Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » UZSOKI! Szülészhez adnak...

UZSOKI! Szülészhez adnak "hálóingnek" nevezett lepedőt vagy sajátban kell lenni?

Figyelt kérdés

Esetleg a császárnál is a saját bevitt hálóingnek kell rajtam lennie, vagy ott csak rám terítenek egy "lepedő" félét?

Illetve szülés után lehetek (saját kényelmemre) kétrészes pizsibe?

2013. nov. 17. 11:43
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem adnak, sajátban kell lenned.

Császárnál nem tudom... nem úgy szültem. :)Barátnőm császáros volt, neki meztelenül kellett lennie teljesen és utána letakarták.

Persze, h lehetsz! A kismamák 99%-a szülés után szabadidő ruciban volt egyébként. :)

(Januárban szültem ott)

2013. nov. 17. 12:23
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Akkor veszek egy kínais hálóinget 1500-ért és kész, amit abszolút nem sajnálok és másnap kidobathatom a fertőzésveszély miatt. :)))

Én is januárban szülök majd, vagyis a végén.

Az első lányom sürgősségi császárral született, de nem itt.

Fogadott orvosom nincs, így remélem, hogy azért ha nem indul be a szülés, akkor nem fogják a heg miatt erőltetni a természetest.

2013. nov. 17. 12:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

:)

Nekem sem volt fogadott orvosom. :) De nagyon -nagyon kedves volt mindenki!

Ja. Nem tudom, miket tudsz, de arra készülj, hogy kb 40 fok meleg lesz a szobákban. Tényleg nagyon durva, úh vékony hálóruhát vigyél be, meg vékony játszósat is, mert folyni fog rólad a víz.

Meg a kaja is elég...khm... a reggeli/vacsi kevés (2 szelet kenyér, 1 karika szalámi, 1 kis háromszög sajt pl , ez a 2 étkezés), szóval vitess be utánpótlást. :)

Az Uzsoki honlapján van még felsorolva, mi kell, az nagyon hasznos.

Sok szerencsét, remélem minden OK lesz :)

2013. nov. 17. 12:38
 4/9 A kérdező kommentje:

Abban mef tudnál nekem segíteni, hogy lehet-e menni "csak ugy" (elore egyeztetett időpontban) szuloszobat látogatni? Csak hogy tudjam, mi merre van, merre kell majd mennunk, ha beutalnak vagy itt az idő.

Illetve adnak ruhát es pelenkát meg eggyeb ápoló dolgokat a babához vagy mindent nekem kell vinnem? Mindenhol mast mondanak es a honlapon ezeket irjak, hogy vinni kell.. Valoban igy van?

2013. nov. 17. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Szülőszoba látogatáson én nem voltam. :/ De gondolom fent van az oldalukon ha lehet menni. :)

Amikor megszületik a baba, akkor kórházi ruhába öltöztetik. Este 8-ra kell őket mindig leadni fürdeni, akkor már az első fürdetéskor oda kell készítened a kis plédet, ruhát a babának, amit ráadnak, onnantól saját ruhában kell lennie. A kis kocsijukba mindig be kell készítened pelust és popótörlőt. Szóval amit vinned kell: texil pelus, kis pléd, popótörlő, pelenka. Ezeket nem adják. A köldök ápoláshoz ami kell , az van minden szobában a pelenkázón ,azokat nem kell vinned ( alkohol, hintőpor, gézlap, hintőpor, vatta, meg popókrém is van ott). Egyébként nagyon aranyosak a csecsemősök, megmutatják normálisan, hogy hogyan kell pelusozni, köldököt ápolni. Meg szoptatásról is jönnek majd beszélni.

A papírokat ne felejtsd otthon, mert ott veszik fel az adatokat az anyakönyvi kivonathoz. :) Meg ami még tetszett, hogy adnak egy részletes leírást, h mikor mit hol kell intézned , miután hazamentek. :)

2013. nov. 17. 16:07
 6/9 A kérdező kommentje:

Nagyon jó, örülök neki, hogy ennyire ember barátiak, bár mostanság pont az ellenkezőjét hallom. :(

Na, akkor viszek be alapvető dolgokat a babónak.

Fürdetésnél én abszolút nem lehetek ott?

A nagylányomnál mindent nekünk kellett csinálni, bár ott adtak is hozzá mindent. Igaz, engem a sürgősségi császár közben láttak el a sürgősségiről (baleseti), így nekem a kezem végig kötözve volt. Szóval nem nagyon tudtam érdemben a lányommal foglalkozni. Ott az egyik nővért rakták mellém, aki segített reggel - este. A pelenkázást nagy nehezen megtudtam oldani.

2013. nov. 17. 16:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Júj szegény ! Az kemény lehetett. :(

Nem, sajnos fürdésnél nem lehet ott lenni. Mondjuk ezt beszéltük a szobatársakkal, hogy pedig jó lenne megnézni, de hát nem. :( :)

Tényleg nyugi. :) Nekem 14 órás volt a szülésem, éjjel mentünk be 3-kor, 3 garnitúra dokival találkoztam és 3 szülésznővel. De mindegyik nagyon normális volt! :)

2013. nov. 17. 16:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Én szeptemberben szültem az Uzsokiban. Sürgősségi császár lett a vége nekem is, nem adnak hálóinget és semmit. Mindent vigyél magadnak és a babának is, kivéve a köldökápoláshoz való alkoholt és gézt. A csecsemősök...Hát igen, jönnek és elmondják, hogyan kell kezelni a babát és kb. ennyi. Én pl. teljesen bedurrant mellekkel érkeztem haza, borzasztó kínok között, és azt sem mondták mit kell csinálnom vele, meg azt sem mutatták meg hogyan szoptassak, csak fogták a bedurrant mellemet, és belefacsarták brutális módon a gyerek szájába. Hogy maaaaajd megszívja a baba. Aha... Hát nem szívta, és tápszert kellett kérnem neki, amit totál kelletlenül fogadtak, mert "mi az, hogy nincs tejem????".... Ja meg gondolom drága és fogy... Amikor meg a második éjszakán kő keménységűt kakilt az újszülött babám és rohantam a csecsemő osztályra hajnalban, hogy valaki segítsten, bejött az ügyeletes és még le is cseszett, hogy "mennyit eszik ez a gyerek? adjon neki többet" Mondom miből, ha nem tudja megszívni? És a tápszerrel meg spórolnak???... Uhh... Na mindegy. Ipari mellszívóért könyörögtem de a kórházban olyan nincs, hát itthon béreltem egyet és az mentette meg az életem, mert már majdnem szétdurrantak a melleim, és közel volt a 40 fokos láz is. Na mindegy... Nekem sajnos nincsenek jó tapasztalataim, a kórházi szoba, és minden más nagyon igényes, és szép. A szülőszoba is amennyire lehet barátságos, a nővérek amúgy aranyosak, de az nekem nagyon rossz volt, hogy én mint újdonsült anyuka (első gyerekes) totál hülyének voltam nézve, hogy már mééér nem tudok mindent, hogy hogy kell csinálni??? A szobatársaimnak mind 2. baba volt, kb. ők segítettek nekem mindenben...
2013. nov. 18. 18:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Én hó elején szültem és csak jót tudok mondani.

Sajnos nekem is tápszer kellett, de nekem gond nélkül adtak (igaz, előtte megnézték, hogy valóban nincs-e tejem. De én nem hiszem, hogy spórolásból, hanem inkább azért, mert az "aki tud, az szoptasson" elvet követik. Nekem hazajövetelkor is mondták, hogy próbáljam meg minden etetés előtt cicire tenni, mert lesz ott tej és szoptassak, ha lehetséges. Nem hiszem, hogy az én pénztárcámon is spórolni akartak)Egyébként van külön szoptatási tanácsadó, aki megmutatja a szoptatást, fejést.

Hálóing tényleg saját kell, és tényleg lenge öltözettel készülj. Nappal nem gáz a hőség. Mi legalábbis úgy oldottuk meg, hogy amíg a babák viziten voltak, szellőztettünk. És csak 10 perccel a babák érkezése előtt vettük vissza a fűtést. (Lehet a szobában szabályozni) Éjjel viszont ha levettük is pokoli meleg volt. Én meg a radiátor mellett aludtam.

Fogadott dokim nekem sem volt, de hetekig voltam szülés előtt a kórházban, és szinte minden dokival találkoztam. Nekem mindegyik szimpatikus volt. Akinél én szültem (szinte minden szobatársam nála szült) az dr. Telek Tamás, egy fiatal rezidens. Nagyon kedves, lelkiismeretes orvos. Senki nem tudott rá rosszat mondani, akár természetes szülése volt, akár császár. A szülésznők is kedvesek, fiatalok, közvetlenek. Én maximális biztonságban éreztem magam és a babám!

2013. dec. 31. 12:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!