volt, hogy 4-en voltunk egy szobában és éjjel szinte semmit nem lehetett aludni, mert valamelyik gyerek mindig sírt, nyöszörgött.

2013. nov. 26. 15:09
 3/19 A kérdező kommentje:
Neeem nem ez a lényeg hogy én látom el, hanem hogy mennyire megy egyből szülés után, a testnek mennyire megerőltető? és hogy mégis hogy működik? tehát mikor szoptatom,vagy altatom, ilyesmikre lennék kíváncsi hogy így akkor semmilyen rendszer sincsen ha a baba velünk van?
2013. nov. 26. 15:11
 4/19 A kérdező kommentje:
Kedves első! melyik kórházban vagy/voltál? akkor a pelust és minden kelléket neked kellett bevinni ruhácskákat, pólyát hasonlót is?
2013. nov. 26. 15:12
 5/19 A kérdező kommentje:
Kedves második! Melyik kórházban szültél? Nállatok is sem volt akkor rendszer hogy ekkor kell szoptatni, fürdetni stb..? Nem okozott nagyobb gondot egyből szülés után pl. : sétálgatni a picivel, ringatni vagy hasonlók?
2013. nov. 26. 15:14
 6/19 anonim ***** válasza:
Bababarát kórházban neked kell ellátnod. Van ahol mehetsz vele fürdetni is. Akkor szoptatod, ha éhes, dajkálod, ha nyűgös. Én nem császárral szültem, de igen, még így is elég fárasztó. A nappalok-éjszakák kicsit összefolytak. Aztán otthon kialakítottunk hetek alatt napirendet, de az első pár, a kórházban töltött nap nem erről szól.
2013. nov. 26. 15:15
 7/19 anonim ***** válasza:

2-es vagyok

Nincs rendszer, de altatnod sem kell az ilyen pici babát, örülhetsz, ha fel tudod ébreszteni amíg eszik.

Nekem hüvelyi szülésem volt, már másnap reggel vígan üldögéltem, mászkáltam, semmi bajom nem volt, igaz gátvédelemmel szültem.

Viszont a császárosok szegények még a 3.-4. napon is csak kacsaként totyogtak óvatosan, annyira fájt a sebük, volt, aki a gyereket is beadta az első éjszakákon.

Ne aggódj, a császáros anyukáknak segítenek az olyan szobatársak, akik simán szültek.

2013. nov. 26. 15:15
 8/19 anonim ***** válasza:
Én is ilyen kórházban szültem, annyi hogy első éjszaka elvitték, de egyébként végig velem volt... bár én simán szültem. Elláttam simán, de a császárosok anyukáknak is ment. Nagy előnye hogy akkor ciciztek amikor csak akartok :) ez segít beindítani a tejtermelést is.
2013. nov. 26. 15:17
 9/19 anonim ***** válasza:

Megint 2-es.

Miskolcon szültem és szerintem túlaggódod ezt az egész dolgot :)

Hidd el, egy újszülöttnél még nem kell semmiféle rendszer, csak mellre teszed amikor sír és kész.

2013. nov. 26. 15:17
 10/19 anonim ***** válasza:
Ennek a helyzetnek csak elonyei vannak. Ne aggodj, el fogod tudni latni. Egyreszt ez zsigerbol jon, masreszt mindenben segitenek az apolok, ha kered. Hamarabb megismerheted a babad jelzeseit, gyorsabban egymasra hangolodtok. En meg is zakkantam volna ha nem lehettem volna non-stop a kicsivel. Csaszaroskent nyilvan nehezebb, de egy ujszulottel nem kell sokat ugralni, az agyban is tokeletesen el fogod tudni latni.
2013. nov. 26. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!