Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Olvastam itt valakinél, hogy...

Olvastam itt valakinél, hogy be fogják vezetni, hogy egyből szülés után haza lehet menni. Ti hazamennétek?

Figyelt kérdés

Majd én is leírom a válaszomat, de nem akarok senkit befolyásolni az indokaimmal.

Ti hazamennétek rögtön szülés után? Ha nem, mennyit maradnátok? Miért mennétek és miért maradnátok?

Lécci ne egymást győzködjétek (ahogy a császáros kérdéseknél lenni szokott)!

Köszi :)

2013. júl. 5. 23:46
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
87%
Igen, vagy max. 24 órát maradnék. 3-szor szültem már, az elsőnél biztos maradnék, de a 2.-nál, 3.-nál már biztos nem, persze csak akkor mennék, ha nincs probléma.
2013. júl. 5. 23:59
 2/24 anonim ***** válasza:
75%

En nem mennek haza.

2gyereket szultem es igy sem! Sot amit benntoltottem 3-3napot is keveslem.ugyanis...

Nem indult meg be a tejem, a gyerekeim itthon sargultak be, mindkettotol ez miatt itthon plussz kelett vert venni. (Felesleges nyuzastol es szurkalastol lettek volna megkimelve ha meg plusz 1-2napot maradunk mire lesz tejem)

Felreertes ne essen nagyon vagytam mar haza szules masnapjan.de ez miatt maradtam volna meg, hogy megkimeljem a gyerekeket ettol a proceduratol.

Ez az en velemenyem az en esetem.

2013. júl. 6. 07:08
 3/24 anonim ***** válasza:
84%
Én nem mennék haza. Hétfőn éjszaka szültem, kedden délután egyik percről a másikra ömleni kezdett belőlem a vér, össze is estem a folyosón a kórházba. 3 napig kaptam méhösszehúzó injekciót, meg oxitocint. Ha ez otthon történt volna?! Ha meg már otthon is vár egy nagyobb gyerkőc ki se tudja magát pihenni az ember, kell az a 3 nap mindenképp.
2013. júl. 6. 07:37
 4/24 anonim ***** válasza:
80%
Én sem mennék haza. A kislányommal 8napot voltunk kórházba, nagyon vágytam haza mivel már korábban be is kellett feküdnöm. De tudtam, ott vagyunk jó helyen akkor.
2013. júl. 6. 07:50
 5/24 anonim ***** válasza:
84%
Én hazamennék, nekem pont azért tetszik ez a tervezet, mert döntési szabadságot ad. Amelyik anyuka és baba (természetesen csak ha egészségesek mindketten, akkor engedik el őket) haza szeretne menni, azok mehetnek, aki pedig maradni szeretne, az maradhat. Sőt, így talán a benn maradók kényelmesebben is lennének, nem lennének túlterhelve gyakran a szülészetek, lenne elég szabad ágy, nem lennének zsúfoltak a kórtermek, a benn maradókra több ideje, figyelme juthatna a nővéreknek, csecsemősöknek stb. Szerintem ez egy szuper dolog.
2013. júl. 6. 08:02
 6/24 anonim ***** válasza:
80%
Én nagyon mennék haza, de a baba érdekeit tekintve kibírnám azt a 3 napot mindenképpen!
2013. júl. 6. 08:14
 7/24 anonim ***** válasza:
70%

Ambuláns szülés, és azért ez sem úgy lesz, hogy egyből szülés után...

A megfelelő vizsgálatok után, komplikációmentes szülés után, ha a mamával és babával minden rendben van, akkor lehet.

Egyelőre ez csak tervezet, mert míg más országokban ehhez ki van építve a hálózat (közel a kórház, minden nap kimegy a védőnő, háziorvos), itt nincs. Így is ötszáz betöltetlen védőnői állás van kis hazánkban, a védőnők túlterheltek, nálunk esély se lenne rá, hogy naponta jöjjön és órákat itt töltsön és segítsen.

Én sem szerettem a kórházat, de a fiam besárgult, kék fény alatt volt, inkább maradnék a biztonság kedvéért.

2013. júl. 6. 08:38
 8/24 anonim ***** válasza:
54%

Én leírom, hogy miért mennék haza.

A kórházban nem tudtam pihenni. Minden egyes szoptatást valaki megzavart, mert jón a kaja, viszik a kaját, takarítás, látogatás, vizit.... A vizit bemondás alapján működött, tehát mégcsak a hasunkat, vérzésünket sem nézték meg, a gátsebről nem is beszélve. A babám besárgult, de még kék fényt sem kapott, mert az ajtó felöl feküdtünk és nem látszott jól. Utána persze otthonról mehettünk uh- ra és vérvételre. Az ajtókat csapkodták, semmi tapintat nem volt se a nővérekben se a látogatókban. Szóval problémamentes szülés, és egészséges baba esetén max. 24 óra után lépnék.

Mindkét szülésem után így volt, és feleslegesnek éreztem az egész 3 napos kórházi időt.

2013. júl. 6. 08:45
 9/24 anonim ***** válasza:
70%
1-2 napot maradnék, hogy az esetlegesen későn jelentkező problémák is láthatóak legyenek, ha vannak, de 4 napot nem. Ennyit feleslegesnek érzek.
2013. júl. 6. 09:20
 10/24 A kérdező kommentje:
Én is örülök, hogy lehet választani majd (ha bevezetik). Viszont előre látom, hogy aki hazamenne, az mit fog kapni az "okosabbaktól" pl. ennyit se bír ki a gyerekéért, csak a saját kényelme fontos, stb...
2013. júl. 6. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!